Sport

Cum văd oficialii FRF transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: ”A ales bine”

Deși a avut ofertă și de la Bayern, Radu Drăgușin a decis să meargă la Tottenham. Alegerea fundașului central este pe placul oficialilor FRF.
11.01.2024 | 21:36
Cum vad oficialii FRF transferul lui Radu Dragusin la Tottenham A ales bine
Deși a avut ofertă și de la Bayern, Radu Drăgușin a decis să meargă la Tottenham. Alegerea fundașului central este pe placul oficialilor FRF. Sursă foto: Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Internaționalul român a trecut cu succes vizita medicală efectuată la baza celor de la Spurs și urmează să fie prezentat oficial. FANATIK este la Londra și transmite cele mai tari informații despre cel mai scump transfer din fotbalul românesc.

Alegerea lui Radu Drăgușin de a merge la Tottenham i-a încântat pe oficialii FRF

Chestionat pe tema transferului lui Radu Drăgușin, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a mărturisit că se aștepta ca jucătorul să aibă această creștere și este mulțumit de faptul că a ales să meargă la Tottenham și nu la Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

”Mă așteptam, eu îl cunosc de copil, pe el, familia lui, impresarul, mă așteptam să aibă evoluția asta. Nu știam că o să ajungă la Tottenham, mă așteptam să ajungă la o echipă foarte bună. Nu, nu cred că era cazul să se sfătuiască cu noi.

Singurul lucru pe care ni-l dorim din toată inima este să joace așa cum juca la Genoa. Aici, la Tottenham, a ales bine. Nu se bate cu Van Dijk sau cu cei de la Bayern. La nivelul la care a ajuns el, le va pune problemele titularilor de acum de acolo.

ADVERTISEMENT

Este un transfer excepțional pentru români, ecourile internaționale sunt foarte importante și acest lucru trebuie să îl înțeleagă jucătorii. Pentru FRF înseamnă confirmarea că naționala a crescut. Odată cu naționala, au crescut și jucătorii”, a declarat Stoichiță, pentru as.ro.

Drăgușin, liderul unei generații extraordinare

”Radu Drăgușin reprezintă o generație de excepție, 2002, care a avut neșansa să nu joace la un Campionat European. Mă întâlneam cu el, cu Grameni și îi întrebam: ‘Mă, câștigăm Campionatul European?’ Cum să nu te gândești?

ADVERTISEMENT

Îți spun niște exemple, Sava, care a fost în Italia și la fosta campioană CFR Cluj, Grosu de la Farul, Drăgușin, Grameni, Pitu, Ianis Stoica, Bani, Louis Munteanu și mai sunt. O generație de excepție.

Au crescut împreună, au fost bine educați din punct de vedere fotbalistic și uite că au ajuns fotbaliști. Îmi pare bine că Drăgușin este șeful de promoție care a spart toate plafoanele”, a mai spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

În Premier League, Radu Drăgușin va avea un salariu de aproape 3 milioane de euro pe sezon. În comparație, Heung-Min Son, golgheterul sud-coreean al lui Tottenham, încasează 11,4 milioane de euro anual. Atacantul este cel mai bine plătit jucător din lotul lui Ange Postecoglou.

ADVERTISEMENT