Sport

Editorial Boanchiş: “Red & White poate fi o firmă de borș, nicidecum Dinamo”

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiş este sceptic în ceea ce priveşte salvarea lui Dinamo de noii acţionari majoritari, Red & White.
04.07.2023 | 12:04
Editorial Boanchis Red  White poate fi o firma de bors nicidecum Dinamo
Acţionarii de la Dinamo, la conferinţa de presă de prezentare
ADVERTISEMENT

Ca să mă fac antipatic din primul rând al textului – vă anunț că țin cu Dinamo. Dar Dinamo a promovat pentru că a jucat barajul împotriva unei echipe care a lăsat senzația că nu voia să rămână în Liga 1.

Răzvan Ioan Boanchiş: “Red& White poate fi o firma de borș, nicidecum Dinamo”

Iar cei care își asumă salvarea și promit supraviețuirea colosalului brand Dinamo au aceeași legătură cu Dinamo pe care o are câinele Costel, dresat de Papaiani. “Dinamovistul” Costel a defilat în Groapă, în filmul “B.D. în alertă”, turnat în urmă cu mai mult de 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Red & White, auzi! Red& White salvează Dinamo. Red& White poate fi o firma de borș, nicidecum Dinamo. Dacă vreți să vă distrați, citiți promisiunea amuzantă făcută de de geniile financiare din Red & White.

“Ne-am asumat salvarea Dinamo 1948 S.A., urmând să asigurăm toate condițiile materiale și financiare necesare planului de reorganizare a societății S.C Dinamo 1948 S.A.”

ADVERTISEMENT

“Ce dracu’ să vă asumați? Aveți cifra de afaceri a unei pensionare care vinde – cum v-am povestit mai sus – borș la parterul blocului”

Aha! Vă asumați, nu? Copii, e bine că vă asumați! Așa sunt și gagicile de la emisiunea lui Capatos. Și ele își asumă. Ce dracu’ să vă asumați? Aveți cifra de afaceri a unei pensionare care vinde – cum v-am povestit mai sus – borș la parterul blocului. CÂȚI BANI AȚI DAT PENTRU DINAMO? Unde va juca Dinamo? Ce transferuri ați făcut?

Aloooo, eu am fost pe stadion când Dinamo a pierdut sau a ratat calificări cu Bordeaux, Liverpool, Sampdoria, Anderlecht și Benfica Lisabona. Fiindcă la victorii era simplu să te duci. Cât timp Dinamo a agonizat în B, n-am fost la niciun meci din cauza suporterilor profesioniști și a managerilor minori din categoria “Red& White”. Cât mai e kilul de borș? Că sunt bătrân și am uitat.

ADVERTISEMENT

Pe plan international, Dinamo a reprezentat România, nu miliția. A eliminat pe Inter Milano, a jucat o semifinală de CCE și una de Cupa Cupelor. Dinamo își va reveni (dar nu cu firma de borș botezată coloristic), așa cum s-a întâmplat după 1995, când au venit Cornel Dinu și Cristi Borcea.

“Între 1999 și și 2012, cu Badea, Borcea și Cohn, Dinamo a fost iarăși o echipă foarte bună”

Iar între 1999 și și 2012, cu Nicolae Badea, Cristi Borcea și Vladimir Cohn, Dinamo a fost iarăși o echipă foarte bună. La un moment dat, pe cele două posturi din atac concurau vârfurile Danciulescu, Bratu, Niculescu, Ganea, Marica, Marius Niculae. Dinamo a bătut pe Leverkusen, pe Şahtior, pe Everton, pe Beşiktaş.

ADVERTISEMENT

Tot ce citiți despre datoriile lui Dinamo din 2013 – minciuni, intoxicări, bagabonţeli. Negoiță a preluat clubul și avea de primit patru milioane de euro. Această demonstrație am mai făcut-o în “Național” și a preluat-o “Fanatik”.

Vă rog să căutați, să verificați daca am scris adevărul! Titlu textului este “Dinamo, retrogradarea și minciunile din presă” și a fost publicat pe 24.05. 2022 în “Național”. E cu cifre, cu tot. În 2013 Dinamo era pe plus. Red&White, când listezi borșul la bursă?

ADVERTISEMENT