Sport

David Popovici, modest după ce a devenit noul fenomen al natației: ”Sunt doar un băiat care înoată repede”

David Popovici este la 16 ani noua vedetă a natației, după ce a făcut furori la Campionatul European de juniori de la Roma, dar a rămas un puști modest.
13.07.2021 | 09:03
David Popovici modest dupa ce a devenit noul fenomen al natatiei Sunt doar un baiat care inoata repede
ADVERTISEMENT

El s-a întors cu patru medalii, dintre care trei de aur, din capitala Italiei și a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 metri liber.

Popovici este cel mai tânăr sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, el urmînd să concureze în proba de în proba de 100 de metri liber.

ADVERTISEMENT

David Popovici, același băiat modest deși este o stea în natație

La revenirea în țară, după săptămâna fantastică înregistrată la Europenele de juniori de la Roma, David Popovici a stat de vorbă cu presa și a arătat multă modestie, deși între timp a devenit un adevărat star al natației.

”Aş vrea să mulţumesc Federaţiei, tuturor celor care mă susţin, pentru că sunt o mulţime de oameni şi mi-ar lua o veşnicie să-i enumăr pe toţi, dar vă mulţumesc tuturor. Mi-am îndeplinit obiectivul, am depăşit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs şi am câştigat extrem de multă experienţă.

ADVERTISEMENT

Acum merg la Tokyo cu acelaşi gând, totuşi, să pot să fac ce ştiu eu cel mai bine într-o finală, să mă descurc, să mă obişnuiesc cu o finală olimpică, pentru că vor veni multe, şi să încerc să mă distrez cât de mult pot acolo. Pentru că despre asta e vorba, ăsta e spiritul olimpic”, a declarat copilul minune al natației românești.

Puștiul, mândru că a auzit de trei ori imnul național

David Popovici a spus că s-a simțit mândru când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și a fost fericit să vadă că lumea se ridică în picioare pentru intonarea imnului țării noastre.

ADVERTISEMENT

”Am auzit imnul naţional după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puţine concursuri, chiar de trei ori l-am auzit, iar de fiecare dată când am urcat pe podium, am vrut să îmi văd steagul acolo cum urcă.

A vrut să văd toată lumea din tribune stând în picioare, m-am uitat la colegii mei cum stau şi mă privesc. A fost foarte tare. Sunt doar un băiat care înoată repede, care are nişte antrenori foarte buni, nişte părinţi foarte buni şi repet, nişte oameni geniali care mă susţin, prieteni etc”, a afirmat puștiul de 16 ani.

ADVERTISEMENT

Lui Popovici îi place presiunea

Popovici s-a obișnuit cu viața de sportiv de mare performanță și știe că fără sacrificii nu poate ajunge un înotător de top. În schimb, el se simte bine în noua sa postură de mare favorite la curse.

”Nu mă trezesc chiar la ora 4 sau 5, dar la 6. Sunt obișnuit să mă trezesc cu noaptea în cap. Nu îmi place, dar face parte din sacrificiile care apar când te dedici unui sport de performanță, unei pasiuni.

Cumva încep să cred că am devenit un fel de ‘crowd favourite’ și asta e o postură care îmi place pentru că întotdeauna cei care au triumfat în fața celor mult mai buni și cu o experiență mult mai bună au fost priviți altfel. Și e o imagine de care mă bucur”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT