Sport

Derby-ul CFR Cluj – FCSB, comparat cu El Clasico: ”Plusul de experiență contează foarte mult”

În weekend se va juca derby-ul CFR Cluj - FCSB din SuperLiga, iar Ilie Dumitrescu a făcut o comparație cu El Clasico din Cupa Spaniei.
06.04.2023 | 22:50
Derbyul CFR Cluj  FCSB comparat cu El Clasico Plusul de experienta conteaza foarte mult
În weekend se va juca derby-ul CFR Cluj - FCSB din SuperLiga, iar Ilie Dumitrescu a făcut o comparație cu El Clasico din Cupa Spaniei. Sursă foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După ce a pierdut manșa tur pe Santiago Bernabeu, scor 0-1, Real Madrid a zdrobit Barcelona chiar la ea acasă cu 4-0, după o prestație de vis a celor doi atacanți de superclasă, Karim Benzema și Vinicius.

Comparație între El Clasico și meciul CFR Cluj – FCSB

Făcând o analiză a partidei CFR Cluj – FCSB, din etapa a 3-a a play-off-ului din SuperLiga, Ilie Dumitrescu a făcut o comparație cu evoluția excelentă a ”galacticilor” în El Clasico și nu crede că ”roș-albaștrii” mai pot repeta victoria cu 1-0 obținută în Gruia în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

”Nu va mai fi la fel, este un meci extrem de important și cu o presiune fantastică pentru cele două echipe. Eu consider că echipa cu experiență, în acest punct al campionatului, în play-off, contează mult.

Vorbim despre un grup important de jucători. Ca formă sportivă, echipa nu a reușit să aibă o experiență consistentă pe faza ofensivă, au apărut și probleme în defensivă la CFR Cluj, dar în meciurile directe e greu de trecut de ei.

ADVERTISEMENT

A fost elocvent plusul de experiență al Realului. În meciul decisiv, plusul de experiență a contat foarte mult. Experiența contează mult. Impactul psihologic contează foarte mult într-un moment de cotitură.

Sunt jucători în vestiar care au reacție. E un test pentru FCSB, pentru că trebuie să joci la victorie orice meci”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Duckadam mizează pe victorie FCSB

În schimb, fostul mare portar Helmuth Duckadam este de părere că FCSB pornește ca favorită în întâlnirea cu CFR Cluj și chiar a mizat pe o victorie a vicecampioanei României la două goluri diferență.

”Da, eu cred că FCSB e favorită, pentru că se vede că CFR este în scădere de formă, clar. Nu poate să dea nici vina pe oboseală, așa a declarat Manea după partidă, că nu s-a simțit obosit după meciurile la naționala României, că din contră, s-a bucurat că a și jucat cu Belarus.

ADVERTISEMENT

În momentul în care va juca și Șut, dacă va juca – nu știu cât e de gravă accidentarea – cred că FCSB este favorită și m-aș hazarda chiar la un pronostic, că bate la două goluri diferență”, a spus Duckadam.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,40 este cota pentru „2 solist sau nu marchează ambele echipe” la meciul CFR Cluj – FCSB

ADVERTISEMENT