Sport

Dan Petrescu se opune deciziei ca 40 la sută dintre sportivi să fie români: ”Mie nu-mi plac regulile astea”

Eduard Novak vrea ca un minim de 40% dintre sportivii unei echipe să fie români, dar Dan Petrescu nu crede că această decizie poate fi pusă în aplicare din acest sezon.
09.07.2022 | 10:35
Dan Petrescu se opune deciziei ca 40 la suta dintre sportivi sa fie romani Mie numi plac regulile astea
Eduard Novak vrea ca un minim de 40% dintre sportivii unei echipe să fie români, dar Dan Petrescu nu crede că această decizie poate fi pusă în aplicare din acest sezon. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului a semnat un ordin care stabilește obligativitatea ca cel puțin 40% dintre sportivii care intră pe teren în partidele oficiale de la noi din țară să fie români, în sporturile de echipă.

Decizia de impunere a sportivilor români îl nemulțumește pe Dan Petrescu

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește această decizie de impunere a sportivilor români în echipe, însă antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, nu vede cu ochi buni regula ministrul Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

”E imposibil la fotbal! Toate cluburile şi-au făcut planurile, au luat jucători. Ce faci acum? Dai afară fotbaliştii? Ar fi ceva împotriva regulilor. Eu nu pot spune dacă e bine sau nu! Dar nu cred că e normal să fie aplicată din acest sezon. Poate din următorul, ca să ştii ce să faci!

Mie nu-mi plac regulile astea, cu jucătorul U21, cu punctele care se iau. Nu-mi plac pentru că nu au adus nimic în fotbal. Am băgat fotbalişti U21 şi unde am ajuns? Suntem jos. Sunt mulţi jucători U21 care au rămas fără echipe, chiar dacă au jucat meciuri în prima ligă. De ce? Pentru că nu au valoare!

ADVERTISEMENT

Iar cu punctele înjumătăţite au spus că se face spectacol… Iar acum asta cu mai mulţi români! Păi românul dacă este bun îl bagi şi joacă. Dacă nu e bun, nu joacă…”, a declarat Petrescu, într-o conferință de presă.

FCSB, de acord cu această regulă

CFR Cluj, prin vocea președintelui Cristi Balaj, consideră că ordinul este împotriva normelor europene și spune că nici UEFA nu este de acord cu astfel de măsuri, pentru că li se ia dreptul la muncă jucătorilor străini.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a fost prima care a reacționat la anunțul acestei decizii luate de Eduard Novak, care ar trebui să intre în vigoare încă din sezonul 2022-2023, iar președintele CNCD, Csaba Asztalos, a anunțat că dacă regula va fi păstrată se poate ajunge la sancțiuni.

În tabăra celor care sunt de acord cu decizia ministrul Novak se află oficialii de la FCSB. Gigi Becali este de părere că regula este doar benefică pentru fotbalul românesc, având o reacție dură împotriva echipelor care au un număr mic de jucători români.

ADVERTISEMENT

Managerul general al vicecampioanei României, Mihai Stoica, consideră că Eduard Novak este primul ministru din ultimii 32 de ani care încearcă să facă ceva pentru sportul din România și îl susține în demersul început.

ADVERTISEMENT