News

Cum se apără George Simion în procesul în care i se cer 150.000 de euro: ”Nu am făcut altceva decât să diseminez informații preluate”

George Simion a fost dat în judecată de Anca Cârcu care îi cere despăgubiri în valoare de 150.000 de euro, dar liderul AUR contestă chemarea în judecată și cere anularea procesului.
27.06.2022 | 15:44
Cum se apara George Simion in procesul in care i se cer 150000 de euro Nu am facut altceva decat sa diseminez informatii preluate
George Simion și-a stabilit apărarea în procesul în care Anca Cârcu îi cere 1500.000 de euro drept daune morale / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Primul termen în procesul dintre George Simion și Anca Cârcu a fost stabilit, la Tribunalul București, pentru data de 10 octombrie 2022. Până când să se prezinte însă în fața judecătorilor în procesul în care i se cer 150.000 de euro ca daune morale, liderul AUR a depus o întâmpinare prin care cere magistraților să anuleze acțiunea sau, cel puțin, să o strămute la Tribunalul Vrancea.

Cum se apără George Simion în procesul de 150.000 de euro

Întâmpinarea depusă de George Simion, obținută în exclusivitate de FANATIK, a fost înregistrată la jumătatea acestei luni, la Tribunalul București, acolo unde magistrații au stabilit ca prim termen data de 10 octombrie 2022. Conform procedurilor, în octombrie, judecătorii vor lua act de cererile lui George Simion și vor decide ce se va întâmpla mai departe cu procesul.

ADVERTISEMENT

Apărarea liderului AUR are patru puncte, două pe cale de excepție și două pe fondul cauzei pentru care a fost dat în judecată de Anca Cârcu care îi cere, acum, 150.000 de euro drept daune morale.

Astfel, George Simion cere declinarea cauzei către Tribunalul Vrancea, acolo unde are el domiciliul. Apoi, liderul AUR susține că Anca Cârcu nu a timbrat suficient cererea de chemare în judecată. În plus, susține politicianul, cererea de chemare în judecată ar fi neîntemeiată, motiv pentru care vrea ca magistrații să o respingă și să o oblige pe reclamantă să plătească cheltuielile generate de litigiul dintre ei.

ADVERTISEMENT

George Simion: ”Reclamanta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de proxenetism”

Procesul dintre George Simion și Anca Cârcu a pornit în momentul în care liderul AUR a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, că femeia nu a fost niciodată membru al partidului pe care îl conduce. Doar că formularea aleasă a fost una cât se poate de dură, pe care, în întâmpinare, nu o neagă nicio secundă.

”Adeziunea trebuie aprobată, acestei Ancuța Cârcu nu i-a fost niciodată aprobată adeziunea, pentru că am căutat pe Google. Nu există femeia asta, nu a fost niciodată membru AUR. Vă rog să înțelegeți, nu-mi puneți toate… femeile certate cu legea… Femeia asta a fost prostituată, din câte știu”, a declarat George Simion, în februarie 2022, despre Anca Cârcu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dat în judecată pentru formularea aleasă, George Simion a găsit să se apere în întâmpinarea depusă la Tribunalul București arătând că declarațiile sale ar fi susținute.

”Vă învederez că în spațiul public au circulat informații privind faptul că reclamanta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de proxenetism, fiind trimisă în judecată în legătură cu această faptă, în luna februarie an curent, judecătorul de cameră preliminară care a fost sesizat constatând legalitatea sesizării instanței, a administrării probelelor și a efecturării actelor de urmărire penală și dispunând începerea judecății”, spune George Simion în întâmpinare.

ADVERTISEMENT

George Simion, dezlănțuit la adresa Ancăi Cârcu

George Simion nu s-a mulțumit, în întâmpinare, să ceară anularea chemării în judecată, ci sugerează că vorbele pe care le-a folosit la adresa reclamantei Anca Cârcu nu ar fi putut să îi producă acesteia vreun prejudiciu real.

”Nu am făcut altceva decât să diseminez informații preluate din presa centrală, afirmațiile făcute reprezentând o manifestare a libertății de exprimare, care se încadrează în limitele prevăzute de lege”, spune liderul AUR.

Ba chiar, deputatul explică, detaliat, de ce nu consideră că i-a provocat vreun prejudiciu moral Ancăi Cârcu și cere respingerea daunelor morale cerute, în valoare de 150.000 de euro. ”Reclamanta susține că a suferit un prejudiciu de natură nepatrimonială ce constă în atingerea nejustificată a unor drepturi personale, respectiv demnitatea, onoarea și reputația. (…)

Chestiunea de care reclamanta nu ține cont este faptul că în spațiul public este cunoscută ca fiind acuzată săvârșirea infracțiunii de proxenetism (…) Este puțin probabil ca un simplu cuvânt al subsemnatului să fie în măsură să îi afecteze reclamante, într-o manieră semnificativă, demnitatea, onoarea sau reputația prin comparație cu acuzațiile care i se aduc și care au fost pe larg dezbătute în presa centrală”,  a mai precizat George Simion.

Anca Cârcu, decisă să îl facă pe George Simion să plătească pentru calomnie

Scandalul dintre Anca Cârcu și George Simion, ajuns în faza de Tribunal, a fost explicat și de reclamantă care îi cere liderului AUR despăgubiri în valoare de 150.000 de euro.

”Și Vadim Tudor m-a calomniat, iar judecătorii l-au taxat dur. George Simion este cred, singurul lider de partid din ultimii 30 de ani care se coboară atât de jos, încât să jignească o femeie. (…) George Simion e un bărbat care nu poate argumenta, doar jignește. Atât poate el. Eu sunt o feministă convinsă. Mă lupt pentru drepturile sexului frumos. Vreau ca ele să poată avea un cuvânt de spus, în politică, în societate, în afaceri.

Mai mult, Simion nu m-a jignit doar pe mine, ci pe toate femeile din România, în special pe cele care s-au implicat în viața politică. Domnule Simion, te informez pe această cale că te-am dat în judecată. Ne vedem la Tribunal, domnule deputat. (…) Eu sunt mama unui băiețel minunat. Nu vrea ca acesta când va crește să citească aceste inepții despre mama sa”, spunea Anca Cârcu, pentru FANATIK.

George Simion se însoară pe 27 august

Până la procesul cu Anca Cârcu, George Simion are lucruri mai importante, pentru el, de făcut. Mai exact, liderul AUR se căsătorește, pe 27 august, cu aleasa inimii sale, o tânără de 24 de ani, Ilinca Munteanu, absolventă de drept.

Iar pentru că vrea ca evenimentul să fie unul de neuitat, să intre chiar în istoria modernă a României, George Simion a invitat la nuntă pe toți românii, dress-code-ul fiind purtarea unei cămăși populare.

Nunta va fi pe 27 august în satul Oveselu din Vâlcea. Știu că e departe pentru unii dintre voi, dar ne organizăm cu autocare din fiecare județ. Nu am glumit: vă aștept pe toți!”, a spus George Simion pe conturile sale de socializare, precizând, totodată, că s-a pregătit pentru a da de mâncare și de băut zecilor, chiar sutelor de mii de oameni așteptați la căsătoria lui.

ADVERTISEMENT