Sport

Dan Petrescu, sacrificii pentru CFR Cluj! De ce nu poate avea familia alături: „Altfel nu pot avea rezultate”

Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit despre nenumăratele sacrificii pe care le-a făcut pentru echipa din Gruia.
16.02.2023 | 10:11
Dan Petrescu sacrificii pentru CFR Cluj De ce nu poate avea familia alaturi Altfel nu pot avea rezultate
Dan Petrescu a antrenat la CFR Cluj 4 ani și a fost pe bancă la 208 meciuri. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a reușit performanțe uriașe la CFR Cluj, însă toate acestea au venit cu un preț pe măsură și cu o dedicare totală din partea antrenorului, care și-a neglijat de multe ori viața de familie.

Dan Petrescu, departe de cei dragi pentru a reuși la CFR Cluj: „Familia mea n-a fost mereu lângă mine”

Antrenorul campioanei României a vorbit într-un interviu pentru site-ul lui CFR Cluj despre familia sa: „Nu e nimic ușor în viață. Dacă vrei să ai succes trebuie să faci niște sacrificii, asta este opinia mea. Am făcut sacrificii și ca jucător, fac și ca antrenor pentru că altfel nu pot avea rezultate.

ADVERTISEMENT

E clar că familia mea n-a fost lângă mine mereu. Am mutat-o așa de mult dintr-o țară în altă încât la un moment dat s-au plictisit și au obosit și au spus: ’noi trebuie să rămânem undeva’. Dar au înțeles situația și mă bucur foarte mult”.

Dan Petrescu a dezvăluit că petrece minim 9-10 ore la baza de pregătire a CFR-ului: „Așa am tot timpul necesar să mă gândesc numai la echipă. Ziua o petrec numai la stadion. Ajung pe 09:30 și stau până seara pe la 18:00-19:30. Pentru mine e ok. Fotbalul e viața mea și sunt fericit așa”.

ADVERTISEMENT

Soția Adriana și fiica sa, Jennifer, locuiesc la Dubai, iar „Bursucul” își petrece cel mai des timpul alături de ei de sărbători și în vacanțe, ceea ce nu e deloc ușor pentru familia sa.

Ce a spus Dan Petrescu despre meciul din Conference League cu Lazio: „E un adversar net superior”

Dan Petrescu nu a uitat că CFR Cluj a reușit să o învingă pe Lazio în Gruia: „Am mai întâlnit Lazio, în grupe (n.r. în sezonul 2019/2020). Erau alți jucători la CFR, iar ei aveau alt sistem de joc, cu Inzaghi. Atunci a fost un miracol și așa ar fi și acum, dacă am scoate un rezultat pozitiv. În fotbal, cel mai important meci este următorul”.

ADVERTISEMENT

Pe hârtie, tehnicianul e de părere că ardelenii nu au nicio șansă, însă cu toate acestea crede în jucătorii săi: „E un adversar net superior, din toate punctele de vedere. Este o diferență mare între lotul lor și al nostru. Vom încerca să facem o minune. Ca să câștigăm mâine sau ca să scoatem un rezultat pozitiv, avem nevoie de multe lucruri să se întâmple. Organizare, sacrificiu, noroc și portarul nostru să fie într-o formă fantastică”.

Petrescu se gândește și la meciul cu FC Argeș și e convins că echipa va resimți oboseala: „Sunt conștient că ar fi ceva fantastic, dar știu că vom suferi în campionat, pentru că aici vom pierde multă energie. Principalul obiectiv este câștigarea campionatului.  Sper ca jucătorii să aibă motivație, să fie bine fizic. Fotbaliștii de atac ai lui Lazio sunt foarte rapizi, trebuie să fim atenți”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Dan Petrescu anunță că ar putea evolua cu echipa a doua în meciul împotriva piteștenilor: „Posibil să schimb toată echipa de la meciul cu Lazio. De aia avem atâția jucători și de aceea îi plătim, să demonstreze că merită să fie la CFR. Sunt sigur că Sarri va juca 4-3-3, așa cum a jucat toată cariera, dar nu știu ce jucători va folosi”.

ADVERTISEMENT