Sport

Cum s-a descurcat Dorin Rotariu la debutul pentru FCSB: pasă luminoasă pentru Compagno, dar stingher în banda dreaptă

Dorin Rotariu a debutat la FCSB în meciul cu Voluntari. Noul transfer al roş-albaştrilor a evoluat în primele 45 de minute şi şi-a arătat calitatea în câteva faze.
22.10.2023 | 22:45
Cum sa descurcat Dorin Rotariu la debutul pentru FCSB pasa luminoasa pentru Compagno dar stingher in banda dreapta
Cum s-a descurcat Dorin Rotariu la debutul FCSB: pasă luminoasă pentru Compagno, dar stingher în banda dreaptă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu este ultimul transfer realizat de Gigi Becali la FCSB. Mutarea, anunţată în exclusivitate de FANATIK, a fost făcută în afara perioadei de mercato, Rotariu venind din postura de jucător liber.

Cum s-a descurcat Dorin Rotariu la debutul FCSB!

După două săptămâni de pregătire alături de echipă, Dorin Rotariu a fost titularizat în meciul cu FC Voluntari. El a fost folosit în banda dreaptă a atacului roş-albaştrilor, pe acelaşi post evoluând Băluţă şi Miculescu.

ADVERTISEMENT

Deşi liber de contract din această vară, Dorin Rotariu a arătat bine din punct de vedere fizic, chiar dacă a fost în mai multe faze destul de stingher în banda dreaptă a atacului roş-albaştrilor. O reacţie normală, având în vedere că este două săptămâni la echipă.

Pasă superbă care l-a lăsat singur cu portarul pe Compagno

În minutul 19, Dorin Rotariu s-a remarcat cu o pasă superbă care l-a lăsat singur cu portarul pe Andrea Compagno. Dar, italianul a tras direct în Jesus Fernandez, care a parat şutul.

ADVERTISEMENT

Cu câteva minute înainte de pauză, Rotariu a făcut două driblinguri, dar a fost ajuns de alţi jucători de la Voluntari şi a fost nevoit să joace în spate, pentru a păstra posesia. Nu a avut prea multe faze, dar şi-a arătat calitatea.

Atacantul a fost schimbat la pauză cu Alexandru Băluţă. Un debut în care Dorin Rotariu a făcut câteva acţiuni periculoase, dar deseori a fost stingher, cumva de înţeles, în condiţiile în care nu şi-a creat încă o conexiune alături de coechipieri.

ADVERTISEMENT

Elias Charalambous a declarat la conferinţa de presă dinaintea meciului că Rotariu a impresionat la antrenamente, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, acesta fiind şi motivul pentru care a fost titularizat:

“Ca să fiu sincer, sunt foarte surprins de “Roti”. Nu îl ştiam aşa de bine, mai văzusem câteva meciuri cu el. Sunt foarte surprins de forma fizică în care se află. Nu a făcut de mult timp antrenamente cu o echipă şi sunt foarte surprins de cât de bine arată.

ADVERTISEMENT

În ultimele două săptămâni s-a antrenat cu atitudine, determinare şi este un tip de jucător pe care noi nu îl aveam în echipă. Aveam nevoie de el şi a fost un transfer foarte bun pentru noi”, a spus Charalambous la conferinţa de presă.

  • 18 pase a dat Dorin Rotariu în primele 45 de minute dintre FCSB şi Voluntari
  • 28 de ani are atacantul FCSB
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.95 este cota pentru „2 solist” la meciul Petrolul - FCSB