Sport

Daniel Niculae a început în forță campania de transferuri la Rapid. Negocieri secrete cu Iulian Cristea: „Nico, dacă nu plec afară, vin în Giulești”. Exclusiv

Daniel Niculae are ambiția să facă o echipă de titlu la Rapid! Discută și cu CFR Cluj pentru brazilianul Yuri, dar prețul cerut de Neluțu Varga este mare la prima strigare.
24.05.2023 | 20:23
Daniel Niculae a inceput in forta campania de transferuri la Rapid Negocieri secrete cu Iulian Cristea Nico daca nu plec afara vin in Giulesti Exclusiv
Daniel Niculae a început în forță campania de transferuri la Rapid. Negocieri secrete cu Iulian Cristea: „Nico, dacă nu plec afară, vin în Giulești”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid vrea să îşi construiască o echipă de titlu în sezonul viitor şi preşedintele clubului, Daniel Niculae, începe în forţă campania de transferuri. Primul nume de pe listă este Iulian Cristea, fostul fundaş de la FCSB.

Daniel Niculae a început în forță campania de transferuri la Rapid! Negocieri secrete cu Iulian Cristea

Gigi Becali a declarat la FANATIK SUPERLIGAIulian Cristea şi-a reziliat contractul cu roş-albaştrii, iar fundaşul central a devenit varianta numărul 1 pentru Rapid, formaţie care are ambiţii de titlu în următorul sezon.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Daniel Niculae l-a contactat deja pe Iulian Cristea, cel care i-a promis preşedintelui de la Rapid că va veni în Giuleşti dacă nu va prinde un contract bănos în străinătate:

„Nico, dacă nu plec afară, vin în Giulești”, a fost promisiunea fundaşului central. Iulian Cristea a evoluat în ultimele patru sezoane la FCSB, fiind adus în 2019 de la Gaz Metan Mediaş pentru 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Yuri Matias, varianta de rezervă! Neluţu Varga cere 600.000 de euro

Chiar dacă are un acord de principiu cu Iulian Cristea, Daniel Niculae nu lasă garda jos și, ca un adevărat conducător de club care se respectă, are pregătită și o variantă de rezervă. Deși această pistă fusese prima până acum câteva zile.

Yuri Matias, fundaşul central de la CFR Cluj, a devenit opțiunea a doua pentru Rapid din cauza pretenţiilor lui Neluţu Varga. Patronul CFR-ului cere 600.000 de euro în schimbul unui transfer, o sumă destul de mare pentru fotbalistul care mai are un an de contract cu fosta campioană a României.

ADVERTISEMENT

Brazilianul ar agrea un transfer în Giuleşti, mai ales că între Yuri şi Dan Petrescu au existat fricţiuni pe parcursul acestui sezon. Însă, rămâne de văzut dacă cele două părţi se vor înţelege la suma de transfer.

Daniel Niculae este hotărât să facă din Rapid o formație care să se bată cu șanse reale la titlu, însă nu e dispus să arunce cu banii pe fereastră. Între un Iulian Cristea venit liber de contract și un Yuri Matias pe care ar trebui să achite o sumă consistentă, președintele giuleștean optează pentru prima variantă, mai ales că cei doi jucători sunt de valori apropiate. Dar nu e exclus să-i „închidă” până la urmă pe ambii fundași centrali, dacă CFR Cluj își va mai reduce din pretențiile financiare.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae: “Se schimbă obiectivul, vor fi aduși alți jucători, valoarea lotului va crește considerabil”

După eşecul suferit împotriva Universităţii Craiova, Daniel Niculae a anunţat că pentru sezonul viitor se schimbă obiectivul la Rapid, iar campania de transferuri va fi una consistentă:

“Trebuie să fie altfel sezonul următor! Se schimbă obiectivul, vor fi aduși alți jucători, valoarea lotului va crește considerabil. Sperăm să facem alegerile bune. Trebuie să facem pașii corecți, nu trebuie să sărim peste anumite etape.

Cred că inconstanța ne-a caracterizat în sezonul acesta. Am făcut partide foarte bune, apoi imediat câteva partide modeste. Când o să avem constanță în evoluții bune, cu siguranță vom termina mult mai sus în clasament. Atunci vom deveni o echipă care se bate pentru câștigarea campionatului.

Trebuie să dublăm toate posturile și să aducem jucători mult mai valoroși, dacă ne dorim să creștem valoarea echipei”, a spus Daniel Niculae.

Transferul lui Iulian Cristea ar fi o primă mutare de titlu pentru preşedintele Rapidului. Giuleştenii şi-ar fortifica centrul defensivei, acolo unde îi mai au pe Cristi Săpunaru, Dragoş Grigore şi Paul Iacob.

  • 28 de ani are Iulian Cristea
  • 1.300.000 de euro este cota de piaţă a lui Cristea
ADVERTISEMENT