Sport

Dezvăluiri bombă din „Dosarul Mario Iorgulescu”! Versiunea avocatului: „Victima era de zece ori mai drogată!”

Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu, a făcut dezvăluiri bombă în emisiunea lui Gabi Safta de la Radio Gold FM în dosarul în care fiul șefului LPF a fost condamnat la închisoare pentru accidentul din septembrie 2019.
15.09.2023 | 17:17
Dezvaluiri bomba din Dosarul Mario Iorgulescu Versiunea avocatului Victima era de zece ori mai drogata
Dezvăluiri bombă din „Dosarul Mario Iorgulescu”. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu, a făcut dezvăluiri bombă din „Dosarul Mario Iorgulescu”, care se află în faza de apel. În toamna anului 2019, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a condus beat și drogat, și a produs un accident care s-a soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani. Virgil Boglea, același avocat care apără interesele FCSB în „războiul” pentru identitate și palmares cu CSA Steaua, expune cu totul și cu totul altă variantă.

Dezvăluiri bombă din „Dosarul Mario Iorgulescu”: „Victima era de zece ori mai drogată!”

În primă instanță, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare, fiind încadrat juridic și judecat pentru omor. La ultimul termen de judecată, avocații lui Mario au solicitat ca încadrarea juridică să fie schimbată, iar acesta să fie judecat pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Magistrații au respins solicitarea avocaților și au anunțat că sentința definitivă în „Dosarul Mario Iorgulescu” va fi anunțată pe 11 octombrie. După ultimul termen de judecată, Virgil Boglea a venit cu dezvăluiri bombă din dosar în direct la emisiunea realizată de Gabi Safta la Radio Gold FM.

Dezvăluirile șocante lansate de Virgil Boglea schimbă cu totul datele problemei în dosarul în care Mario Iorgulescu este judecat pentru omor. Avocatul a precizat că fiul președintelui LPF a fost victima unui linșaj mediatic. De asemenea, Virgil Boglea a declarat că victima a fost drogată, așa cum Mario Iorgulescu a spus în exclusivitate pentru FANATIK într-un interviu acordat anul trecut. „Victima era de 10 ori mai drogată decât Mario. Era în Audi, nu în Dacia. S-au spus multe neadevăruri. Mario a fost linșat mediatic. Mario nu a fost vinovat nici măcar de accident.

ADVERTISEMENT

Avocatul Virgil Boglea: „Mario nu era drogat! Procurorii și judecătorii știau și asta e grav”

“Ceea ce s-a prezentat în acest caz a fost în fapt un linșaj mediatic. Nu este oarecum necorespunzător adevărului, ci întru totul necorespunzător adevărului. Există multe argumente care m-au condus să constat o realitate total distinctă celei prezentate în mod rău voit de presă. Spun chiar că este un caz revoltător.

Mario nu era drogat! Procurorii și judecătorii știau și asta e grav din perspectiva sistemului de justiție. O persoană poate fi considerată drogată, dacă analizele de sânge ar evidenția asta. Există o expertiză extrajudiciară efectuată de un fost doctor la INML, specializat în rapoarte toxicologice, care după ce a studiat raportul a spus că tot ceea ce au relatat procurorii si judecătoarea de pe fond este nereal.

ADVERTISEMENT

Lui Mario Iorgulescu, acea cantitate de substanță i s-ar fi găsit numai în urină, nu și în sânge! Au fost prelevate si probe din sânge, dar s-au găsit numai în urină! Nu se putea găsi numai în urină decât dacă proba ar fi fost contaminată. Aici apar suspiciunile că acest proces a fost o manoperă brutală de condamnare a familiei Iorgulescu, probabil contra domnului Gino Iorgulescu”, a declarat Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu, în emisiunea realizată de Gabi Safta la Radio Gold FM.

Virgil Boglea aruncă în aer „Dosarul Mario Iorgulescu”: „Pe fondul presiunii mediatice s-a schimbat încadrarea în omor. Prelevarea probelor s-a făcut nelegal”

Virgil Boglea a adus acuzații dure și a făcut dezvăluiri tulburătoare în dosarul în care Mario Iorgulescu este judecat pentru omor. Avocatul a dezvăluit că, în primă fază, fiul lui Gino Iorgulescu a fost judecat pentru ucidere din culpă, iar după patru luni, din cauza presiunii, încadrarea juridică a fost schimbată în omor.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Virgil Boglea susține că prelevarea probelor lui Mario Iorgulescu s-a făcut cu totul nelegal. Avocatul acuză că instituția care i-a prelevat probe lui Mario Iorgulescu nu avea autorizare. Totodată, fiul lui Gino Iorgulescu nu și-a dat consimțământul.

Avocatul lui Mario Iorgulescu susține că nici măcar un polițist nu a fost de față în momentul prelevării probelor. „Atenție, în dimineața zilei evenimentului probele lui Mario nici nu erau prelevate, dar familia victimei ieșise prin presă și pe rețelele de socializare si spunea că Mario era drogat, dar probele nici nu erau prelevate.

Încadrarea juridică s-a făcut abia după 4 luni. La început s-a spus că este ucidere din culpa, ca orice accident rutier, iar după patru luni, pe fondul presiunii mediatice, s-a schimbat încadrarea în omor. Adică Mario ar fi avut intenția sa iasă pe stradă și să omoare pe cineva…

„Mario era în pragul morții, nu și-a putut da consimțământul”

Prelevarea probelor s-a făcut nelegal, cap-coadă. Sunt trei condiții necesare la prelevarea probelor. Să existe un polițist prezent în momentul prelevării lor, să existe consimțământul persoanei de la care se face prelevarea și să fie prelevate de o unitate acreditată, potrivit legii. Nu s-a îndeplinit nici măcar una.

Instituția nu avea autorizare să facă prelevarea probelor, Mario era în pragul morții și nu-și putea da consimțământul și nici polițist nu era acolo. La alcool, pe cale de consecință, aceeași situație. Nici nu avea cum să aibă o alcoolemie cum au spus în raport. A mâncat înainte de a pleca la drum și nu se poate stabili decât în faza de excreție, nu absorbție.

În plus era coerent când a vorbit la telefon înainte cu puțin timp de accident. Lumea poate nu știe nici cum s-a produs accidentul. Mario, din instinct a tras spre stânga, iar pe mijlocul drumului era un square nesemnalizat, iar din acel square a fost aruncat pe sens opus.

Practic, nici nu a fost vina lui în producerea accidentului. Sunt camere de vederi care au înregistrat tot”, au fost dezvăluirile lui Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu, la emisiunea realizată de Gabi Safta la Radio Gold FM.

ADVERTISEMENT