Sport

Cum a trăit familia Karamyan calificarea lui Pyunik în turul 2 din Champions League: „A fost prea mare încredere la CFR că o să bată”. Exclusiv

Pyunik Erevan a dat lovitura! Campioana Armeniei a eliminat-o pe CFR Cluj și s-a calificat în turul 2 preliminar din Liga Campionilor. Returul a fost trăit intens și de familia Karamyan.
14.07.2022 | 13:55
Cum a trait familia Karamyan calificarea lui Pyunik in turul 2 din Champions League A fost prea mare incredere la CFR ca o sa bata Exclusiv
Unul din frații Karamyan, Arman, a vorbit pentru FANATIK despre dubla CFR Cluj - Pyunik Erevan. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Arman Karamyan (42 de ani), care a jucat mulți ani în România alături de fratele său Artyom, a vorbit pentru FANATIK despre calificarea lui Pyunik Erevan în turul 2 preliminar al UEFA Champions League. Campioana Armeniei a eliminat-o pe CFR Cluj la loviturile de departajare.

Cum s-a trăit în familia Karamyan calificarea istorică a lui Pyunik Erevan

Arman și Artyom Karamian sunt doi fotbaliști care știu cum este să joci în România, dar și cum să faci performanță cu Pyunik Erevan. Cei doi frați gemeni armeni au jucat pentru „călăul” CFR-ului în două perioade diferite, 1997-1998 și 2001-2002, în care au cucerit două titluri și o Cupă.

ADVERTISEMENT

„Sincer nu mă așteptam să se califice Pyunik. Chiar dacă îl cunosc foarte bine pe Eghishe Melikian. Am jucat împreună. Am și vorbit cu el de curând. M-au sunat și din Armenia să mă întrebe de meci… Nu mă așteptam niciodată, îți dai seama. CFR Cluj a câștigat campionatul cinci ani la rând și vine Pyunik dintr-un campionat cu doar 8 echipe. Nu știu cine se aștepta să înscrie două goluri în deplasare.

E o calificare istorică, dar a mai fost una când jucam eu și Artyom la Pyunik, cu Tampere United, în 2001. Atunci a fost un meci mare. Am bătut cu 2-0 acasă”, a declarat Arman Karamyan, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În turul 2 preliminar din Liga Campionilor, Pyunik Erevan va da piept cu Dudelange, precedentul coșmar al lui CFR Cluj.

„Ăsta e fotbalul acum și trebuie să nu te relaxezi niciun moment și să îți respecți adversarul. Nu contează din ce campionat vine. E foarte greu să treacă în următorul tur, dar au un moral extraordinar”, a adăugat fostul atacant.

ADVERTISEMENT

Lui Dan Petrescu i s-a cerut demisia

La finalul meciului din Gruia, fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu, antrenorul care a câștigat patru campionate cu CFR Cluj. Karamyan îi ia însă apărarea „Bursucului”.

„Sper ca Dan Petrescu să rămână la CFR Cluj. Îmi place ca om și ca antrenor și îl cunosc foarte bine. 60-70% din performantele CFR-ului i se datorează lui și toate titlurile câștigate. Dar în fotbal, dacă jucătorii nu joacă bine, antrenorul e vinovat. Nu poți să dai afară un antrenor pentru un singur rezultat. După ce a dominat tot în România.

ADVERTISEMENT

Eu cred că CFR Cluj poate să își revină și să se califice în grupele Conference League. A fost o palmă grea pentru ei și sper sa se trezească. Repet, cred că Dan Petrescu trebuie sa rămână. Oamenii nu îi recunosc meritele și e păcat”, l-a apărat Karamyan pe Petrescu.

Unde a greșit CFR Cluj

Arman Karamyan crede că ardelenii au subestimat-o pe Pyunik Erevan. Fostul atacant de la Rapid, FC Brașov, Gloria Bistrița, Ceahlăul, Poli Timișoara, Steaua, Unirea Urziceni și Voința Crevedia a avut numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului Eghishe Melikyan.

„A fost prea mare încrederea că o să bată ușor și Melikian e un antrenor foarte bun, cu care am jucat la națională. A pregătit foarte bine meciul și îl felicit. Am avut puțină încredere și iată că o echipă de club din Armenia reușește din nou o mare performanță după 20 de ani.

Sincer, fotbalul românesc a scăzut față de perioada când jucam eu cu Artiom. Problema cred că vine de la bani. Nu poți să faci performanță fără bani. Să înscrii CFR-ului două goluri la Cluj…. S-au mai văzut surprize. Real Madrid a pierdut cu Sheriff Tiraspol. Doar că în meciurile internaționale nu prea au marcat și aici a fost o surpriză”, a conchis Arman Karamyan.

  • 4 trofee are în palmares Arman Karamyan cu Pyunik Erevan
ADVERTISEMENT