Sport

Decizie drastică în Camerun! 62 de fotbaliști au fost suspendați pentru că şi-au falsificat vârsta

Fotbalul din Camerun a oferit o nouă poveste incredibilă. Nu mai puțin de 62 de jucători au fost suspendați deoarece și-au falsificat vârsta.
11.03.2024 | 16:00
Decizie drastica in Camerun 62 de fotbalisti au fost suspendati pentru ca siau falsificat varsta
Fotbalul din Camerun a oferit o nouă poveste incredibilă. Nu mai puțin de 62 de jucători au fost suspendați deoarece și-au falsificat vârsta. Sursă foto: Twitter @ActuFoot_
ADVERTISEMENT

Acestă veste a venit la doar câteva luni după ce atacantul camerunez Aziz Njoya Njifakue a fost vândut de CSM Lugoj la Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru două containere care vor fi folosite pe post de vestiare.

Suspendare pentru fotbaliștii din Camerun care și-au falsificat vârsta

Federația de Fotbal din Camerun a dat publicității o listă cu 62 de fotbaliști care au fost suspendați pe termen nelimitat după ce au minţit în privinţa vârstei și sunt acuzați de dublă identitate.

ADVERTISEMENT

Printre acești jucători se află și mijlocașul Wilfried Nathan Doualla, care a participat în luna ianuarie la Cupa Africii pe Naţiuni și care s-a făcut remarcat pentru dansurile sale ciudate înaintea meciurilor.

Doualla era trecut ca având 17 ani şi fiind născut la 15 iunie 2006, însă nu puțini au fost cei care au făcut glume pe seama vârstei acestuia considerând că este mult mai mare. În cele din urmă, el a fost suspendat din play-off-ul ligii locale, unde joacă pentru Victoria United.

ADVERTISEMENT

Pe lângă internaționalul camerunez, Victoria United mai are încă 6 jucători pe lista suspendaților, la fel ca și echipa Ace Fortuna. Formația cu cei mai mulți fotbaliști suspendați, nu mai puțin de 13, este Academia Yong Sport.

Joseph Minala, cel mai cunoscut caz din fotbalul camerunez

O altă poveste incredibilă venită din Camerun a fost cea a lui Joseph Minala. Considerat ”copilul minune” la debutul său în tricoul lui Lazio, în 2014, mijlocașul defensiv a fost acuzat la acea vreme de o publicație africană că are 42 de ani în loc de 17 ani. Totul, pentru că fotbalistul și-ar fi falsificat certificatul de naștere.

ADVERTISEMENT

Federația de Fotbal din Italia a pornit o anchetă și în cele din urmă Joseph Minala a demonstrat că într-adevăr avea 17 ani în ciuda fizicului care dă de bănuit. Lazio anunța la acea vreme că dă în judecată pe oricine care îi aduce astfel de acuzații jucătorului.

Totuși, cariera lui Minala a luat-o la vale după scandalul izbucnit. Deși a reușit să-și demonstreze nevinovăția, mijlocașul camerunez nu s-a impus la Lazio și a trecut pe la mai multe formații italiene din ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

După scurte perioade petrecute în China și Letonia, mijlocașul camerunez a ajuns în vara anului trecut la formația malteză Sliema Wanderers. În actuala stagiune, Joseph Minala, în vârstă acum de 27 de ani, a adunat 17 apariții și a marcat 2 goluri.

ADVERTISEMENT