Sport

Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice: ”Există o portiță. Vom începe demersurile”

Mai sunt doar 4 luni până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris, iar Simona Halep speră să poată reprezenta România la cea mai importantă competiție.
27.03.2024 | 16:25
Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice Exista o portita Vom incepe demersurile
Mai sunt doar 4 luni până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris, iar Simona Halep speră să poată reprezenta România la cea mai importantă competiție. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pentru a participa la competiția care are loc în capitala Franței, fostul lider mondial ar trebui să joace cel puțin două meciuri în Billie Jean King Cup și să fie clasată în Top 400 WTA după Roland Garros.

Simona Halep ar putea primi wild card pentru Jocurile Olimpice

Șansele ca acest lucru să se realizeze sunt destul de mici, mai ales că dubla campioană de Grand Slam a acuzat dureri la umăr în primul meci de la revenire, la Miami Open. Ea a decis să se întoarcă în România și ar putea absenta de la partida cu Ucraina, din Billie Jean King Cup, vare va avea loc în SUA, în perioada 12-13 aprilie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a mărturisit că sunt speranțe ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris cu ajutorul unei invitații.

”Din punctul meu de vedere, nu cred că ea va fi prezentă la întâlnirea cu Ucraina. Însă nici mie nu mi-a zis clar Horia (n.r. – Horia Tecău, căpitanul echipei feminine a României). Ce știu este că și agentul, toată lumea, se preocupă să ajungă la Jocurile Olimpice. E dorința Simonei foarte mare de a ajunge la JO.

ADVERTISEMENT

Mai mult sau mai puțin ar trebui să fie prezentă în SUA, pentru meciul cu Ucraina din cadrul Billie Jean King Cup. Ar fi trebuit să joace de două ori în acest ciclu olimpic, pentru România, dar ea nu a fost. Însă poate reușește să obțină participarea prin alt demers.

Sunt 59 de sportive acceptate direct și, până la numărul maxim de 64, sunt jucătoare care primesc tot felul de derogări, invitații. Competiția și-a lăsat o marjă, o portiță, prin care aceste sportive pot beneficia de wild card-uri având în vedere problemele pe care le-au avut”, a declarat Cosac, pentru iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Cosac va face totul pentru ca Halep să joace la turneul olimpic

Oficialul federației a mărturisit că va face toate demersurile pentru ca Halep să poată fi prezentă la Paris și este încrezător că acest lucru va fi posibil în cele din urmă, chiar dacă jucătoarea nu se încadrează în cerințele olimpice.

”Vom începe și noi demersurile, cu federația, cu Comitetul Olimpic, cu toată lumea. Simona poate apela la această metodă. Având în vedere că se joacă și la Paris, că a fost număr 1 mondial, că a și câștigat un turneu de Grand Slam la Paris (n.r. – Roland Garros), plus situația prin care a trecut, sigur, pentru că de acolo plecăm… Poate se reușește.

ADVERTISEMENT

Da, sunt șanse. Dacă ei spuneau: ‘nu, doar clasament, prezențe la Billie Jean King Cup și cu asta basta’, era una. Dar faptul că există această portiță… Facem tot ce se poate pentru Simona”, a mai spus George Cosac.

La scurt timp după ce TAS i-a redus substanțial suspendarea pentru dopaj, Halep a afirmat că participarea la Jocurile Olimpice este unul dintre lucrurile pe care și le dorește în acest an și o să facă tot posibilul pentru a fi prezentă.

ADVERTISEMENT