Sport

Dario Bonetti, mesaj emoţionant la despărţirea de Dinamo: “Mă simt folosit şi aruncat, dar ştiam acest lucru!”

Dario Bonetti s-a despărţit de Dinamo după înfrângerea cu 0-6 în faţa celor de la FCSB. Italianul a postat un mesaj emoţionant pe Facebook.
14.09.2021 | 17:49
Dario Bonetti mesaj emotionant la despartirea de Dinamo Ma simt folosit si aruncat dar stiam acest lucru
Dario Bonetti, mesaj emoţionant la despărţirea de Dinamo: "Mă simt folosit şi aruncat, dar ştiam acest lucru!"
ADVERTISEMENT

Dario Bonetti s-a despărţit de Dinamo, informaţie anunţată în exclusivitate de FANATIK. Antrenorul italian a revenit în ţară în cursul zilei de marţi când şi-a reziliat contractul, la cererea conducerii.

Dario Bonetti, mesaj emoţionant la despărţirea de Dinamo

Fostul antrenor de la Dinamo a postat un mesaj emoţionant şi dur, în acelaşi timp, pe pagina de Facebook, în care spune că a fost folosit în momentele grele, însă acum este aruncat:

ADVERTISEMENT

„Bună ziua tuturor! Am venit aici cu mâinile goale să sap tranşee și am încercat să mențin echipa în viață. Acum, odată ce calvarul s-a încheiat, toată lumea este în siguranță.

“În acest moment mă simt folosit și aruncat din punct de vedere fotbalistic”

În acest moment mă simt folosit și aruncat din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să spun că în adâncul meu știam deja acest lucru. Cunosc fotbalul și am venit aici cu inima și nu cu rațiunea.

ADVERTISEMENT

A trebuit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din băieți foarte tineri din ligile inferioare sau de la Dinamo 2. A existat mereu riscul unei prăbușiri și așa s-a întâmplat.

“La vremea respectivă niciun antrenor nu a vrut să vină”

Îmi amintesc că atunci când am ajuns, la vremea respectivă niciun antrenor nu a vrut să vină și mi s-a spus, din aceste motive, că primele 10-12 jocuri nu ar fi importante pentru clasament și că vor fi necesare pentru organizarea echipei, așteptând ca FIFA să ne deblocheze transferurile.

ADVERTISEMENT

În acel moment am știut că, după numai câteva înfrângeri consecutive, va veni presiunea. Deci cele 12 jocuri au fost foarte lungi. De fapt, fotbalul este un lucru, dar de multe ori cei care îl gestionează nu știu că contează.

“Nu am putut interveni decât parțial pentru unii jucători”

Acestea fiind spuse, le mulțumesc tuturor angajaților de la Săftica, celor de la Dinamo, jucătorilor și în special tuturor acestor fani adevărați, deoarece arată un atașament extraordinar față de echipă. Acesta fost și principalul motiv pentru care am decis să vin în cel mai greu moment din istoria lui Dinamo, să vin cu inima mea, fără motiv.

ADVERTISEMENT

După ce FIFA ne-a deblocat transferurile a existat o campanie de consolidare, dar nu am putut interveni decât parțial pentru unii jucători. Am insistat pe un fundaș central experimentat și rapid, un mijlocaș creativ și un alt atacant de calitate, în afară de Mirko (n.r. Ivanovski). 

“Sper ca echipa și clubul să revină la cele mai înalt nivel cât mai curând posibil!”

Modul în care au mers lucrurile este confirmarea a ceea ce îmi trecea prin minte și am simțit pe pielea mea timp de câteva săptămâni. Vreau să concluzionez că sunt mulțumit de munca depusă pentru că în acest timp unii tineri au ajuns de la Dinamo 2 la echipa națională U19. Și alți tineri și-au putut arăta calitățile în Liga 1.

Am avut la dispoziție un număr mare de jucători tineri, așa cum în istoria acestui club nu s-a întâmplat niciodată. Și i-am lăsat să joace și am încercat să-i ajut să crească. Acum, toți acești tineri sunt sigur că au înțeles ce cale profesională au de urmat. 

Sper ca echipa și clubul să revină la cele mai înalt nivel cât mai curând posibil! Vă îmbrățișez pe toți. Baftă! Hai Dinamo!”, a scris Bonetti, pe Facebook.

ADVERTISEMENT