Sport

România, în pole position pentru a organiza Euro 2026 la handbal feminin! Ce decizie a luat EHF

România este în pole position pentru găzduirea Campionatului European de handbal feminin. EHF a amânat atribuirea organizării turneului final până în luna aprilie.
27.01.2024 | 18:05
Romania in pole position pentru a organiza Euro 2026 la handbal feminin Ce decizie a luat EHF
EHF a amânat atribuirea găzduirii Euro 2026 la handbal feminin! România, în pole position.
ADVERTISEMENT
27-01-2024
16:05

EHF a amânat atribuirea găzduirii Campionatului European de handbal feminin 2026

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că România este favorită să organizeze Campionatul European de handbal feminin 2026 alături de Slovacia. O decizie în acest sens din partea EHF ar fi trebuit să vină în acest weekend. 

În cursul zilei de sâmbătă, 27 ianuarie, Federația Europeană de Handbal a anunțat decizia de a amâna atribuirea organizării turneului final din 2026. Forul continental a invitat cele cinci țări candidate la o nouă întâlnire. 

Ședința de la sediul EHF va avea loc la mijlocul lunii februarie și vor fi prezente România, Cehia, Polonia, Slovacia și Turcia. Decizia pentru găzduirea Euro 2026 la handbal feminin va fi anunțată cu ocazia următoarei reuniri a Comitetului Executiv al EHF, în aprilie 2024.

Campionatul European de handbal feminin din 2026 ar fi trebuit să aibă loc în Rusia, care a obținut statutul de țară gazdă în 2021. Totuși, Rusiei i s-a retras dreptul de a găzdui turneul final în urma invaziei ruse asupra Ucrainei.  

EHF va decide în acest weekend organizatoarea Campionatului European de handbal feminin din 2026. România este în pole position pentru a organiza turneul final alături de Slovacia.

EHF decide organizatoarea Euro 2026 la handbal feminin! România, în pole position

Din informaţiile FANATIK, oficialii FRH, în frunte cu preşedintele Constantin Din, sunt foarte încrezători că România va fi gazda turneului final din 2026. Ar fi primul Euro de handbal feminin găzduit de ţara noastră după o pauză de 26 de ani, după turneul final din 2000.

ADVERTISEMENT

Forul european se va reuni pe 27 ianuarie la Koln, cu o zi înaintea finalei Campionatului European masculin, care se va disputa în Lanxess Arena din oraş. Acolo se va decide ţara gazdă a Euro 2026 de handbal feminin.

România a intrat în cursa pentru Campionatul European din 2026 anul trecut, când ţara noastră şi-a depus candidatura după ce a primit undă verde de la Guvernul României.

ADVERTISEMENT

Undă verde de la Marcel Ciolacu: “Mă bucur că România își propune proiecte mari”

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a declarat că susţine intenţia de a organiza Campionatul European de handbal feminin, care va atrage noi investiţii, în special în infrastructură:

“Mă bucur că România își propune proiecte mari și în domeniul sportului. Mă refer la intenția de a organiza Campionatul European de handbal feminin din 2026 la București și Râmnicu Vâlcea. Susțin total această propunere.

ADVERTISEMENT

Sportul românesc are nevoie de competiții majore desfășurate la noi în țară. Asemenea momente atrag în mod natural copiii către sport”, a declarat Marcel Ciolacu în luna octombrie după depunerea candidaturii.

Finala Euro 2026 în BT Arena din Cluj-Napoca?!

România va avea o candidatură comună cu Slovacia, iar cele două ţări propun şapte arene de disputare a meciurilor: Cluj-Napoca, Piteşti, Craiova, Bistriţa şi Bucureşti, respectiv Bratislava şi Kosice.

ADVERTISEMENT

Pentru Final Four-ul competiţiei a fost propusă BT Arena din Cluj-Napoca. Sala are o capacitate de 10.000 de locuri şi ar putea găzdui un nou eveniment internaţional. Adversarele României pentru organizarea EHF Euro 2026 sunt Turcia şi Cehia/Polonia.

  • 2000 a fost ultimul an în care România a organizat un turneu major de handbal
  • 24 de echipe vor participa la Euro 2026
ADVERTISEMENT