Sport

Dan Petrescu, susținut de oficiali ai FRF înaintea returului CFR Cluj – Pyunik: ”E pe teren necunoscut”

Dan Petrescu a primit o mulțime de critici pentru jocul modest făcut de CFR Cluj în meciul tur cu Pyunik, însă un oficial FRF sare în apărarea sa și explică de ce nu putea să riște mai mult.
13.07.2022 | 18:10
Dan Petrescu sustinut de oficiali ai FRF inaintea returului CFR Cluj  Pyunik E pe teren necunoscut
Dan Petrescu a primit o mulțime de critici pentru jocul modest din meciul Pyunik - CFR Cluj 0-0, însă un oficial FRF sare în apărarea sa și explică de ce nu putea să riște mai mult. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ardelenii au dominat steril întâlnirea de la Erevan, dar nu au reușit să înscrie. Cu toate acestea, campioana României are prima șansă la calificare la returul din această seară din Gruia.

FRF, susținere totală pentru Dan Petrescu după meciul Pyunik – CFR Cluj 0-0

Calitatea slabă arătată de campioana României în partida Pyunik – CFR Cluj 0-0 l-a pus din nou într-o lumină proastă pe Dan Petrescu, dar Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF și fost antrenor al armenilor, crede că acesta a procedat corect.

ADVERTISEMENT

”Dan Petrescu a fost circumspect pentru că a văzut România cu Armenia, pentru că te pune pe gânduri un astfel de rezultat. E pe teren necunoscut. Nu știi ce jucători aduc, ce randament dau.

Eu când am fost în Armenia, eram deja de 6 luni, și mi-au adus vreo 14 jucători argentinieni, pentru că au o comunitate puternică în Argentina. Eu am adus niște români. Deci, e greu să înțelegi sistemul ăsta. Poți să ai surpriza ca o echipă să aibă succes din neant.

ADVERTISEMENT

E bine că Dan a făcut treaba asta, să fie circumspect. Echipa lui nu are ritm de joc e normal. E mai bine să fii circumspect, să iei acest drum spre calificare. Eu cred că la Cluj va fi cu totul altceva, în favoarea noastră”, a declarat Stoichiță, la emisiunea Digi Sport Special.

CFR Cluj, drum deschis pentru calificare

Oficialul de la Casa Fotbalului consideră că CFR Cluj nu va avea nicio problemă să obțină victoria la partida retur și astfel să acceadă în turul 2 preliminar al Champions League.

ADVERTISEMENT

”CFR Cluj își asigură calificarea. La Cluj le va fi mai greu armenilor. Diferența de valoare, ritmul de joc momentul în care se află ei acum. Își fac și ei calcule când să ajungă la potențial maxim.

Consideră primele două tururi mai accesibile. Probabil forma va fi atinsă în tururile superioare. Dan Petrescu știe că meciurile din primele tururi le poate câștiga mai ușor.

ADVERTISEMENT

Nu putem spune că nu am avut oportunități de a înscrie. Judecând logic, eu cred că nu au nicio șansă în România. E bine că Dan se pregătește cu astfel de echipe. A fost o echipă pe care din talent cred că am dominat-o, părea la discreția noastră”, a încheiat Stoichiță.

ADVERTISEMENT