Sport

Cum se califică Universitatea Craiova în sferturile Cupei României Betano. Toate calculele din Grupa D

Ziua de marți, 5 decembrie, programează meciurile Grupei D a Cupei României Betano, din care Universitatea Craiova are șanse mari să se califice mai departe.
05.12.2023 | 08:03
Cum se califica Universitatea Craiova in sferturile Cupei Romaniei Betano Toate calculele din Grupa D
Ziua de marți, 5 decembrie, programează meciurile Grupei D a Cupei României Betano, din care Universitatea Craiova are șanse mari să se califice mai departe. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După remiza neașteptată și obținută cu mult noroc în fața modestei CS Tunari în runda inaugurală, oltenii au câștigat la limită în deplasare cu UTA Arad și au luat o opțiune serioasă pentru accederea în faza următoare.

Universitatea Craiova are nevoie de victorie pentru a se califica în sferturile Cupei României Betano

Deși sunt  doar pe locul 2 în grupă, la egalitate de puncte cu FC Voluntari dar cu golaveraj inferior, Universitatea Craiova are șanse mari de a se califica în sferturile de finală ale Cupei României Betano.

ADVERTISEMENT

Și asta deoarece joacă acasă cu Farul Constanța, singura echipă din Grupa D care nu are niciun punct, niciun gol marcat și matematic nu mai poate merge mai departe. În condițiile date, este de așteptat ca Gică Hagi să folosească la Craiova jucători care au prins mai puține minute până acum.

Cu victorii pe linie de la aducerea lui Ivailo Petev pe banca tehnică, ”juveții” vor fi siguri de locul în semifinale cu o victorie în fața Farului. În caz de egalitate, ”alb-albaștrii” sunt nevoiți să aștepte și rezultatele celorlalte partide, însă șansele ar scădea dramatic.

ADVERTISEMENT

Dar antrenorul bulgar nici nu se gândește la variantele pesimiste și a anunțat deja că Universitatea Craiova se va califica, chiar dacă Lyes Houri nu va putea evolua, și le-a cerut fanilor să vină în număr mare la stadion.

FC Voluntari și UTA, bătălie pentru un loc în sferturi

Liderul FC Voluntari (4 puncte) va juca în deplasare cu UTA Arad (3 puncte), o întâlnire de care pe care pentru sferturile de finală. Ilfovenii sunt siguri de calificare cu o victorie. Un rezultat de egalitate ar putea să nu le fie de ajuns niciuneia.

ADVERTISEMENT

Pentru că CS Tunari (2 puncte) și Gloria Buzău (3 puncte) așteaptă la pândă un pas greșit. Cele două formații din eșalonul secund se vor întâlni în meci direct la Tunari, iar cine câștigă poate prinde in extremis un loc în sferturi dacă în baza jocului rezultatelor. Este dificil, dar nu imposibil.

Programul ultimei etapei din Grupa D a Cupei României Betano:

  • Universitatea Craiova – Farul Constanța (5 decembrie, ora 19:00, Digi Sport 1, Prima Sport 1)
  • UTA Arad – FC Voluntari (5 decembrie, ora 19:00, Digi Sport 2, Prima Sport 2)
  • CS Tunari – Gloria Buzău (5 decembrie, ora 19:00, Digi Sport 3, Prima Sport 4)
ADVERTISEMENT

Clasamentul Grupei D a Cupei României Betano înaintea ultime etape arată astfel:

  • 1. FC Voluntari – 4 puncte
  • 2. Universitatea Craiova – 4
  • 3. Gloria Buzău – 3
  • 4. UTA Arad – 3
  • 5. CS Tunari – 2
  • 6. Farul Constanța – 0

Rezultatele directe ale candidatelor cu șanse la sferturile de finală, care ar fi folosite ca principal criteriu de departajare în caz de egalitate la puncte, sunt următoarele: Gloria Buzău – UTA 1-2, CS Tunari – Universitatea Craiova 1-1, Tunari – Voluntari 1-1, UTA – Universitatea Craiova 0-1.

Formația care va termina pe locul 1 în Grupa D va juca în sferturile de finală pe teren propriu, cu ocupanta locului secund în Grupa C, în timp ce echipa de pe locul 2 din Grupa D va evolua în deplasare cu învingătoarea Grupei C.

ADVERTISEMENT
1,80 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța