Sporturi

Decizie dură în SUA! Dublu campion olimpic, pus sub acuzare după violenţele de la Capitoliu

14.01.2021 | 09:37
Decizie dura in SUA Dublu campion olimpic pus sub acuzare dupa violentele de la Capitoliu
ADVERTISEMENT

Fostul sportiv Klete Keller, dublu campion olimpic la nataţie, a fost pus sub acuzare pentru că a participat la violențele de la Capitoliu.

Săptămâna trecută, susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Washington-ul considerând că favoritul lor a pierdut alegerile la președinție din cauza unei fraude.

ADVERTISEMENT

Un fost mare jucător din NBA, David Wood, fost coleg cu Michael Jordan la Chicago Bulls, a fost și el în prim planul protestelor.

După violențele de la Capitoliu, un campion olimpic american a fost pus sub acuzare

Conform cotidianului The Guardian, fostul mare înotător american Klete Keller, dublu campion olimpic, a avut un rol important în violențele de la Capitoliu și astfel a fost pus sub acuzare.

ADVERTISEMENT

Keller, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a obstrucţionat activitatea forţelor de ordine, a pătruns cu bună ştiinţă şi a rămas în zone restricţionate, a intrat făcând uz de violenţă şi a avut un comportament neadecvat.

Klete Keller apare în imagini cu cei care au pătruns în Capitoliu şi au împins poliţiştii care încercau să elibereze zona. ”Respectăm drepturile persoanelor private și ale grupurilor de a protesta în mod pașnic, dar în niciun caz nu acceptăm acțiunile întreprinse de cei de la Capitoliu săptămâna trecută”, a declarat un reprezentant al Federației Americane de Natație.

ADVERTISEMENT

Keller și-a pierdut și locul de muncă după ce a participat la proteste

Și președintele Comitetului Olimpic și Paralimpic American, Sarah Hirshland, a condamnat violențele de la Washington și a vorbit despre un sportiv olimpic implicat în violențe, dar nu i-a dat numele lui Klete Keller.

”Există rapoarte despre un sportiv olimpic implicat în actele îngrozitoare de la clădirea Capitolului, de săptămâna trecută. Condamn cu tărie acțiunile de revoltă de la Washington. Ele nu reprezintă valorile Statelor Unite ale Americii sau ale echipei SUA”, a spus Hirshland.

ADVERTISEMENT

Keller și-a șters conturile de socializare la începutul acestei săptămâni și încă nu a comentat acuzațiile împotriva sa. Presa americană a raportat că, înainte de a-şi ștergere conturile, fostul sportiv scrisese mai multe postări în sprijinul lui Donald Trump.

campion olimpic acuzare violenţe Capitoliu
Klete Keller, în timpul protestelor violente de la Washington. Sursă foto: CNN

În ultimii ani, Keller a vorbit despre luptele sale de adaptare după încheierea carierei de înotător, iar recent lucrase la o firmă imobiliară, Hoff & Leigh. În această săptămână, compania a anunțat că îl va da afară pe Keller: ”Hoff & Leigh susține dreptul la liberă exprimare și protest legal. Dar nu putem aproba acțiunile care încalcă statul de drept”.

Klete Keller are în palmares aurul olimpic la ştafetă 4×200 m liber, în 2004 şi în 2008, făcând parte din echipa în care se afla și marele Michael Phelps. El a obţinut şi bronzul olimpic în 2000 şi în 2004 la 400 m liber şi argintul olimpic în 2000, la ştafetă 4×200 m liber.

ADVERTISEMENT
Tags: