Sporturi

De ce Bartoli nu crede în Simona Halep la Roland Garros: “A pierdut din agresivitate! Cahill a învăţat-o să intre mai mult în teren!”

30.05.2019 | 16:54
De ce Bartoli nu crede in Simona Halep la Roland Garros A pierdut din agresivitate Cahill a invatato sa intre mai mult in teren
ADVERTISEMENT

Simona Halep este cotată drept favorită principală la Roland Garros 2019. Campioana noastră are un culoar bun până în semifinalele competiției și o șansă bună să își păstreze trofeul câștigat în anul 2018. Deși Mats Wilander sau John McEnroe o dau favorită pe româncă, Marion Bartoli nu crede într-o nouă victorie a Simonei Halep la Paris. 

De ce Bartoli nu crede în Simona Halep la Roland Garros: “Serena arată mai fit decât în Australia”

Marion Bartoli, expertul Eurosport, a vorbit pentru FANATIK despre șansele Simonei Halep la trofeu, spunând că mai degrabă Serena Williams are șanse mai mari să se impună: “Cred că Simona iubește Parisul, a câștigat aici, a jucat finale, dar cred că în momentul în care Serena este pe teren și își găsește rutina îi poate disturba jocul Simonei. Și îi este destul de greu Simonei să contracareze asta, am văzut în Australia.

ADVERTISEMENT

Simonei îi place să aibă mai mult timp la dispoziție să joace, iar Serena îți ia acel timp și cred că Serena arată mai fit decât în Australia și dacă reușește să câștige câteva meciuri, în a doua săptămână devine foarte periculoasă pentru că nu îi este frică, își găsește ritmul, joacă meciuri și nivelul ei crește. Și atunci va fi când Simona o va înfrunta și va fi o provocare foarte dificilă pentru că pe un teren rapid, cu mingi rapide, iar un astfel de meci nu prea îi convine Simonei”, a spus Bartoli pentru FANATIK.

De ce Bartoli nu crede în Simona Halep la Roland Garros A pierdut din agresivitate! Cahill a învăţat-o să intre mai mult în teren!
De ce Bartoli nu crede în Simona Halep la Roland Garros A pierdut din agresivitate! Cahill a învăţat-o să intre mai mult în teren!

“Dacă vrea să stea mai mult în top și să mai câștige, ar trebui să intre mai mult în teren”

Mai mult, fosta campioană de la Wimbledon, crede că Simona Halep este foarte defensivă și o sfătuiește să își ia un om care să o ajute să și avanseze în teren: “Este foarte interesant și din ceea ce am văzut în începutul sezonului în meciurile Simonei de pe hard pe care le-am comentat, mi se pare că a mai pierdut din agresivitate. Joacă mai mult din spatele terenului și cred că Darren a antrenat-o să intre mai mult în teren, a învățat-o cum să joace mai des voleuri, cum să meargă la fileu.

ADVERTISEMENT

Anul trecut a câștigat aici pentru că a știut cum să controleze meciurile, comparativ cu 2017 când a pierdut cu Ostapenko. Cred că trebuie să aibă un antrenor în echipa ei care să o ghideze puțin. Nu are nevoie de prea multe, știe deja cum să câștige un Grand Slam, știe cum să joace tenis, dar uneori când ești singur pe teren ai o tendință de a te întoarce în zona de confort, iar pentru ea această zonă este la 1,5 metri în spatele liniei de serviciu într-o parte și alta.

Cred că dacă vrea să stea mai mult în top și să mai câștige turnee de Grand Slam, ar trebui să știe să aibă o tranziție în interiorul terenului câteodată. Trebuie să fie în stare să lovească winnere (lovituri câștigătoare). Dacă va reuși asta, va putea să învingă jucătoare ca Osaka sau Serena. Cred că face o treabă bună pe cont propriu, dar a venit vremea să găsească pe cineva care să o ajute să dea un plus jocului ei”, a declarat Bartoli pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Kim Clijsters: “Simona Halep nu trebuie să se îngrijoreze pentru locul 1”

Fostul lider mondial, Kim Clijsters, a declarat pentru FANATIK că între ea și Simona Halep sunt multe similitudini, mai ales că ambele au pierdut câteva finale de Grand Slam înainte să se impună: “Cred că situația noastră a fost similară. A avut câteva finale de Grand Slam pierdute. Eram și eu în situația aceea. Am fost numărul 1 fără să am Grand Slam în palmares. În fiecare săptămână vin întrebările și trebuie să te aperi și să spui că meriți sau nu meriți să fii numărul 1. Când a câștigat anul trecut, a fost îmbucurător să văd că a reușit să lucreze, să fie puternică mental tot timpul. Odată ce ai urcat pe locul 1 WTA și ai experimentat asta, nu cred că este pe lista de priorități.

Simona știe ce are de făcut să fie cea mai bună și să câștige. Și pe asta trebuie să fie tot focusul ei. Nu trebuie să se îngrijoreze pe locul 1 pentru că atunci focusul de pe teren este afectat. Locul 1 este un bonus extra dacă joci bine, iar dacă ai un an consistent, se va întâmpla cu siguranță. La fel ca și Osaka acum”, a spus Clijsters pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Kim Clijsters, după o victorie la US Open
De ce Bartoli nu crede în Simona Halep la Roland Garros: “A pierdut din agresivitate! Cahill a învăţat-o să intre mai mult în teren!”

Simona Halep joacă în turul doi de la Roland Garros împotriva polonezei Magda Linette. Campioana noastră va evolua pe arena Suzanne Lenglen, în jurul orei 19:30. Halep poate evolua în turul trei împotriva învingătoarei din duelul Krunic – Tsurenko.

  • 1 titlu de Grand Slam a obținut Simona Halep în carieră (Roland Garros 2018)
  • 1 titlu de Grand Slam a obținut în carieră Marion Bartoli (Wimbledon 2013)
  • 4 turnee de Grand Slam a câștigat Kim Clijsters 

Partidele de la Roland Garros pot fi urmărite live pe Eurosport  şi Eurosport Player.

ADVERTISEMENT