Fotbal international

Cum s-a calificat Real Madrid în finala Champions League 2018! Scandalurile s-au ținut lanț. Video

26.05.2018 | 19:06
Cum sa calificat Real Madrid in finala Champions League 2018 Scandalurile sau tinut lant Video
ADVERTISEMENT

Real Madrid va întâlni FC Liverpool în finala Champions League 2018, sâmbătă seară, la Kiev. ”Galacticii” au avut un sezon plin de scandaluri de arbitraj în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi, dar au șansa să cucerească cel de-al 13-lea trofeu din istorie și al treilea consecutiv.

Cristiano Ronaldo, principalul artizan al calificării echipei Real Madrid în finala Champions League 2018
Cristiano Ronaldo, principalul artizan al calificării echipei Real Madrid în finala Champions League 2018

Campioana en-titre a făcut parte din grupa H, alături de Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund și APOEL Nicosia și a încheiat surprinzător pe poziția secundă, după formația din Premier League. După două victorii lejere cu ciprioții și cu nemții, Real Madrid a remizat acasă cu Tottenham, scor 1-1, și a pierdut clar la Londra, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a trecut de PSG, Juventus și Bayern pentru a ajunge în finala Champions League 2018

Fără să forțeze, ”galacticii” au mai obținut două victorii în grupă și au mers de pe locul secund în faza optimilor de finală. A urmat marele duel cu Paris Saint-Germain și trupa lui Zinedine Zidane a arătat de ce este cea mai galonată formație din Champions League. Madrilenii s-au impus cu scorul general de 5-2 și și-au continuat parcursul spre finala cu numărul 16.

Din sferturile de finală, pentru Real Madrid au început scandaluri legate de arbitraj. După ce s-au impus cu 3-0 în deplasare în fața celor de Juventus, Real Madrid s-a crezut deja în semifinale. Total greșit, deoarece campioana Italiei a venit pe Santiago Bernabeu montată la maximum și în minutul 60 reușise să restabilească scorul la general. În prelungiri, campioana Spaniei a primit un penalty controversat din partea englezului Michael Oliver, iar Gianluigi Buffon a fost eliminat după ce a văzut cartonaşul roşu pentru proteste. Cristiano Ronaldo a înscris şi a dus-o pe Real Madrid în semifinale. Dar faza din finalul meciului a fost apoi disecat multe zile, iar majoritatea specialiștilor au considerat că Juventus a fost dezavantajată.

ADVERTISEMENT

Pentru Real Madrid a urmat dubla de foc cu Bayern Munchen din semifinalele Champions League 2018. ”Galacticii” au învins în prima manșă, pe Allianz Arena, cu scorul de 2-1, dar totul s-a jucat la returul din capitala Spaniei. UEFA l-a trimis la acel meci pe Cuneyt Cakir, iar arbitrul turc a fost acuzat de nemți că nu le-a acordat trei penalty-uri. Madrilenii au scos un 2-2 prin dubla francezului Karim Benzema și astfel vor avea șansa să cucerească cel de-al 13-lea trofeu Champions League din  istorie și al treilea consecutiv.

Finala Champions League 2018, dintre Real Madrid și FC Liverpool, se joacă pe Stadionul Olimpic din Kiev sâmbătă, 26 mai, începând cu ora 21:45, ora României. Nu mai există bilete disponibile pentru acest eveniment, poate cel mult acele bilete care îi pot îmbogăţi pe speculanţi, pentru că pe piaţa neagră preţul a urcat până la 5000 de euro.

ADVERTISEMENT