Sport

De ce a ales Dan Șucu ca Rapid – FCSB să se joace în „casa adversaruluI”? „E o anomalie. Dar am vrut să arătăm că suntem o forță”

Dan Şucu a explicat de ce a ales ca Rapid - FCSB să se dispute pe Arena Naţională. Finanţatorul giuleştenilor a vrut ca acest meci să fie o demonstraţie de forţă.
12.03.2024 | 13:09
De ce a ales Dan Sucu ca Rapid  FCSB sa se joace in casa adversaruluI E o anomalie Dar am vrut sa aratam ca suntem o forta
De ce a ales Dan Șucu ca Rapid – FCSB să se joace în „casa adversaruluI”? „E o anomalie. Dar am vrut să arătăm că suntem o forță". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a umilit FCSB pe Arena Naţională, scor 4-0, în ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga. Giuleştenii au fost susţinuţi de peste 40.000 de fani în meciul care relansează campionatul.

De ce a ales Dan Șucu ca Rapid – FCSB să se joace în „casa adversarului”?

Dan Şucu a dezvăluit la emisiunea SUFLET DE RAPIDIST motivul pentru care a ales ca derby-ul să se joace pe Arena Naţională, fiind contestat de mai mulţi suporteri pentru această decizie:

ADVERTISEMENT

“În primul rând este o anomalie. În primul rând, aceea nu este casa adversarului. Este Stadionul Naţional, în principal, al naţionalei României şi în mod tradiţional se desfăşoară derby-urile României.

Mi se pare normal. Pentru un derby îţi trebuie un stadion care să fie pregătit pentru derby-ul respectiv. Dacă există posibilitatea ca 50.000 de oameni şi 5-10.000 de copii să vină să vadă meciul, mi se pare fără sens ca noi să eludăm această posibilitate.

ADVERTISEMENT

“Dacă un singur abonat ar cumpăra un singur bilet, s-ar atinge capacitatea stadionului”

Nu există aşa ceva. În altă ordine de idei, indiferent cât de mult iubim stadionul nostru, gândiţi-vă la un singur lucru. Noi avem 6000 de abonaţi cărora le mulţumim în fiecare zi că au decis să fie abonaţii Rapidului.

Ei au prioritate în primele 24 de ore la achiziţia de bilete pentru un vecin, pentru un prieten. În condiţiile astea, ar însemna că dacă un singur abonat ar cumpăra un singur bilet, s-ar atinge capacitatea stadionului.

ADVERTISEMENT

La meciurile cu FCSB nu puteam vinde mai mult de 12.000 de bilete, din considerente de securitate. Şi atunci era fără sens. Pentru că cei care n-ar mai fi prins bilet, ar fi fost primii care ne-ar fi contestat.

“Nu e stadionul cuiva, e un stadion neutru. Până una alta, Doamne ajută!, ne-a priit acolo”

Ştii cum e? Pe lumea asta dacă vrei să mulţumeşti pe toată lumea, reuşeşti cu brio să nu mulţumeşti pe nimeni. Şi atunci, indubitabil, locul în care ar trebui să se desfăşoare derby-urile României ar fi pe un stadion echipat cu aşa ceva.

ADVERTISEMENT

Şi singurul stadion echipat cu aşa ceva este Stadionul Naţional. În mod normal, Dinamo ar trebui să joace meciurile pe stadionul Dinamo, Rapid pe stadionul Giuleşti, Steaua sau FCSB pe stadionu propriu şi aşa mai departe.

 Iar derby-urile ar trebui să fie pe Stadionul Naţional, care este un stadion neutru. Noi aşa-l vedem. Nu e stadionul cuiva, e un stadion neutru. Până una alta, Doamne ajută!, ne-a priit acolo. 

“Echipa creează ideea de comunitate, de putere, de forţă”

Nu e nimic greşit de a câştiga pentru club, de a avea încasări mai mari. Încasările sunt ale clubului, nu ale mele. Nu suntem în situaţia de a scoate bani din club şi nici în câţiva ani nu se va întâmpla asta.

Este mult mai important pentru rapidişti pentru a înţelege puterea pe care o au. 40.000 de rapidişti susţinând în acelaşi timp echipa creează ideea de comunitate, de putere, de forţă. Noi ne dorim să arătăm tuturor că suntem, pe zi ce trece, mai puternici. Ceea ce e realitatea”, a spus Dan Şucu la SUFLET DE RAPIDIST.

De ce a ales Dan Șucu ca Rapid – FCSB să se joace în „casa adversaruluI”? „E o anomalie. Dar am vrut să arătăm că suntem o forță"

ADVERTISEMENT