Sport

Daniel Pancu, încă o reacție după interviul șocant din FANATIK. „Vreau să-mi cer scuze tuturor femeilor pentru grava mea eroare de exprimare”

Daniel Pancu (44 de ani) a reacționat după acuzațiile care i s-au adus în urma afirmațiilor făcute în exclusivitate pentru FANATIK, legate de ceceni și obiceiurile lor macabre.
07.03.2022 | 10:48
Daniel Pancu inca o reactie dupa interviul socant din FANATIK Vreau sami cer scuze tuturor femeilor pentru grava mea eroare de exprimare
Daniel Pancu in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Gloria Buzau, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Regie-Sportul Studentesc din Bucuresti, duminica 22 septembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
07-03-2022
08:48

Daniel Pancu, comunicat despre interviul din FANATIK: „Sunt total împotriva războiului și a actelor de violență împotriva oamenilor”

Daniel Pancu a postat un comunicat pe pagina sa oficială de Instagram, în urma valului de acuze la adresa sa și a încercat să explice încă o dată că a fost doar o greșeală de exprimare.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Daniel Gabriel Pancu (@danielgabriel.pancu)

În urma informațiilor apărute în spațiul public ca urmare a interviului oferit unui site, țin să menționez următoarele: „Sunt total împotriva războiului și a actelor de violență împotriva oamenilor. Condamn cu vehemență aceste acte de cruzime și am făcut-o întotdeauna.
Țin să punctez că declarațiile care îl vizau pe Ramzan Kadirov au fost STRICT din perspectiva de jucător al echipei cecene. Am facut referire strict la comportamentul lui Ramzan Kadirov în raport cu jucătorii de fotbal și am dorit să punctez implicarea sa în echipa sportivă, atât ca finanțator cât și ca împătimit al fotbalului.

Informațiile controversate apărute în cadrul interviului făceau referire strict la cultura și cutumele acestui popor! NU am făcut niciun comentariu personal, doar am punctat date istorice ale acestor tărâmuri. Nu am facut nicio remarcă personală și accentuez faptul că personal condamn orice act de violență.

Respectul pe care mi l-am exprimat față de Ramzan Kadirov este unul strict profesional, în raport cu mine ca fotbalist, fiind patronul echipei de fotbal la care eu am jucat. Ar fi o lipsă de respect față de mine dacă aș vorbi în alți termeni despre el, repet, din punct de vedere profesional.

De asemenea, vreau să-mi cer scuze tuturor femeilor pentru grava mea eroare de exprimare și le asigur de tot respectul meu! Sunt fiu, sot, tata. Soția mea a ajutat familii de refugiați, părinții mei urmează să primească o familie cu 4 copii. A fost un incident regretabil, o exprimare pripită într-un context nepotrivit”, și-a explicat Daniel Pancu declarațiile oferite FANATIK.

Daniel Pancu a recunoscut afirmațiile șocante pe care le-a făcut în interviul acordat în exclusivitate pentru FANATIK. Fostul mare atacant al României regretă cuvintele pe care le-a folosit, dar se apără și spune că deși cunoaște obiceiurile neortodoxe pe care le au cecenii, nu este de acord cu ele.

Daniel Pancu recunoaște afirmațiile făcute în FANATIK, dar le regretă: „E adevărat, sunt cuvintele mele. Mi-e rușine să ies pe stradă

„În primul rând, vreau să spun că n-am fost niciodată mai supărat sau mai mâhnit decât ieri. Abia am dormit câteva ore, acum, dimineața. Numai criminal de război nu fusesem făcut, că în rest…

ADVERTISEMENT

Sunt cuvintele mele, e adevărat. Doar că a fost o frază neterminată din partea mea. Eu am fost un an și jumătate acolo, m-am simțit foarte bine. Mi-a plăcut la Terek Groznîi, mi-a plăcut atitudinea cecenilor, un popor despre care cine citește cartea ‘Hagi Murad’ – Lev Tolstoi poate să înțeleagă multe.

Eu atunci i-am descoperit pe ceceni. Singurul lucru pe care îl regret este cel legat de femei. Eu nici nu știam, domnul jurnalist mi-a spus că în urmă cu câteva zile au fost omorâte niște femei. Și eu am vrut să spun că știu foarte bine metodele lor. Nu am mai continuat, dar am zis că nu sunt de acord.

ADVERTISEMENT

Eu am trăit acolo și se întâmplă lucrurile astea. E un scandal imens, care nu mă reprezintă. Nu înțeleg de ce a pornit războiul. Nu am înțeles de ce. Nu știu dacă cineva poate să înțeleagă, Nu sunt de acord cu moartea. Le înțeleg tradițiile, că am trăit acolo, dar nu sunt de acord. Dacă îi cunoști, vei înțelege după.

Nu știu dacă trebuie să îmi cer scuze. Scuze că am lăsat o frază neterminată și că s-a înțeles ce s-a înțeles?! Eu am trăit în cultura lor și știu că lucrurile astea se vor întâmpla și peste 1000 de ani. Am vrut să spun că eu cunosc foarte bine lucrurile astea. Aruncau oameni în aer zi de zi.

ADVERTISEMENT

Acum mi-e rușine să ies pe stradă. S-a pornit ceva… De la o diferență de nuanță. Asta era totul. Cunosc foarte bine ce se întâmplă acolo! Iar din punct de vedere fotbalistic, m-am simțit foarte bine acolo și am dat unul dintre cele mai bune randamente din carieră”, a declarat Daniel Pancu, la Digi Sport.

Daniel Pancu nu mai este ambasadorul Superbet

Interviul acordat de Pancu în exclusivitate pentru FANATIK a atras o avalanșă de critici la adresa legendei Rapidului. CTP l-a pus la zid pe „Pancone”, afirmând că n-ar pleca din România în cazul unei eventuale invazii a rușilor, dar se teme de conaționali care ar putea avea aceeași mentalitate cu cea a antrenorului.

ADVERTISEMENT

Cea mai dură lovitură primită de Daniel Pancu a venit însă din partea casei de pariuri „Superbet”, care a renunțat la serviciile fostului mare atacant. Pancu era ambasadorul celul mai important jucător de pe piața pariurilor sportive de la noi din țară.

ADVERTISEMENT