Sport

Reacție dură a CFR-ului după ordinul dat de Eduard Novak: „Nu poți să le iei dreptul la muncă! Vom ataca decizia”

CFR Cluj, prin vocea președintelui Cristi Balaj, a reacționat dur după ordinul dat de Eduard Novak, conform cărora cluburile trebuie să aibă 40% jucători români în lot sau pe teren.
07.07.2022 | 20:52
Reactie dura a CFRului dupa ordinul dat de Eduard Novak Nu poti sa le iei dreptul la munca Vom ataca decizia
Reacție dură a CFR-ului după ordinul dat de Eduard Novak. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Oficialul campioanei României consideră că ordinul este împotriva normelor europene și spune că nici UEFA nu este de acord cu astfel de măsuri, pentru că li se ia dreptul la muncă jucătorilor străini.

Reacție dură a CFR-ului după ordinul dat de Eduard Novak

Cristi Balaj, președintele CFR-ului, a avut o reacție dură după ordinul dat de Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului: „Am încercat să luăm români și nu am reușit, s-au cerut sume mult prea mari față de ce putem oferi și oferim destul de mult.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere sportiv e exclus, eu salut o astfel de intenție, toți ne-am dori ca echipele românești să aibă jucători români, intenția e bună.

La sporturile de echipă e foarte greu de implementat, noi trebuie să ne formăm lotul de 25 de jucători, fiind constrânși de regulile Federației, respectăm să avem 8 jucători formați la nivel național, cum e cazul lui Păun sau Buș, doar că noi am semnat contracte pe 2-3 ani de zile cu jucători străini.

ADVERTISEMENT

Noi nu avem cum să schimbăm ceva, ce facem acum, desfacem contractele, cine ne dă banii înapoi. Noi nu am fost nici astăzi întrebați. Eu îl cunosc bine pe domnul ministru Novak. Dacă chiar vrei să faci ceva serios, modifici legea numărul 69”.

„E foarte ușor să vii acum și să spui că ești ministru, că ești naționalist, dar eu dau un ordin de ministru care e foarte ușor de anulat.

ADVERTISEMENT

Nu respecți ordinul și vine o sancțiune conform legii 69/2000, dar această lege nu are normă de aplicare, nu știu cine dă aplicare.

Ne-am grăbit! Sunt ai noștri, noi i-am votat! Eu nu îmi permit să vorbes de rău despre Novak, a avut intenții bune, dar consider că nu avem cum să punem în aplicare acest ordin”, a mai spus Cristi Balaj, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„În cel mai rău caz vom fi sancționați. N-avem cum să respectăm ordinul!”

Cristi Balaj a continuat și a spus că CFR Cluj nu poate respecta ordinul, ținând cont de transferurile făcute în această vară, când campioana României a adus mai mulți jucători străini, fiind convins că echipa sa va fi cel mult sancționată:

„Jucăm în bazele regulamentului Federației, în cel mai rău caz vom fi sancționați. N-avem cum să o respectăm, vom ataca ordinul. Până când nu e o decizie definitivă, nu trebuie aplicată.

Trebuie să se schimbe regulamentul conform legislației. Riscăm să fim excluși și din competițiile internaționale, pentru că UEFA nu acceptă astfel de lucruri, le consideră discriminatorii”.

„Dacă vrem să avem jucători români în competiții și să încurajăm echipele. În Ungaria cluburile primesc câte 10.000 de euro pentru meci jucat de fotbaliștii U21, cum este și cazul lui Otto Hindrich la Kisvarda.

Nu ai voie să spui cine să evolueze, ai voie să spui câți români să fie în lot. Nu poți să le iei dreptul la muncă”, a mai spus Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT