Sport

Cum s-a descurcat Sebastian Colțescu la derby-ul FCSB – CFR Cluj 1-0. Strategia prin care arbitrul și-a făcut meciul ușor

Sebastian Colțescu (46 de ani) a arbitrat derby-ul FCSB - CFR Cluj. Cum s-a descurcat pe Național Arena experimentatul „central” craiovean.
14.05.2023 | 23:50
Cum sa descurcat Sebastian Coltescu la derbyul FCSB  CFR Cluj 10 Strategia prin care arbitrul sia facut meciul usor
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a fost alesul Comisiei Centrale a Arbitrilor să oficieze FCSB – CFR Cluj, derby-ul etapei a 8-a din play-off-ul SuperLigii. Craioveanul în vârstă de 46 de ani s-a descurcat pe măsura valorii sale.

Cum a arbitrat Sebastian Colțescu derby-ul FCSB – CFR Cluj. S-a impus încă din prima repriză

Sebastian Colțescu a avut o primă repriză ușoară pe Național Arena în derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj. În primele 45 de minute, cele două rivale la titlu nu au avut nicio ocazie importantă de gol. Primul act a fost unul încrâncentat, mai ales la mijlocul terenului, dar „centralul” s-a descurcat excelent.

ADVERTISEMENT

Colțescu a reușit să îi țină sub control pe fotbaliști, arbitrul craiovean discutând cu jucătorii celor două combatante ori de câte ori a avut ocazia, întârziând pe cât posibil să scoată din buzunar cartonașul galben.

Roș-albaștrii ar putea să îi reproșeze lui Colțescu câteva faulturi în atac, fluierate poate prea ușor și o nesincronizare cu unul dintre asistenți, când brigada ar fi trebuit să acorde corner pentru FCSB, dar s-a dictat aut de poartă pentru CFR.

ADVERTISEMENT

Totuși, cei de la FCSB trebuie să îi fie recunoscători lui Colțescu pentru că l-a taxat pe Emmanuel Yeboah. Vârful lui CFR Cluj a fost singurul jucător de pe teren care a fost avertizat în prima repriză. S-a întâmplat în minutul 45+2, după un fault tare asupra lui Darius Olaru.

Actul secund, și mai simplu pentru „centralul” din Craiova

Repriza a doua a fost cea în care s-a marcat singurul gol al partidei. A făcut-o Florinel Coman în minutul 49. Deși s-a deblocat tabela, jucătorii nu i-au făcut un meci mai greu lui Colțescu, ba din contră.

ADVERTISEMENT

„Centralul” din Craiova nu a avut nicio fază de penalty sau de eliminare, care să solicite intervenția sistemului VAR. I-a „îngălbenit” însă pe roș-albaștri, fotbaliștii avertizați în actul secund fiind Florinel Coman, Tamm și Olaru. Primul a văzut galbenul deoarece s-a dezbrăcat de tricou după ce a marcat. De cealaltă parte au fost avertizați Janga și Cvek.

Protest anti-Gigi Becali

Deși nu a luat nicio decizie care să îl „supere” pe Gigi Becali, brigada lui Sebastian Colțescu n-a ezitat să protesteze împotriva patronului de la FCSB, care a avut câteva declarații scandaloase despre arbitra Iuliana Demetrescu.

ADVERTISEMENT

La fel ca toți ceilalți „cavaleri ai fluierului” care au oficiat în etapa a 8-a din play-off și play-out, Colțescu și asistenții Daniel Mitruți și George Neacșu au ieșit de la vestiare cu tricouri cu un mesajul „Fără discriminare de gen”.

protest anti-Gigi Becali
Sebastian Colțescu și colegii săi au protestat pentru declarațiile lui Becali la adresa Iulianei Demetrescu. FOTO: sportpictures.eu

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „X solist” la meciul Farul – FCSB

ADVERTISEMENT