Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

David Popovici, dat ca model în lupta anti-doping: “Trimitea mesaj la ora 02:00 noaptea dacă poate să ia un anumit medicament!”

David Popovici este considerat un model în lupta anti-doping de Cristi Balaj. Fostul preşedinte ANAD a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA cât de strict este înotătorul de 19 ani.
13.10.2023 | 07:00
David Popovici dat ca model in lupta antidoping Trimitea mesaj la ora 0200 noaptea daca poate sa ia un anumit medicament
David Popovici, dat ca model în lupta anti-doping: "Trimitea mesaj la ora 02:00 noaptea dacă poate să ia un anumit medicament!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

David Popovici a devenit la doar 17 ani dublu campion mondial şi european în probele de 100 şi 200 de metri liber la nataţie. Românul este şi deţinătorul recordului mondial la sută liber, acolo unde a doborât în 2022 recordul deţinut de Cesar Cielo Filho timp de 13 ani.

David Popovici, dat ca model în lupta anti-doping: “Mama lui a plătit cursul pentru ofiţer de control doping”

În ciuda vârstei fragede, înotătorul român este un profesionist desăvârşit şi în ceea ce priveşte grija pentru nutriţie şi alimentaţie. Cristi Balaj, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping îl dă pe Popovici ca exemplu în acest sens.

ADVERTISEMENT

Balaj a explicat la FANATIK SUPERLIGA că mama înotătorului a făcut un curs pentru ofiţer de control doping pentru a înţelege mecanismul şi fiul ei să fie protejat 100% de orice posibilă contaminare:

“Eu spun că la sporturile individuale, la sportivii care au demonstrat şi au avut performanţe, la disciplinele care aduc premii foarte mari, sunt şanse mari să aibă paşaport biologic. David Popovici este un model.

ADVERTISEMENT

Mama lui Popovici a plătit cursul pentru ofiţer de control doping şi a participat, fără să dea examenul pentru diplomă pentru că ea nu vrea să fie ofiţer doping, dar a participat la toate şedinţele ca să afle exact cum funcţionează corect un control doping, ca nu cumva băiatul ei să greşească.

“Întrebau dacă pot să ia un anumit medicament. Nu conta că era ora 02:00 noaptea”

Popovici, cu părinţii, cu antrenorul, participând la competiţii şi pe alte continente, trimiteau mesaj, cu scuzele de rigoare, indiferent de ora care era în România şi se întâmpla să fie şi ora 02:00 – 03:00 dimineaţa, colegei mele de la ANAD, doamna Andreiaşu, directorul departamentului testări.

ADVERTISEMENT

O trezea, comunica, pentru că era mai mult decât deschisă să discute cu sportivii care doreau să afle informaţiile corecte şi întrebau dacă pot să ia un anumit medicament. Nu conta că era ora 02:00 noaptea.

Mi-e greu să cred că la el s-ar putea să apară vreodată vreo eroare. Acordăm atenţie acestui domeniu anti-doping în momentul în care se întâmplă situaţii negative. 

ADVERTISEMENT

Luați exemplu de la David Popovici. Întrebați cum face. Este deschis, jovial. Nu pot să existe greșeli. Este extrem de simplu să nu greșești. A evoluat atât de mult acest domeniu anti-doping, încât dacă un sportiv nu greșește acum, asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla peste 9 sau 10 ani de zile”, a spus Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate, pe FANATIK.RO, de la 10:30. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

David Popovici, dat ca model în lupta anti-doping

ADVERTISEMENT