Sport

Daniel Șendre despre adevăratul pericol din spatele trădării momentului: “Nu pe Dinamo l-a refuzat Dorin Rotariu”

Editorialistul Fanatik, Daniel Șendre, comentează mutarea care agită apele în fotbalul românesc. După 4 ani petrecuți la Dinamo, club care l-a lansat în fotbalul “mare”, Dorin Rotariu a ales să semneze cu rivala FCSB.
11.10.2023 | 17:30
Daniel Sendre despre adevaratul pericol din spatele tradarii momentului Nu pe Dinamo la refuzat Dorin Rotariu
Daniel Șendre despre adevăratul pericol din spatele trădării momentului: “Nu pe Dinamo l-a refuzat Dorin Rotariu”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Crescut de Poli Timișoara, puștiul a fost ochit de Dinamo în 2012, care l-a luat cu titlu de împrumut în septembrie și l-a aruncat în luptă pe prima scenă 6 luni mai târziu, în martie 2013, când cel poreclit “Roti” avea doar 17 ani și un pic.

Daniel Șendre despre ”trădarea” lui Dorin Rotariu: ”Piatra jos, câinilor!”

Atacantul a convins în tricoul lui Dinamo, așa că oficialii de atunci l-au transferat definitiv, luptându-se pentru semnătura lui cu Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui, care nu se uita la bani, ci înspre titlul dorit cu orice preț. Dorin Rotariu a ales atunci cu inima, din cate știu eu!

ADVERTISEMENT

Evoluțiile sale în tricoul alb-roșu au însemnat 30 de goluri, 21 de pase decisive și un salt de 1.5 milioane de Euro pe Transfermarkt, care l-au transferat la Club Brugge, cu peste două milioane de dolari. € 250.000 era cota lui Rotariu când a debutat la Dinamo și € 1.750.000 când a plecat

După 5 ani petrecuți în afară, la cluburi precum Mouscron, AZ Alkmaar, Ludogoreț sau Atromitos, Dorin Rotariu s-a întors în țară, liber de contract și cu dorința de a-și relansa cariera.

ADVERTISEMENT

Planul jucătorului ajuns la 28 de ani era acela de a continua în afară, însă din diferite motive ofertele nu l-au mulțumit, așa că a dat curs celei de la FCSB. Printre trupele din Liga 1 care și l-au dorit, se numără și Dinamo, club ai cărui suporteri pare că i-a dezamăgit. Sunt doar suporteri care eșuează în a vadea tabloul complet, însă!

Dorin Rotariu se află pe finalul carierei, nu la începutul ei, deci contractul abia parafat poate reprezenta ultimul tren înspre destinația finală a vieții de fotbalist.

ADVERTISEMENT

”Nu a refuzat Dinamo, ci ‘proiectul 2028 Red & White’”

FCSB i-a oferit 20.000 de Euro pe lună, plus bani la semnătură, în afară de bonusuri și prime, sume aiuritoare pentru Dinamo corporatist din prezent. FCSB se bate la titlu, în timp ce Dinamo se bate pentru evitarea retrogradării. FCSB va juca la anul în Europa, în timp ce Dinamo speră ca la anul să iasă din insolvență. FCSB reprezintă o forță în SuperLiga, în timp ce Dinamo crește “organic”.

Luând în considerare toate aceste aspecte, realizezi că Dorin Rotariu nu a refuzat Dinamo, ci “proiectul 2028 Red & White”, în care probabil nu crede nici cât negru sub unghie.

ADVERTISEMENT

Contaminat în Ștefan cel Mare cu mentalitatea de a concura cu “vârfurile”, Rotariu a ales să se bată pentru titularizare cu Coman, Compagno, Octavian Popescu și Miculescu, nu cu Cătălin Țâră! Luptă pe care, apropo, la Dinamo de astăzi era foarte posibil s-o piardă, pe modelul Alex Pop.

Câinele ăsta a refuzat mediocritatea pe care mulți dintre suporterii Red & White o îmbrățișează, din păcate, ceea ce reprezintă adevăratul pericol din spatele “trădării” momentului. 

Etapele trec, Dinamo mai păcălește câte un meci, însă realitatea din clasament rămâne aceeași, motiv pentru care suporterii trebuie să intre în iarnă conștienți că Dinamo nu va putea aduce jucători cu cotă, chiar dacă prin minune vor exista bani, pentru că ăștia se bat la trofee, nu să evite B-ul. Fotbaliștii cu nume luptă pentru obiective îndrăznețe, nu să-i păstreze patroni pe Nicolescu și Voicu!

”Dinamo e transformat încet, dar ‘organic’, în club de pluton”

Să îi protejeze pe acționarii cărora le-a declarat public “loialitate” pare treaba lui Ovidiu Burcă, antrenor care tot public a dezvăluit cât de mult și-l dorea Dinamo pe Rotariu, de fapt: “E un jucător INTERESANT, dar știți bine că avem niște limitări.” Lui Gigi Becali i s-a părut ceva mai mult de atât, altfel nu l-ar fi propulsat direct în top 5 salarii de la clubul lui și din România, mă gândesc.

Dinamo e transformt încet, dar “organic”, în club de pluton, lucru de care nu trebuie făcut responsabil Dorin Rotariu, pentru simplu motiv că responsabil nu este el!

Să arunce primul piatra suporterul care ar alege să semneze ultimul contract major din carieră cu Dacia, doar pentru că este român, nu cu Ford. Să îi spună asta familiei, privindu-și iubita, copiii și părinții în ochi, nu mie, pentru că eu nu îl cred! Onoare, responsabilitate și sentimentul datoriei împlinite le avem inclusiv față de cei dragi și de noi înșine, nu doar față de Ionel, suporter fără poză la profil, de la Ialomița!

Tocmai pentru că a ales să refuze un club pentru care a dat totul și pe care acum nu îl mai recunoaște, intrând în ring cu jucători consacrați pentru titularizare, tocmai aceste lucruri îl confirmă pe “câinele” ăsta în ochii mei!

Înjurăturile lui Ionel, proaspăt ieșit de la webinar Red & White, mă fac cel mult să zâmbesc.

Și apropo de dinamoviști care nu sunt milionari, ca Totti, o viață la Roma. Cu Florinel Coman acolo, la FCSB acum sunt 2, dezvăluire făcută chiar de favoritul peluzei Nord, într-un interviu din Libertatea, în 2017. “Iubeam tripleta Claudiu Niculescu – Ganea – Dănciulescu”, a zis “Mbappe”. Piatra jos, câinilor!


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 3.46 este cota pentru “egal” la meciul Hermannstadt – Dinamo, din 21 octombrie.

ADVERTISEMENT