Sport

Daniel Pancu, laude pentru Tavi Popescu: „A înțeles foarte bine, e inteligent”

Daniel Pancu l-a lăudat pe Octavian Popescu după prestația din meciul România U21 - Armenia U21, scor 2-0 în preliminariile Euro U21 din 2025.
13.10.2023 | 23:30
Daniel Pancu laude pentru Tavi Popescu A inteles foarte bine e inteligent
Daniel Popescu l-a lăudat pe Tavi Popescu după România U21 - Armenia U21, scor 2-0. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu l-a lăudat pe Octavian Popescu pentru prestația din meciul cu Armenia U21. Fotbalistul celor de la FCSB, revenit la echipa națională U21, a pasat decisiv la cele două goluri marcate de Vulturar și Baiaram. Selecționerul României U21 a explicat de ce l-a numit căpitan pe Tavi Popescu.

Daniel Pancu, laude pentru Tavi Popescu: „A înțeles foarte bine, e inteligent”

Octavian Popescu a fost lăsat în afara lotului de Daniel Pancu la meciul Albania U21 – România U21, scor 3-2 în debutul în preliminariile Euro U21 2025. Extrema celor de la FCSB și selecționerul României U21 s-au contrat de la distanță, însă „disputa” s-a aplanat.

ADVERTISEMENT

Tavi Popescu a fost convocat pentru acțiunea naționalei din luna octombrie, iar tânărul fotbalist nu a dezamăgit. „Dar de ce surpriză că a fost Octavian Popescu căpitan? Fiind un grup pe care nu-l cunosc, am alcătuit un grup de cinci jucători mai cu experiență, mai cu personalitate, care pot fi căpitani oricând.

Mă decid în ziua meciului. Dacă îi cunoșteam mai puțin bine și în Albania sunt convins că am fi avut 6 puncte acum. Se discută atât de mult pentru Tavi și cred că-l afectează… e un jucător de mare talent, azi a oferit două assist-uri, chiar dacă au fost din corner.

ADVERTISEMENT

Mie oricum îmi plac fotbaliștii de talent. Am vrut să-i transmit un mesaj cu neconvocarea de la prima acțiune. El a înțeles foarte bine, e inteligent. Tavi Popescu, indiferent de nivelul la care joacă, în orice moment poate inventa ceva, fie că e o ultimă pasă și își lasă un coleg singur cu portarul, fie cu o execuție de-a lui”, a declarat Daniel Pancu, la Pro TV.

Daniel Pancu rămâne ferm după victoria României U21 cu Armenia U21: „Avem momente în care părem dezorganizați”

Victoria României U21 cu Armenia U21 a reprezentat primul succes înregistrat de Daniel Pancu pe banca naționalei. Grație victoriei de pe Giulești, „tricolorii” au urcat pe locul 4 în Grupa E, cu 3 puncte după două partide. Următoarea oprire este la Sibiu, marți, 17 octombrie, pentru duelul cu Finlanda U21.

ADVERTISEMENT

„S-a trăit intens. Aveam nevoie de victorie, era lucrul cel mai important. Suntem cu toții bucuroși că am întrerupt această serie neagră. I-am felicitat pe jucători pentru multe momente ale jocului.

Dacă avem ceva pozitiv bine de tot e faptul că și în Albania, dar și azi, numărul golurilor marcate de noi ar fi trebuit să fie 4-5 pe joc. De partea cealaltă, avem momente în care părem dezorganizați.

ADVERTISEMENT

Poate e și normal. Trebuie să țineți cont de un lucru foarte important: echipa asta e nouă, echipa asta nu are jocuri amicale împreună. A intrat direct în jocuri oficiale, iar eu încă nu cunosc jucătorii foarte bine. Azi au intrat bine de pe bancă, dar în Albania nu.

„Ne așteaptă un adversar de o cu totul altă talie”

Pozitiv e că nu am primit gol, Armenia a avut o singură ocazie mare, la acea bară. Trebuie să fim mult mai atenți la finalizare, pentru că marți ne așteaptă un adversar de o cu totul altă talie în comparație cu Armenia. S-ar putea să avem ocazii mai puține și va trebui să fim atât de concentrați, de răi și de agresivi încât dacă avem o ocazie să marcăm două goluri.

Schimbările lui Rareș Ilie și Mazilu? Sunt jucători pe bancă. Am simțit că am pierdut controlul, veneau multe mingi spre poarta noastră și am zis să venim cu ceva nou și proaspăt de pe bancă. Baiaram a intrat și a marcat. Nu am fost nemulțumit de cineva, dar trebuie să ne gândim că avem un meci și mai important marți.

Am văzut că Finlanda a câștigat cu 4-1 contra Albaniei. Știam că echipele nordice care la nivelul ăsta de vârstă practică un fotbal total, foarte ofensiv. Au evoluat foarte mult în ultimul timp, dar și noi avem mijloacele noastre și cred că va fi un meci frumos marți în care să ieșim câștigători?”, a mai spus Daniel Pancu.

Cum a trăit Daniel Pancu victoria României U21 pe Giulești: „Nu se compară cu jocurile Rapidului”

Stadionul celor de la Rapid a găzduit meciul României U21 cu echipa similară a Armeniei. Totuși, fostul fotbalist al giuleștenilor a recunoscut că atmosfera de la meciul echipei naționale de tineret nu se compară cu atmosfera de la partidele Rapidului. Pancu se așteaptă la un public numeros la Sibiu.

„Atmosfera? În comparație cu jocurile Rapidului nu se compară, nu există. Meciurile din București pentru naționala U21 nu prezintă interes pentru public, din păcate. Sunt convins că vom avea parte de mai multă căldură la Sibiu sau oriunde altundeva în provincie.

Eu am trăit-o cu U20 la Arad și ne-am simțit extraordinar. Nu m-am gândit nicio clipă că sunt în Giulești, m-am gândit numai la jucătorii noștri, cum să-i țin motivați în ziua jocului”, a încheiat Pancu.

ADVERTISEMENT
2.11 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „X2” la meciul România U21 - Finlanda U21