Sport

Dan Şucu, un nou atac la Laszlo Dioszegi: „Împarte cheltuielile cu toată lumea, dar profitul e doar pentru el“. Video

Dan Șucu, noul patron al Rapidului, l-a desființat pe Laszlo Dioszegi, finanțatorul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe și afirmă că echipa este finanțată și de Guvernul României.
04.08.2022 | 15:52
Dan Sucu un nou atac la Laszlo Dioszegi Imparte cheltuielile cu toata lumea dar profitul e doar pentru el Video
Dan Șucu continuă războiul cu Laszlo Dioszegi. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dan Șucu, noul acționar al Rapidului, continuă războiul cu Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, pe care nu îl consideră un om de afaceri.

Dan Șucu, atac la Sepsi şi Laszlo Dioszegi: „Se vor plăti din banii dumneavoastră și ai mei salariile jucătorilor domnului Dio…”

Finanțatorul Rapidului a reluat atacurile la adresa lui Laszlo Dioszegi și a explicat că bugetul lui Sepsi este completat din bani de la bugetul de stat al României: „Cei de la Sfântu Gheorghe au dat o hotărâre prin care se poate sprijini sportul de performanță, nu de masă. Orașul pompează mulți bani în echipă, însă nu are suficienți și vor face solicitare la bugetul general”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu e convins că partidul minorității maghiare din România va face presiuni pentru ca bugetul local al orașului Sfântu Gheorghe să fie suplimentat de la centru: „UDMR-ul va bate cu pumnul în masă și se vor plăti din banii dumneavostră și ai mei salariile jucătorilor domnului Dio….”.

Patronul Rapidului a continuat atacul acid împotriva patronului covăsnenilor care s-a afișat alături de Viktor Orban„Domnul afacerist e un om foarte de treabă și împarte cu toată lumea cheltuieli, iar profitul doar pentru el. Nu-mi place tipul ăsta de oameni de afaceri și nu vreau să am de-a face cu ei”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu: „Sepsi e subvenționată din toate părțile! Nimic nu este sănătos economic acolo!”

Dan Șucu consideră că proiectul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe e construit pe un model de business nesănătos: „Nu există o dorință a noastră să scoatem în evidență ceva care are legătură cu investițiile maghiare. Sunt subvenții către diferite echipe, cu care nu suntem de acord și o echipă Sepsi, care e subvenționată din toate părțile. Nimic nu este sănătos economic acolo. E un mod pentru Viktor Orban de a-și câștiga voturi în Transilvania”. 

Omul de afaceri s-a referit și la echipe precum Universitatea Cluj sau FC Argeș, finanțate tot de la bugetul local: „Nu e normal ca o echipă care are tot ce trebuie, cum e Clujul, să mai aibă parte și ajutor din partea comunității. Sau Piteștiul. Nu știu ce să mai cred”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu e revoltat: „De la 1 ianuarie cresc impozitele. Ce se întâmplă cu banii noștri? Ajung la Sepsi?! Nu e normal!”

Dan Șucu nu se lasă și anunță că patronii cluburilor din România vor avea și mai multe bătăi de cap din 2023, când impozitele vor crește la 40%: „Impozitul pe salarii la Rapid ne costă 400.000 de euro. De la 1 ianuare mărirea de impozite va fi de minim 120.000 de euro. Ce se întâmplă cu banii noștri? Ajung la Sepsi?! Nu e normal! Eu nu am găsit subvenții venite din partea Primăriei la Rapid. Și am făcut un audit”. 

Dan Șucu e convins că politica Guvernului României cu privire la sport alungă investitorii puternici din sportul românesc: „Ce se întâmplă acum ține departe de fotbal firme puternice care ar investi. Implicarea statului în fotbalul de performanță nu e binevenită. Câștigăm mărunțiș și nu vedem ce pierdem”.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae anunță încă 3 transferuri la Rapid: „Vor mai veni jucători”

Președintele Rapidului a vorbit despre campania de achiziții a giuleștenilor, dar și despre problema drepturilor TV: „ Trebuie să se rezolve această situație. Vor mai veni 1, 2, 3 jucători până la finalul perioadei de transferuri.

Drepturile TV sunt o cotă destul de mare din bugetul anual. Dacă plățile întârzie, apar datoriile către furnizori, salariați. Prima tranșă din drepturile TV este întârziată. Cluburile nu sunt plătite pe meci. Domnul Mititelu are dreptate, dar sper să nu se ajungă aici”.

Conferinţa de presă poate fi urmărită AICI.

ADVERTISEMENT