News

Cum au fost fotografiați Nicolae și Elena Ceaușescu după execuție. S-a întâmplat imediat după ce au murit

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost fotografiați în ipostaze umilitoare după execuție, susține Serghei Mizil. Acesta era foarte apropiat de fiul fostului dictator.
12.12.2021 | 13:25
Cum au fost fotografiati Nicolae si Elena Ceausescu dupa executie Sa intamplat imediat dupa ce au murit
Cum au fost fotografiați Nicolae și Elena Ceaușescu după execuție. Sursa foto: stirescu.ro
ADVERTISEMENT

Au trecut 32 de ani de la moartea lui Nicolae și Elena Ceaușescu, iar execuția celor doi rămâne un subiect marcant în istoria României. Serghei Mizil, cunoscut a fi un apropiat al fostei familii prezidențiale, a dezvăluit detalii neștiute din acel episod sângeros.

Invitat săptămâna aceasta într-o emisiune la Antena 3, Serghei Mizil a oferit detalii tulbărătoare despre felul cum au fost fotografiați soții Ceaușescu după ce au fost omorâți.

ADVERTISEMENT

Nicolae și Elena Ceaușescu, fotografii umilitoare după execuție. ”Îi țineau ca pe elefanți”

Serghei Mizil a relatat în cadrul emisiunii Subiectiv că a văzut fotografii șocante după execuție. Este vorba de poze care ”nu au mai circulat” ulterior.

nicolae, elena Ceaușescu, Cine a ordonat asasinarea soților Ceaușescu

”Eu am văzut poze cu picioarele pe ei (n.r Nicolae şi Elena Ceaușescu), poze care nu au mai circulat, nu ştiu de ce le-au scos.(…). Îi țineau ca pe elefanți.

ADVERTISEMENT

De aia s-a întors Occidentul atunci împotriva noastră, pentru că noi aveam o deschidere mare cu Revoluția şi când şi-au dat seama ce a fost şi cu procesul care a fost o crimă, din punctul de vedere al juriștilor ne-a dat mult înapoi”, a relat Serghei Mizil.

Fotografii dispărute după execuția lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Serghei Mizil: ”Eu am văzut poze cu picioarele pe ei”

Cine a știut că Nicolae și Elena Ceaușescu vor fi executați, înainte cu 17 ani! Familia Caușescu
Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu. Sursa foto – facebook

Soții Ceaușescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989.Două zile mai târziu, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional.

ADVERTISEMENT

Procesul a început pe 25 decembrie ora 13:20 și s-a terminat în jurul orei 14:40, în garnizoana din Târgoviște. Vezi AICI care au fost ultimele cuvinte ale dictatorului.

Sentința de condamnare la moarte a fost pronunțată la ora 14:45, iar cinci minute mai târziu, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați în curtea garnizoanei, lângă clădirea corpului de gardă.

ADVERTISEMENT

Serghei Mizil: ”Tot ce a fost atunci a fost o crimă şi o barbarie ieșită din comun”

Serghei Mizil a fost un apropiat al fiului fostului dictator. Actorul și-a amintit că Nicu Ceaușescu era forțat în pușcărie să vadă des filmul cu asasinarea părinților săi.

”Mi-a spus că îi puneau filmul cu execuția de câteva ori pe zi în pușcărie ca să îl distrugă psihic. Tot ce a fost atunci a fost o crimă şi o barbarie ieșită din comun”, a declarat Serghei Mizil.

Acesta a analizat câteva imagini din 1991 cu un dialog între Adrian Păunescu şi Nicu Ceaușescu, aflat atunci în penitenciarul Jilava. În filmare, fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu pare slăbit şi bolnav, lucru confirmat și de Serghei Mizil.

„Era slab, era bolnav. Lui i-a agravat starea şi boala şi tăietura aia care a avut-o la televiziune (n.r atacat la intrarea în Bucureşti, Nicu Ceaușescu, atunci în vârstă de 38 de ani, este dus, plin de sânge, la Televiziunea Română şi prezentat pe post de „trofeu“ al Revoluției”), şi pus pe psihic”, a precizat actorul.

ADVERTISEMENT