Sport

David Popovici ia cu asalt lumea natației! A treia medalie de aur la Europenele de la Roma

David Popovici continuă să ia cu asalt lumea natației.
11.07.2021 | 21:18
David Popovici ia cu asalt lumea natatiei A treia medalie de aur la Europenele de la Roma
David Popovici ia cu asalt lumea natației! Record mondial și la 200 metri liber: „Incredibil ce a făcut!”. Sursă foto: hotnews.com
ADVERTISEMENT
11-07-2021
18:22

David Popovic a câştigat o nouă medalie de aur la Europene

David Popovici, copilul-minune al nataţiei româneşti, a reuşit o nouă performanţă la Europenele de la Roma. Înotătorul de 16 ani a cucerit aurul în proba de 50 de metri liber. Este a treia de aur şi a patra în total.

Timpul cu care s-a impus a fost de 22 de secunde şi 22 de sutimi.

Popovici devenise deja campion european la 100 şi 200 de metri, în finalele din zilele precedente. De asemenea, are şi argint în ştafeta de 4x 100 de metri. 

10-07-2021
18:19

David Popovici, noua stea a natației mondiale

Înotătorul David Popovici a câştigat finala probei de 200 metri liber de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, după ce în semifinale stabilise un record mondial.

Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95 şi şi-a trecut în palmares a treia medalie la competiţia găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ştafeta de 4×100 m liber şi aurul de la 100 metri liber, cu record mondial.

Înainte de finala de la 200 metri liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu s-a calificat în ultimul act de la 50 metri. Fără să forţeze, David Popovici a obţinut primul timp din cele două semifinale – 22.75 secunde – şi va evolua duminică, în ultima zi de concurs de la Roma, în finala de la 50 metri liber, de la ora 20:34.

La doar 16 ani, David Popovici nu are rival la Europenele de juniori de la Roma, iar după ce joi seamă, 8 iulie, cucerea titlul la 100 metri liber, astăzi, 9 iulie a cucerit titlul și la 200 metri liber.

Lucrul cel mai impresionant pentru tânărul român e că ambele probe câștigate, le-a cucerit cu recorduri mondiale, spre surprinderea tuturor, inclusiv Ilie Dumitrescu l-a felicitat pe David.

ADVERTISEMENT

David Popovici ia cu asalt lumea natației

David Popovici scrie istorie la Europenele de tineret de la Roma, câștigând probele de 100 metri liber și de 200 metri liber în stil de mare campion, stabilind și recorduri mondiale.

Ilie Dumitrescu l-a lăudat pe David Popovici pentru performanța sa, glumind că tânărul e mai rapid în bazin decât ar fi el dacă ar alerga în jurul bazinului:

ADVERTISEMENT

„Camelia Potec i-a ajutat enorm pe copiii ăștia. Uite ce fuleu, ce viteză. E crescut la Clubul Sportiv Steaua. Incredibil ce a făcut”.

„La ce viteză are, dacă eu alerg pe lângă bazin și el e în bazin, tot nu îl întrec”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Sunt unul dintre favoriți, abia aștept concursul olimpic!”

David Popovici a vorbit despre Jocurile Olimpice de la Tokyo și abia așteaptă să intre în competiție: Recordul mondial e doar un număr care trebuie bătut. Nu înseamnă foarte mult, ci doar că la Tokyo va fi mai interesant decât credeam”.

„Acum sunt unul dintre favoriți. Abia aștept concursul olimpic, merg cu așteptări ridicate, dar trebuie să rămân cu capul pe umeri și în același timp să țintesc cât mai sus”, a declarat David Popovici, pentru  gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„La europenele din Italia m-am întrecut cu mine, ăsta a fost planul de la început. Pot spune că m-am distrat și am reușit un timp foarte bun.

Am înotat bine, sunt convins că în următoarele curse o voi face și mai bine. E foarte simplu! Cu siguranță pot să realizez performanța de a coborî sub 47 de secunde.

Dar nu mă grăbesc nicăieri, am toată cariera de înotător în față, toată cariera înainte. Sunt convins că voi reuși, dar mai am mult de antrenat și foarte multe de învățat!”, a mai spus David Popovici.

  • 16 ani este vârsta lui David Popovici
ADVERTISEMENT