Sport

Daniel Pancu a anunțat lotul României U20 pentru partidele cu Portugalia și Norvegia. Dinamo și Gloria Buzău dau cei mai mulți jucători

Daniel Pancu a anunțat lotul României U20 pentru meciurile din Elite League U20 împotriva Portugaliei și Norvegiei. Dinamo și Gloria Buzău au cei mai mulți jucători pe listă.
18.03.2023 | 11:22
Daniel Pancu a anuntat lotul Romaniei U20 pentru partidele cu Portugalia si Norvegia Dinamo si Gloria Buzau dau cei mai multi jucatori
Daniel Pancu a anunțat lotul României U20 pentru partidele cu Portugalia și Norvegia. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a anunțat lotul României U20 pentru partidele de pe 23 și 27 martie cu reprezentativele similare ale Portugaliei și Norvegiei în cadrul turneului Elite League U20. „Tricolorii” vor disputa ambele meciuri în deplasare.

Daniel Pancu a anunțat lotul României U20 pentru meciurile cu Portugalia și Norvegia

Joi, 23 martie și luni, 27 martie de la ora 17:00, respectiv 19:00, România va disputa primele meciuri de pregătire ale anului. Daniel Pancu, selecționerul României U20, a ales lotul de 23 de jucători cu care le va confrunta pe Portugalia și Norvegia.

ADVERTISEMENT

Dinamo are trei reprezentanți în lotul României U20 și este prima pe listă din acest punct de vedere la egalitate cu Gloria Buzău. Cele două echipe se înfruntă la finalul săptămânii în prima etapă din play-off-ul ligii secunde.

Denis Oncescu, Costim Amzăr și Ahmed Bani sunt jucătorii pregătiți de Ovidiu Burcă ce vor face pasul la naționala U20, în timp ce de la Gloria Buzău au fost convocați Bogda Oteliță, Andrei Pandele și Dragoș Lazăr.

ADVERTISEMENT

Lotul României U20 pentru meciurile cu Portugalia și Norvegia: 

PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj),  Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Denis Oncescu (SC Dinamo 1948)

FUNDAȘI: Ionuț Mitran (CSM Slatina), Bogdan Oteliță (Gloria Buzău), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Botond Gergely (NK Nafta / Slovenia), Matei Ilie (Padova / Italia), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Enrichi Finica (Politehnica Iași)

ADVERTISEMENT

MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (Chindia Târgoviște), Aurelian Ciuciulete (Metaloglobus București), Alexandru Mogoș (Politehnica Iași), Andrei Pandele (Gloria Buzău), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Roberto Voican (FC Voluntari), Mario Bratu (ACS Petrolul 52), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Ștefan Bodișteanu (CSA Steaua), Dragoș Lazăr (Gloria Buzău)

ATACANȚI: Ianis Stoica (Universitatea Cluj), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța).

România a terminat cu o victorie anul trecut în Elite League U20

În prezent, România U20 ocupă locul 5 din 8 în grupa din Elite League U20. „Tricolorii” conduși de la margine de Daniel Pancu au pus la finalul anului trecut stop unei serii negative de șase înfrângeri consecutive.

ADVERTISEMENT

România U20 a învins reprezentativa similară a Poloniei, scor 2-0 după golurile marcate de Ianis Stoica și Gabriel Buta. A fost prima victorie a lui Daniel Pancu pe banca României U20. Cu fostul jucător al Rapidului pe bancă, România U20 a mai pierdut cu Cehia (1-2), Germania (0-1) și Italia (1-2).

Portugalia, prima echipă pe care România U20 o înfruntă în această lună se află pe locul 6 în clasament cu trei puncte în trei partide. În ceea ce privește cealaltă adversară din luna martie, Norvegia se află pe ultimul fără niciun punct, însă a disputat o singură partidă.

România înfruntă Portugalia și la U21. Amical de lux pentru selecționata lui Emil Săndoi, înaintea Euro 2023

Emil Săndoi a anunțat lotul României U21 pentru meciurile amicale de lux cu Portugalia și Germania. Toate cele trei formații participă în vară la Euro U21 care va fi găzduit în colaborare de România și Georgia.

„Tricolorii” lui Emil Săndoi joacă vineri, 24 martie, de la ora 19:00 contra Portugaliei pe Stadionul Ghencea. Patru zile mai târziu, România U21 joacă la Sibiu contra reprezentative similare a Germaniei de la ora 19:00.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

MIJLOCAȘI: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

ADVERTISEMENT