Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Trebuia Dinamo să mai stea un an în Liga 2? “Care e rușinea mai mare?”

Dinamoviștii Danuț Lupu și Giani Kiriță susțin că gruparea din Ștefan cel Mare ar fi trebuit să rămână încă un sezon în Liga 2 și că prestația echipei de până acum este rușinoasă.
02.08.2023 | 12:57
Trebuia Dinamo sa mai stea un an in Liga 2 Care e rusinea mai mare
Giani Kiriță și Dănuț Lupu dezbat situația de la Dinamo și cred că echipa trebuia să rămână în Liga 2.
ADVERTISEMENT

Dinamo București este la eșecul cu numărul 3 în SuperLiga. După meciul de acasă, contra celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-3, au început discuțiile despre nivelul “câinilor”. Dinamoviștii Lupu și Kiriță cred că echipa are evoluții bune în teren, dar nu reușesc să marcheze. Aceștia susțin că este rușinoasă prestația echipei în SuperLiga.

Dănuț Lupu crede că Dinamo trebuia să rămână în Liga 2

Dănuț Lupu consideră că este mai rușinos ca echipa să nu câștige meciuri în prima ligă, decât să evolueze în Liga 2. Dacă ar fi rămas în divizia secundă, Dinamo ar fi avut din nou șansa la promovare. De asemenea, jucătorii ar fi crescut și s-ar fi rezolvat problemele financiare ale clubului.

ADVERTISEMENT

“Cred că e mai rușinos pentru Dinamo să nu câștige cu nimeni în SuperLiga, decât dacă s-ar fi bătut la promovare. Daca rămâneau în Liga 2, creșteau și copiii ca valoare și îți rezolvau problemele financiare la echipă. Eu cred că era mai bine pentru ei dacă nu promovau.”, a declarat Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Giani Kiriță îi dă dreptate lui Dănuț Lupu

Și Giani Kiriță a fost de acord cu ceea ce a spus Dănuț Lupu. Însă fostul fundaș al “câinilor” consideră că, totuși, ar fi fost mai rușinos pentru Dinamo să rămână în Liga 2. Kiriță crede că prima ligă este mai câștigată cu prezența alb-roșilor, în acest sezon.

ADVERTISEMENT

“M-am gândit și la varianta asta, țin să îți dau dreptate. Însă, era mult prea rușinos să rămânem în Liga 2. Știi ce înseamnă Liga 1 fără Dinamo. Am tras speranță că o să fie mai bine, iar că la echipă vor fi și jucători mai experimentați.”, a spus Giani Kiriță.

Lupu și Kiriță vorbesc despre transferurile de la Dinamo

Dinamoviștii Lupu și Kiriță au dezbătut și problema transferurilor. Foștii fotbaliști ai “câinilor” au vorbit despre dezavantajele financiare ale clubului și despre minusurile echipei. De asemenea, au explicat și argumentele pe care le-au adus în viziunea lor asupra clubului.

ADVERTISEMENT

“Am tras speranță că o dată veniți în SuperLiga, acești oameni vor face niște transferuri la Dinamo. Că vor aduce niște jucători buni, cu experiență. Tu știi bine, Dănuț, ce înseamnă să joci cu cineva ca tine.”, a declarat Giani Kiriță, la FANATIK SUPERLIGA.

“Eu nu cred că ei s-au gândit la transferuri. Cu o săptămână înainte de începerea campionatului, clubul a avut voie să facă transferuri. E greu să faci o echipă doar cu jucători liberi de contract. Nu poți, pentru că sunt fotbaliști pe care nu îi vrea nimeni. Eu cred că la Dinamo mai bine joci cu copiii decât cu jucători liber de contract. Tot acolo ești. Iar fără bani e greu.”, a explicat Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT

Ce crede Kiriță despre acționarii de la Dinamo

Întrebat ce părere are de Red&White, Giani nu a vrut să intre foarte mult în subiect. Cu toate astea, Kiriță crede că acționarii de la Dinamo și-au atins potențialul maxim și că nu pot face investiții financiare mai mari la echipă, față de Liga 2. Expertul FANATIK SUPERLIGA consideră că este greu ca cei de la Red&White să concureze cu o echipă precum Rapid, la nivel de buget.

“Sincer, nu vreau să comentez, dar cred că atât au putut. Rămâne să sperăm că se vor rezolva niște lucruri și că vor veni niște acționari mai potenți financiar. Bugetul pe care îl au ei acum nu se compară cu cel de la Rapid și este mic pentru Dinamo.”, a mai spus Giani Kiriță.

Dinamo este pe ultimul loc în SuperLiga, fără nicio victorie. Roș-albii sunt la egalitate de puncte cu echipa lui Mititelu, FC U Craiova 1948. Gruparea din Ștefan cel Mare va face deplasarea la U Cluj, pentru partida din etapa cu numărul 4. Meciul va avea loc pe 5 august, de la ora 21:30.

Emisiunea FANATIK SUPERLIGA este în direct luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul fanatik.ro. Iar de la ora 17:30, va fi în premieră pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook Fanatik.

Giani Kiriță și Danuț Lupu au dezbătut situația de la Dinamo

ADVERTISEMENT