Fotbal international

Cum s-a văzut din tribune Portugalia – Elveţia 6-1: pariul nebunesc al lui Santos, frustrările lui Ronaldo şi dezastrul de la viitoarea adversară a României. Foto

Portugalia a spulberat Elveţia cu 6-1 în optimile de finală de la CM 2022. Fanatik a fost în tribune la meciul de pe Lusail, unde Cristiano Ronaldo a început pe bancă.
06.12.2022 | 23:11
Cum sa vazut din tribune Portugalia  Elvetia 61 pariul nebunesc al lui Santos frustrarile lui Ronaldo si dezastrul de la viitoarea adversara a Romaniei Foto
Imagine din meciul Portugalia - Elveţia 6-1. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Portugalia a spulberat Elveţia în optimile de finală de la Campionatul Mondial din Qatar, scor 6-1. Gonçalo Ramos a marcat un hattrick, Pepe, Guerreiro şi Leao reuşind celelalte goluri. Pentru echipa lui Yakin a înscris Akanji.

Cum s-a văzut din tribune Portugalia – Elveţia 6-1! Primul şoc: Ronaldo pe bancă

Primul şoc a fost cu o oră şi jumătate înainte de startul meciului când Ronaldo a fost anunţat pe banca de rezerve. Fernando Santos nu a glumit când spunea că l-a supărat reacţia căpitanului la înlocuirea din meciul cu Coreea de Sud, însă nimeni nu se aştepta să îl vadă pe CR7 pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

O dezamăgire la acest meci a fost numărul mic de fani europeni. Nu trebuie să fiţi induşi în eroare de numărul mare de tricouri ale Portugaliei din tribunele stadionului Lusail. Majoritatea fanilor erau din alte zone, nu din Europa. Cristiano Ronaldo este un idol la nivel global, astfel că majoritatea “portughezilor” erau din afara Portugaliei, chiar a Europei: pakistanezi, nepalezi, indieni.

Locuri goale pe stadion la începutul meciului. Sursa: Fanatik
Locuri goale pe stadion la începutul meciului. Sursa: Fanatik

Puţini fani europeni la Mondial! Locuri goale în tribune la Portugalia – Elveţia

La fel ca şi la majoritatea duelurilor 100% europene de la acest Campionat Mondial, stadionul nu s-a umplut. Au fost locuri goale, vizibile mai ales la tribuna a doua, dar şi în cele două peluze, care confirmă faptul că prezenţa fanilor de pe “Bătrânul Continent” este mai mică decât a asiaticilor, africanilor sau sud-americanilor.

ADVERTISEMENT

Iar pentru marea majoritate a tribunelor, atracţia principală lipsea de pe teren. În momentul prezentării celor două echipe, Cristiano Ronaldo era cel mai aclamat deşi numele lui a fost rostit în grabă, ca şi al celorlalte rezerve.

Cristiano Ronaldo a început pe banca de rezerve. Sursa: hepta.ro
Cristiano Ronaldo a început pe banca de rezerve. Sursa: hepta.ro

Obiectivele aparatelor foto erau pe banca lusitanilor unde era Ronaldo!

Majoritatea fotografilor care stăteau la marginea terenului erau cu obiectivele aţintite spre starul portughez, nu spre gazon unde se intonau imnurile celor două echipe. Iar în ceea ce priveşte jumătatea elveţiană, numărul fotoreporterilor se putea număra pe degetele de la o mână.

ADVERTISEMENT
Fotografii se călcau în picioare la banca Portugaliei. Sursa: Fanatik
Fotografii se călcau în picioare la banca Portugaliei. Sursa: Fanatik

Însă, fotbalul este una şi marketingul alta. Iar decizia lui Fernando Santos de a-şi lăsa superstarul pe bancă a fost recompensată cu vârf şi îndesat. În locul său a fost titularizat, în premieră la echipa naţională, Gonçalo Ramos de la Benfica.

Înlocuitorul lui Ronaldo: gol în minutul 17! Prima apariţie ca titular la portughezi

Elveţia, echipă foarte bine legată la acest turneu final, care a pierdut greu şi cu Brazilia, era un adversar redutabil, Iar meciul se anunţa unul echilibrat. Dar decizia lui Fernando Santos avea să fie cea câştigătoare pentru că pariul lui nebun cu Ramos în atac a fost câştigat încă din minutul 17.

ADVERTISEMENT

Lusitanii s-au desprins la 2-0 prin Pepe, după o fază fixă, în aplauzele amare ale lui Cristiano Ronaldo. Show-ul a continuat după pauză când băieţii lui Santos au zburdat pe teren fără căpitanul lor. Deja devine un obicei ca echipele la care joacă Ronaldo să pară revigorate în lipsa superstarului în vârstă de 37 de ani.

Goncalo Ramos a marcat un hattrick. Sursa: hepta.ro
Goncalo Ramos a marcat un hattrick. Sursa: hepta.ro

Fernando Santos, pariu nebun câştigător! Ramos, hattrick la 21 de ani în fazele eliminatorii de la CM

După pauză, a fost un adevărat festival ofensiv al lusitanilor. Gonçalo Ramos a reuşit hattrick-ul după doar 67 de minute, confirmând mutarea de geniu şi care necesită un mare grad de curaj din partea selecţionerului. Să ţii unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile pe bancă şi să titularizezi un atacant de 21 de ani care marchează trei goluri… asta da schimbare.

Câteva cuvinte şi despre Elveţia, viitoarea adversară a României din preliminariile pentru Campionatul European. Echipa solidă din grupe s-a evaporat şi a fost tranşată de Portugalia. Echipa lui Murat Yakin a fost făcută KO încă din prima repriză de lusitani, care nu le-au dat nicio şansă.

Fază de joc din meciul Portugalia - Elveţia. Sursa: hepta.ro
Fază de joc din meciul Portugalia – Elveţia. Sursa: hepta.ro

Viitoarea adversară a României, spulberată! Zero în atac, bulevard în apărare

Un joc previzibil, bătrânicios, fără vlagă al elveţienilor, care n-au contat în niciun moment. Yann Sommer a păstrat proporţiile în prima parte, dar nu a mai avut nici el ce să facă în repriza secundă pe bulevardele pe care circulau cu viteză lusitanii. Golul Elveţiei a venit după o greşeală din fază fixă, o minge respinsă aiurea de acelaşi Gonçalo Ramos, reluată în poartă de Akanji.

Dacă ne uităm la jocul cu Portugalia, avem speranţe în preliminariile Euro, dar dacă luăm în calcul toate jocurile Elveţiei la acest turneu final rămânem cu picioarele pe pământ. În ciuda rezultatului, Elveţia rămâne o echipă solidă, calificată între primele 16 din lume dintr-o grupă cu Brazilia, Camerun şi Serbia.

Cheia succesului lusitan: să menţii atmosfera în vestiar cu Ronaldo rezervă!

Cristiano Ronaldo şi-a făcut şi el apariţia pe gazon în ultimul sfert de oră, în uralele publicului. A marcat în minutul 83, însă a fost surprins în poziţie de offside. O poziţie afară din joc care trădează nerăbdarea de a marca, de a-şi pune amprenta pe tabela de marcaj.

Însă atâta timp cât Fernando Santos îl va putea controla pe Cristiano Ronaldo şi va putea menţine o atmosferă bună în lot cu superstarul rezervă, Portugalia se înscrie între echipele care se bat la trofeu. Dacă vestiarul va fi rupt în două de aceste decizii, Marocul are o şansă bună să joace semifinale, chiar şi după acest 5-1 convingător al Portugaliei.

Stadionul Lusail străluceşte noaptea. Sursa: Fanatik
Stadionul Lusail străluceşte noaptea. Sursa: Fanatik

  • 2,19 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Olanda – Argentina. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT