Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum arată echipa României pentru meciul decisiv cu Israel: „Opt jucători, bătuţi în cuie!”

Fanatik a aflat cum va arăta echipa națională a României la meciul din Ungaria cu Israel. Singurele dileme ale lui Edi Iordănescu.
17.11.2023 | 11:44
Cum arata echipa Romaniei pentru meciul decisiv cu Israel Opt jucatori batuti in cuie
8 titulari a stabilit selecționerul Edi Iordănescu pentru meciul cu Israel până în acest moment. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României se află în fața celui mai important meci din ultimii ani. FANATIK e la Budapesta de unde va relata cele mai importante informații înainte de meciul cu Israel. Informații de ultimă oară despre primul unsprezece ales de Edi Iordănescu.

Fanatik a aflat cum va arăta România în meciul cu Israel. Selecționerul mai are doar 3 semne de întrebare

Jurnalistul Cristi Coste a oferit detalii extrem de interesante în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Jucătorii naționalei sunt mai montați ca niciodată și au în cap un singur lucru: „Meciul este abordat de Edi Iordănescu și de staff cu ideea ‘trebuie să câștigăm mâine seară’. Li s-a inoculat și li se va inocula în aceste 36 de ore cât mai sunt până la meci, plus trei zile care au stat împreună:

ADVERTISEMENT

‘Trebuie să câștigăm mâine seară, pentru că dacă vom câștiga mâine seară suntem calificați. Nu se pune problema hai să reușim să facem egalul pentru că te duci după el și nu o să obții nimic’. 

Ideea de bază a staff-ului și a jucătorilor este ‘trebuie să câștigăm’. Probabil că așa a fost făcută și echipa. Nu sunt încă informații foarte multe despre primul unsprezece pentru că nici măcar staff-ul nu cred că le are sedimentate”.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu mizează pe aceeași jucători în poartă și în defensivă

Cristi Coste a dezvăluit apoi care sunt „tricolorii” siguri de un post de titular în meciul de la Felcsut cu Israel„Din ce știu eu sunt opt jucători bătuți în cuie. În rest se va mai gândi. Urmează și antrenamentul oficial în această seară, conferința de presă la care vor fi alături de selecționer doi jucători.

Deobicei e doar unul: Ianis Hagi și Radu Drăgușin. Încă un indiciu că Ianis Hagi va fi titular. 95% din jucătorii care vin la conferință sunt titulari și nu este o coincidență că va veni deseară. Nu știu încă unde va juca, probabil nici Edi nu știe încă pentru că nu e decis sistemul: 4-3-3 sau 4-2-3-1, apropo de faptul că abordăm meciul să câștigăm. Repet, se joacă la victorie, nu se joacă la egal”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit că Ionuț Radu îl va înlocui la lot pe Ștefan Târnovanu, însă titular dintre buturi rămâne același: „La portari nu se umblă, adică va fi Horațiu Moldovan în poartă. Nu ai cum să îl scoți. A dus această campanie de la meciul cu Kosovo și a avut prestații foarte bune”.

În privința apărării, lucrurile sunt la fel de clare: „La linia de fund nu se umblă. Rațiu dreapta, Bancu la stânga, Burcă și cu Drăgușin centrali. Deci sunt 5, plus Ianis 6. Și încă două puncte fixe: Stanciu și Răzvan Marin. Aceștia sunt cei opt jucători care în acest moment se pot considera titulari din informațiile pe care le am”.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, doar rezervă în Israel – România?

Edi Iordănescu mai are bătăi de cap când vine vorba de alegerea jucătorilor din zona mediană: „Urmează să se decidă dacă se va juca cu al doilea închizător lângă Răzvan Marin, care poate să fie Screciu. Cine va juca la banda stângă, dacă va fi Coman sau altă surpriză, având în vedere că va juca și Ianis”.

Denis Drăguș e în mare formă la Gaziantep și ar fi deja în vizorul granzilor din Turcia, iar acest lucru ar putea să îl propulseze în teren încă din primul minut: „Foarte important, eu cred că sunt dubii la atacantul central. Este foarte posibil să înceapă Edi Iordănescu din ce simt eu cu Drăguș, nu cu Alibec.

Probabil că multă lume se va gândi la Alibec, dar eu mă gândesc la tot ce s-a vorbit despre forma lui Drăguș. E posibil cum am avut cu Kosovo surpriza pe care noi am dezvăluit-o atunci să începem cu Pușcaș și Alibec după pauză, să înceapă cu Drăguș și să vină Alibec după pauză. 

Informațiile pe care le aducem sunt verificate din foarte multe locuri și de cele mai multe ori discutăm cu oameni direct implicați. Despre asta este vorba. Nu aducem în față informații  de genul ‘am auzit că…’, a mai explicat ziaristul.

FANATIK SUPERLIGA e luni, marți și vineri LIVE pe site-ul FANATIK.RO. Emisiunea e ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la ora 17:30. Horia Ivanovici vă așteaptă duminică, 19 noiembrie, de la ora 10:30, cu o ediție specială după Israel – România.

Fanatik a aflat cum va arăta România la meciul cu Israel

ADVERTISEMENT