Sport

Denis Drăguș, surpriza lui Mirel Rădoi din atacul României: „Am învăţat ce înseamnă fotbalul de afară la un nivel bun!”

Denis Drăguș e pariul selecționerului Mirel Rădoi în meciurile din preliminariile CM 2022, iar jucătorul consideră că este în sfârșit pregătit pentru fotbalul mare.
30.08.2021 | 17:38
Denis Dragus surpriza lui Mirel Radoi din atacul Romaniei Am invatat ce inseamna fotbalul de afara la un nivel bun
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a convocat pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord nu mai puțin de șase debutanți, în timp ce vârful de 22 de ani al lui Standard Liege e doar la a treia selecție.

Florin Prunea consideră că Mirel Rădoi nu a greșit selecția, în timp ce Ciprian Marica și Daniel Niculae au criticat alegerile selecționerului.

ADVERTISEMENT

Denis Drăguș s-a călit în Superliga Belgiei și în Serie A: „În România toată lumea te ține în brațe, afară o iei de la zero!”

Denis Drăguș a vorbit într-un interviu pentru FRF TV despre convocarea la echipa națională a României, atacantul revenind printre tricolori după trei ani de zile: „Mă bucur că sunt din nou aici şi cred că s-a schimbat faptul că m-am maturizat şi, odată cu trecerea timpului, am învăţat ce înseamnă fotbalul de afară la un nivel bun şi acum cred că am reuşit să mă adaptez la cerinţele de afară. Eram la antrenament şi i-am scris mesaj soţiei mele imediat (n.r. la aflarea convocării)”.

Fostul atacant al lui Viitorul Constanța a debutat la naționala mare în mandatul lui Cosmin Contra, pe data de 10 septembrie 2018, în meciul de la Belgrad cu Serbia, încheiat la egalitate, scor 2-2: „Când am debutat, Nicuşor Stanciu a vorbit cel mai mult cu mine şi m-a ajutat”, și-a adus aminte tânărul fotbalist.

ADVERTISEMENT

De atunci a mai prins un singur meci, tot împotriva Serbiei, pe 14 octombrie, încheiat cu o remiză: 0-0. La naționala de tineret Drăguș are opt meciuri și două goluri marcate, fiind folosit constant de Mirel Rădoi.

„M-am bucurat enorm şi deja mă gândeam de când am primit convocarea preliminară, mă gândeam cum va fi să fiu din nou convocat. Şi, când a venit şi convocarea finală, a fost un sentiment de mândrie, ca de fiecare dată”, a mai adăugat jucătorul.

ADVERTISEMENT

Drăguș a explicat care e șocul cu care se confruntă fotbaliștii români când se transferă în străinătate: „Ești tratat diferit”

Denis Drăguș s-a confruntat cu o problemă când a plecat în Belgia la doar 19 ani și cu care s-au confruntat majoritatea tinerilor fotbaliști români plecați în străinătate: „În România, când eşti tânăr, eşti talentat şi toată lumea încearcă să te ţină în braţe, are grijă. Eşti tratat diferit.

Acolo (n.r. – în străinătate), când ai ajuns, trebuie să o iei de la zero, nu te cunoaşte nimeni, trebuie să demonstrezi, din nou, de ceea ce eşti în stare”. 

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Crotone în Serie A are planuri și vrea să prindă cât mai multe meciuri la echipa națională: „Atât timp cât sunt convocat, eu vreau să dau tot şi să demonstrez că merit să fiu aici. Sper să pot să fac lucrul ăsta şi să vin în continuare la naţională, pentru că e o mândrie pentru orice jucător”.

Ce fotbaliști mai poate debuta Rădoi în meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord

În meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord ar mai putea debuta la naționala lui Mirel Rădoi jucători precum portarul Marian Aioani, fundașii Virgil Ghiță și Andrei Rațiu, mijlocașii Andrei Cordea, Marius Marin, sau atacantul Jovan Markovici.

Denis Drăguș este evaluat conform transfermarkt la 900.000 de euro și mai are contract cu Standard Liege până pe 30 iunie 2024. Jucătorul impresariat de Piedro Chiodi a jucat șase meciuri în acest sezon pentru belgieni și a reușit un gol și două pase decisive.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna pentru Islanda – România: 2,80 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT