Sport

Daria Kasatkina, discurs agresiv după ce a fost huiduită la Roland Garros: ”Cel mai urât moment”

Războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina afectează și sportul, iar Daria Kasatkina a fost huiduită de public la finalul meciului cu Elina Svitolina de la Roland Garros.
05.06.2023 | 18:39
Daria Kasatkina discurs agresiv dupa ce a fost huiduita la Roland Garros Cel mai urat moment
Războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina afectează și sportul, iar Daria Kasatkina a fost huiduită de public la finalul meciului cu Elina Svitolina de la Roland Garros. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Reacția publicului francez a fost una neașteptată, deoarece Kastakina este una dintre puținele sportive din Rusia care s-a pronunţat împotriva războiului, numindu-l ”un coşmar total”.

Huiduită la Roland Garros, Daria Kasatkina a luat atitudine

Elina Svitolina, care abia a revenit în circuit după ce a născut, a anunțat că nu va nu va da mâna cu jucătorii ruşi sau bieloruşi la Roland Garros din cauza invaziei Rusiei în ţara sa și s-a ținut de cuvânt și la meciul cu Kasatkina din optimi.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Ucraina s-a calificat în faza sferturilor de finală în urma victoriei cu 6-4, 7-6 (5), iar la finalul întâlnirii Daria Kasatkina a ridicat degetul mare în direcția Svitolinei, care i-a răspuns cu același gest. Doar că publicul prezent în arena de la Roland Garros a crezut că este un gest de sfidare din partea rusoaicei și a huiduit-o copios la ieșirea de pe teren.

”Plec de la Paris cu un gust amar. În toate aceste zile, după fiecare meci jucat, le-am mulțumit fanilor pentru că au fost alături de jucători. Ieri, însă, am fost huiduită pentru simplul fapt că am înțeles poziția adversarei mele, care a ales să nu dea mâna cu mine după meci.

ADVERTISEMENT

Eu și Elina am arătat că ne respectăm reciproc, dar la ieșirea din arenă a fost cel mai urât moment al zilei. Fiți mai buni, iubiți-vă unii pe alții, nu împrăștiați ură. Încercați să faceți această lume una mai bună. Voi iubi Roland Garros mereu, indiferent de ce se întâmplă. Ne vedem la anul”, a scris Kasatkina pe contul de Twitter.

Svitolina, cuvinte de apreciere pentru Kasatkina

După acest incident, Elina Svitolina a ținut să-i ia apărarea Dariei Kasatkina și a spus despre aceasta că este o persoană curajoasă pentru că a ales să condamne războiul pe care țara sa l-a început în Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Nu am avut timp să vorbesc cu ea. Sunt foarte recunoscătoare pentru poziţia pe care a luat-o. Da, este o persoană foarte curajoasă. Să spună public ce crede este un lucru pe care nu atât de mulţi jucători l-au făcut. Este o persoană curajoasă”, a declarat Svitolina.

Tema războiului din Ucraina este una la mare căutare la Roland Garros. A doua favorită a competiției, bielorusa Aryna Sabalenka, a refuzat să meargă la conferința de presă de după victoria cu Kamilla Rahimova, motivând faptul că majoritatea întrebărilor sunt legate de acest subiect.

ADVERTISEMENT

Sabalenka a afirmat  în mai multe rânduri că este foarte afectată de cum este privită de adversare și staff-urile acestora din cauza faptului că reprezintă Belarus, țară care susține războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

ADVERTISEMENT