Sport

Depășit de Radu Drăgușin, Adrian Mutu a reacționat: „Greul de-abia acum începe”

Radu Drăgușin l-a depășit pe Adrian Mutu în topul celor mai scumpe transferuri din fotbalul românesc. Fostul atacant al naționalei a comentat mutarea fundașului în Premier League.
12.01.2024 | 15:47
Depasit de Radu Dragusin Adrian Mutu a reactionat Greul deabia acum incepe
Adrian Mutu a vorbit despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a scris istorie odată cu transferul la Tottenham. Fundașul central de 21 de ani a devenit protagonistul celui mai scump transfer din fotbalul românesc. Londonezii l-au adus pe Drăgușin de la Genoa în schimbul sumei de 25 de milioane de euro, plus alte 6 milioane de euro bonusuri.

Depășit de Radu Drăgușin, Adrian Mutu a reacționat: „Greul de-abia acum începe”

Recordul a fost deținut de Adrian Mutu. Golgheterul naționalei României cu 35 de goluri, la egalitate cu Gică Hagi, a fost transferat de Chelsea de la Parma în vara anului 2003 pentru 22,7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a fost prezentat oficial ca un superstar de Tottenham. Fostul fundaș de la Juventus și Genoa ar putea debuta în tricoul londonezilor la derby-ul cu Manchester United de duminică. Adrian Mutu, fostul antrenor de la Neftci Baku și Rapid, a comentat transferul-record, anunțat în premieră de FANATIK.

„Felicitări lui Radu și echipei sale, felicitări impresarilor pentru afacere. Este un transfer reușit în adevăratul sens al cuvântului. Eu cred că Radu are talent, încredere, a demonstrat ce poate în Italia, ceea ce este greu, fiindcă Serie A este în top.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt supărat că mi-a doborât recordul”

Mă bucur mult pentru el, chiar mă bucur. Bravo! Dar… Să fie conștient că greul de-abia acum începe! (n.r. râde) Nu sunt supărat că mi-a doborât recordul. Recordurile sunt făcute ca să fie doborâte.

Mă bucur că după 20 și ceva de ani avem un român care să depășească o barieră importantă, un transfer de peste 20 și ceva de milioane de euro”, a declarat Adrian Mutu, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu prinde Top 10 al celor mai scumpe transferuri din fotbalul românesc și în urma mutării de la Hellas Verona la Parma. În iulie 2002, actuala formație a lui Dennis Man și Valentin Mihăilă l-a transferat pe fostul atacant român pentru 10 milioane de euro.

Topul celor mai scumpe transferuri din fotbalul românesc

Locul 3 în topul celor mai scumpe transferuri din fotbalul românesc este ocupat de Cristi Chivu. În 2003, fostul fundaș al naționalei României era transferat de AS Roma de la Ajax în schimbul sumei de 18 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Totodată, Chivu a fost transferat de Inter de la AS Roma în 2007 pentru 16 milioane de euro. În afara de Radu Drăgușin, următorul fotbalist român aflat în activitate și protagonist al unui transfer pe bani mulți este Răzvan Marin. Mijlocașul crescut de Hagi a fost transferat în 2019 de Standard Liege de la Ajax pentru 12,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT