Sport

Dan Petrescu, ”dragoste mare” cu șefii lui CFR Cluj: ”Cu încredere spre al 5-lea titlu”

Deși a fost dorit extrem de tare la echipa națională, Dan Petrescu a fost convins de șefii de la CFR Cluj să rămână și să încerce câștigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv.
21.12.2021 | 07:54
Dan Petrescu dragoste mare cu sefii lui CFR Cluj Cu incredere spre al 5lea titlu
ADVERTISEMENT

Imediat după ultimul joc din acest an, tehnicianul a anunțat că va avea o discuție cu patronul Neluțu Varga și abia apoi le va da un răspuns oficialilor federali.

Finanțatorul clujenilor nu a fost de acord cu plecarea ”Bursucului” și a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că acesta va continua în Gruia.

ADVERTISEMENT

Șefii de la CFR Cluj, încredere totală în Dan Petrescu

La doar câteva ore după ce s-a stabilit că va rămâne la CFR Cluj, Dan Petrescu s-a fotografiat cu oamenii din conducerea clubului, iar unul dintre sponsorii echipei a postat pozele pe rețelele de socializare.

În fotografii apare tehnicianul ardelenilor, patronul Neluțu Varga, președintele Cristi Balaj și principalul sponsor Daniel Metz, cel care conduce firma NTT Data România. ”Cu încredere spre al 5-lea titlu”, a scris acesta din urmă pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cu peste 1.500 de IT-ști în subordine şi o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro pe an, despre Daniel Metz se spune că a avut un rol important în demiterea lui Marius Șumudică în toamnă și readucerea pe banca tehnică a CFR-ului a lui Dan Petrescu.

Daniel Metz, cuvinte de laudă pentru Petrescu

În urmă cu un an și jumătate, Daniel Metz, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a vorbit despre cum a ajuns să sponsorizeze CFR Cluj încă din vremea când echipa evolua în Liga 3 și de ce nu s-a implicat la Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci omul de afaceri vorbea în termeni laudativi despre Dan Petrescu, considerându-l cel mai mare antrenor din istoria formației din Gruia, chiar dacă recunoaște că a fost încântat de stilul italienilor Andrea Mandorlini și Cristiano Bergodi.

”Nimeni nu se compară ca anvergură cu Dan Petrescu. În ziua de astăzi acesta amprentează semnificativ istoria clubului și cred că va deveni în istoria clubului, antrenorul de referință. Toți cred că se vor raporta la el”, spunea atunci Metz.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a mai refuzat naționala și în urmă cu patru ani

Pentru Dan Petrescu nu este prima dată când refuză postul de selecționer al naționalei României. A mai făcut-o și în urmă cu patru ani, după demiterea germanului Christophe Daum.

Atunci, ”Bursucul” abia fusese instalat pe banca lui CFR Cluj, iar conducerea ardelenilor nu a fost de acord cu plecarea acestuia. Oficialii clujeni erau de acord să-l lase la echipa națională doar cu condiția să antreneze în paralel și CFR-ul, ceeea ce ara practic imposibil.

Este foarte posibil ca refuzul oficialilor clujeni de a-l lăsa pe Dan Petrescu la echipa națională și de această dată să fie strâns legat de clauza de reziliere pe care acesta o avea trecută în contract, clauză pe care FRF nu a fost dispusă să o achite.

ADVERTISEMENT