Fotbal international

Goncalo Ramos, gol fabulos în Portugalia – Elveția. A reușit primul hattrick de la Cupa Mondială și i-a lăsat locul lui Ronaldo

Meciul Portugalia - Elveția, ultima optime de finală de la Cupa Mondială, a început în forță și Goncalo Ramos a reușit o bijuterie de gol.
06.12.2022 | 22:31
Goncalo Ramos gol fabulos in Portugalia  Elvetia A reusit primul hattrick de la Cupa Mondiala si ia lasat locul lui Ronaldo
Meciul Portugalia - Elveția, ultima optime de finală de la Cupa Mondială, a început în forță și Goncalo Ramos a reușit o bijuterie de gol. Sursă foto: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT
06-12-2022
20:38

Goncalo Ramos, meci de vis în fața Elveției

Goncalo Ramos a făcut un meci excepțional în fața Elveției, reușind un hattrick prin care a dus Portugalia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

După golul fabulos din minutul 17, atacantul de la Benfica a mai punctat în minutele 51 și 67, prima dată pentru 2-0, apoi pentru 5-1. La golul doi a apărut perfect la o centare a lui Dalot și a trimis mingea printre picioarele lui Somer, pentru ca hattrick-ul să-l reușească cu o scăriță după o pasă de la Joao Felix.

În minutul 73, selecționerul Fernando Santos a decis să-l scoată de pe teren pe Ramos, în locul său introducându-l pe Cristiano Ronaldo.

Tânărul de 21 de ani a apărut surprinzător în primul ”11” al lusitanilor, Fernando Santos preferându-l în locul lui Cristiano Ronaldo.

Gol magnific reușit de Goncalo Ramos în Portugalia – Elveția

Iar Goncalo Ramos i-a răsplătit încrederea experimentatului tehnician marcând un gol de generic TV în partida Portugalia – Elveția, ultima din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT

Startul întâlnirii a fost unul echilibrat, în care ambele echipe s-au închis foarte bine în apărare și nu au oferit spații adversarului, astfel că marile ocazii au lipsit. Și asta din cauza mizei uriașe care se află în joc.

Dar a venit minutul 17. Guerreiro a repus mingea de la margine pentru Joao Felix, care după ce a preluat, a găsit culoarul perfect pentru a-i pasa în careu lui Goncalo Ramos, deși acesta se afla în marcaj.

ADVERTISEMENT

Atacantul de la Benfica a preluat cu piciorul drept, a făcut o piruetă scurtă pe lângă Fabian Schar și a catapultat fabulos mingea la vinclu cu piciorul stâng, pe colțul scurt. Balonul a trecut razant pe lângă capul portarului Yann Sommer, care nu a schițat niciun gest. VEZI AICI VIDEO CU GOLUL.

Ramos e deja peste Ronaldo

Goncalo Ramos se află la primul său gol din carieră la un turneu final major și a reușit deja să-l întreacă pe Cristiano Ronaldo la un capitol. A avut nevoie de doar 17 minute pentru a înscrie în fazele eliminatorii de la Cupa Mondială, în timp ce starul lusitanilor nu a reușit acest lucru în 514 minute.

ADVERTISEMENT

Din acel moment Portugalia s-a dezlănțuit spre poarta Elveției și în minutul 33 și-a mărit avantajul. Pepe a reluat cu capul din 6 metri o minge centrată excelent din corner de Bruno Fernandes.

Lusitanii sunt foarte aproape de o calificare impresionantă în sferturile de finală acolo unde o așteaptă reprezentativa Marocului, marea performeră a optimilor de finală, după ce a scos Spania la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Lăsarea pe banca de rezerve a lui Cristiano Ronaldo la întâlnirea cu Elveția a fost o mare surpriză pentru multă lume. Dar probabil că a fost modul lui Fernando Santos de a-și pedepsi starul pentru comportamentul de la ultimul meci din faza grupelor, cel în fața Coreei de Sud.

ADVERTISEMENT