Life

Cum cureți rapid o tigaie murdară. Trucul simplu care te scapă de grăsime

Iată cum poți să cureți rapid o tigaie murdară. Acest truc te va scăpa de grăsime, iar vasul va arăta ca nou. De ce ingrediente ai nevoie?
19.10.2022 | 11:45
Cum cureti rapid o tigaie murdara Trucul simplu care te scapa de grasime
Cum cureți rapid o tigaie murdară. Sursa foto: tasteofhome.com
ADVERTISEMENT

O tigaie murdară de grăsime poate fi greu de curățat, însă există o metodă care te poate scăpa mult mai ușor de această problemă. Orice gospodină trebuie să știe acest truc.

Cum să cureți rapid o tigaie murdară. Ingredientele de care ai nevoie

De multe ori, curățarea tigăilor de grăsime poate fi o bătaie de cap. Majoritatea gospodinelor apelează la soluții care se găsesc în supermarket, însă trebuie să știe că există metode mult mai simple și ieftine la îndemână.

ADVERTISEMENT

Din cauza stratului de grăsime care se depune pe vase pot fi atrase și alte resturi alimentare, motiv pentru care se formează dopuri. Apa nu se scurge în canalizare din această cauză, așa că în bucătărie poate apărea și un miros neplăcut.

În timp ce multe gospodine spală în chiuvetă vasele murdare de grăsime, folosind mai mult detergent, altele au găsit o soluție mult mai simplă.

ADVERTISEMENT

În acest fel vor economisi apă și detergent, iar grăsimea nu se va mai acumula în țevi. Riscul ca țevile să se înfunde este mult mai mic.

Suprafața tigăii trebuie ștearsă cu ajutorul unui prosop de hârtie pentru a îndepărta toată grăsimea.

ADVERTISEMENT

Trebuie să folosești apoi o picătură de detergent, un pahar cu apă caldă și un burete. Tigaia se șterge cu buretele pe care pui picătura de detergent, după care se clătește, notează dcnews.ro.

Ce alte metode te ajută să cureți grăsimea de pe tigăi

Există mai multe moduri în care poți curăța grăsimea arsă de pe tigăi. E foarte ușor să scapi de această problemă dacă folosești două ingrediente ieftine, pe care sigur le ai în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Deși produsele din comerț pot fi eficiente pentru îndepărtarea grăsimii din tigaie, o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet te-ar putea ajuta să scapi mult mai repede de această problemă.

Aceste două ingrediente, dacă sunt combinate, pot face minuni pentru vasele pe care s-a depus grăsimea. Trebuie doar să lași o soluție pe bază pe bicarbonat de sodiu și oțet să acționeze timp de 15 minute în tigaie, iar aceasta va fi mult mai curată.

Dacă prima aplicare nu a dat rezultate, mai aplică și a doua oară această soluție.

Bicarbonatul de sodiu și oțet sunt două ingrediente eficiente și pentru desfundarea țevilor.

ADVERTISEMENT
Tags: