Sport

Xavi Pascual și-a dat demisia oficial de la echipa națională: „Sunt foarte obosit”. Cine este înlocuitorul. Update exclusiv

Săptămână neagră în handbalul românesc. După o serie de probleme care au dus la tăierea finanțării FRH, selecționerul Xavi Pascual și-a dat demisia oficial de la cârma naționalei.
31.01.2024 | 14:25
Xavi Pascual sia dat demisia oficial de la echipa nationala Sunt foarte obosit Cine este inlocuitorul Update exclusiv
Cutremur în handbal! Xavi Pascual și-a dat demisia de la echipa națională! Reacția selecționerului pentru Fanatik. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
31-01-2024
12:25

Oficial: Xavi Pascual nu mai este selecționerul naționalei de handbal masculin a României

Xavi Pascual a demisionat oficial din funcția de selecționer al naționalei de handbal masculin a României. Informația a fost dezvăluit în exclusivitate de FANATIK încă de pe 26 ianuarie. Ibericul va continua doar pe banca tehnică a lui Dinamo. 

Antrenorul spaniol în vârstă de 55 de ani își încheie după doi ani al doilea mandat pe banca României. Xavi Pascual a confirmat dezvăluirea FANATIK prin intermediul unei conferințe de presă la care a participat și președintele Federației de Handbal a României, Constantin Din. 

„Lumea vorbește mult, tot ce contează e handbalul românesc. Sunt foarte obosit. Acesta este adevărul. Am scris în raport că e nevoie de o altă persoană, de o schimbare.

Trebuie să muncim mai mult. Acesta este adevărul”, a declarat Xavi Pascual. La conferința de presă au mai participat și secretarul general al FRH, Viorel Mazilu, care și-a dat recent demisia, dar și George Buricea. Ultimul, antrenor la CSM Constanța, va prelua și banca tehnică a naționalei României după plecarea lui Xavi Pascual.

Anunțul a fost făcut de președintele FRH Constantin Din care a spus și că Xavier Pascual va rămâne consilier tehnic. „Am luat decizia ca în următoarea perioadă, de activitatea echipei naționale de handbal să se ocupe domnul antrenor George Buricea.

În acest moment, domnul Xavi Pascual este selecționer. Domnul George Buricea va fi. Urmează să se întâmple niște contracte, hârtii, discuții, negocieri. Domnul Xavi Pascual va rămâne consilier tehnic. Personal, al meu.

Frâiele, probabil, vor fi preluate de domnul George Buricea. Spun probabil pentru că este nevoie de contract ca să fie 100%. Nu a semnat încă contractul.

Urmează ca după această conferință de presă să demarăm procesul actelor, ca domnul Xavi Pascual să-și înceteze contractul cu FRH, iar naționala să o preia domnul George Buricea. Contractul domnului Pascual va înceta probabil astăzi sau mâine”, a declarat Constantin Din. 

Este cutremur în handbalul românesc. După ce secretarul general al FRH, Viorel Mazilu, și-a dat demisia după un conflict cu președintele Constantin Din și Federația a rămas fără finanțarea de la Agenția Națională pentru Sport, se anunță schimbări majore și la echipa națională masculină.

Cutremur în handbal! Xavi Pascual și-a dat demisia de la echipa națională!

FANATIK a aflat că selecționerul Xavi Pascual i-a înaintat demisia președintelui Constantin Din. Astfel, ibericul va rămâne doar pe banca echipei Dinamo și își încheie după doi ani al doilea mandat pe banca României.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” au participat pentru prima dată după 28 de ani la Campionatul European de handbal masculin. România revenit acasă după faza grupelor fără niciun punct, dar a bifat prima prezență din 2011 încoace la un turneu final.

Xavi Pascual: “Am o întâlnire cu preşedintele săptămâna viitoare”

Xavi Pascual a fost contactat de publicația noastră pentru o reacție vis-a-vis de această decizie. Selecționerul a declarat că va avea o întâlnire cu președintele în cursul săptămânii viitoare și nu a mai făcut alte comentarii:

ADVERTISEMENT

“Am o întâlnire cu președintele săptămâna viitoare. Momentan nu mai este nimic de declarat”, a fost reacţia scurtă a selecţionerului Xavi Pascual pentru FANATIK.

Ibericul care a scris istorie la Barcelona a preluat Dinamo în vara anului 2021 şi, şase luni mai târziu, a devenit selecţionerul României, de atunci antrenând în paralel cele două echipe, asumându-şi un proiect de redresare a handbalului masculin românesc.

ADVERTISEMENT

FRH a pierdut finanţarea de la stat! În 2023 primea 1,3 milioane de euro

FRH a fost lovită de un adevărat cutremur în această săptămână când Agenția Naţională pentru Sport a decis că Federaţia nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate pentru acordarea finanţării de la stat.

În 2023, Federaţia a primit 1,3 milioane de euro din partea ANS, iar în acest an nu va încasa niciun euro. Această veste poate să arunce în vrie handbalul românesc, în condiţiile în care există tensiuni mari în FRH.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Constantin Din este într-o postură delicată, mai ales că în trecut s-a mai încercat demiterea sa. În acest climat beligerant, România aşteaptă decizia EHF cu privire la găzduirea Campionatului European de handbal feminin din 2026, acolo unde suntem în pole position.

  • 2 mandate a avut Xavi Pascual pe banca naţionalei (2016-2018, 2022-2024)
  • 55 de ani are Xavi Pascual
ADVERTISEMENT