Fotbal international

Daniel Pancu a fost dorit de Jose Mourinho la Porto și Chelsea: „Am semnat un precontract”

08.04.2020 | 12:18
Daniel Pancu a fost dorit de Jose Mourinho la Porto si Chelsea Am semnat un precontract
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a dezvăluit că a fost aproape să semneze cu Chelsea, în 2004, după ce Jose Mourinho a fost instalat pe banca tehnică a londonezilor.

Daniel Pancu putea juca la Chelsea

Jose Mourinho a devenit antrenorul principal al lui Chelsea în vara lui 2004 și, cu Adrian Mutu în lot, a vrut să transfere pe „Stamford Bridge” un al doilea atacant român.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a dezvăluit că a semnat un precontract cu Chelsea, dar transferul definitiv a picat ulterior, iar Jose Mourinho l-a vrut și la Porto, în 2002.

Eu aș fi vrut să ajung în Spania sau în Anglia. Cu Chelsea am avut un precontract, imediat după ce Mourinho preluase echipa. Până la urmă a picat transferul.

ADVERTISEMENT

Mourinho m-a vrut și la Porto, însă portughezii nu au putut să achite clauza de reziliere de la Rapid, de trei milioane de euro.

A plătit Beșiktaș banii, cinci sute de mii la început, pentru un împrumut, și apoi turcii m-au cumpărat după numai trei luni, au achitat și diferența”, a declarat Daniel Pancu .

ADVERTISEMENT

Un titlu cu Beșiktaș

Daniel Pancu a evoluat timp de trei ani și jumătate la Beșiktaș, club cu care a reușit câștigarea titlului în Turcia, în sezonul 2002 – 2003, și a bifat prezențe în grupele Ligii Campionilor și în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Daniel Pancu dezvăluie că a rămas și acum în memoria suporterilor turci, care îl opresc de fiecare dată pentru autografe.

ADVERTISEMENT

Am sesiuni de autografe. Bine, eu nu am lăsat acolo urmele pe care le-au lăsat Hagi, Popescu sau Mircea Lucescu, care au câștigat cupe europene, dar pentru suporterii lui Beșiktaș nu contează asta.

Țin minte că am fost într-un cantonament când jucam la Terek Grozny, La un amical a fost aproape plin stadionul, veniseră o grămadă de copii doar pentru mine! În iarna asta am fost la un meci Antalyaspor – Beșiktaș. Eram în peluză și oamenilor nu le venea să creadă că eram eu, erau bulversați!”, recunoaște Pancu.

ADVERTISEMENT