Life

Diagnosticat cu cancer, Regele Charles a transmis un nou mesaj: “Este o mare tristețe…”

Regele Charles, mesaj emoționant pentru toți britanicii. Din cauza stării precare de sănătate, monarhul a fost nevoit să își înregistreze discursul în avans.
28.03.2024 | 19:31
Diagnosticat cu cancer Regele Charles a transmis un nou mesaj Este o mare tristete
Regele Charles a transmis un mesaj emoționant tuturor catolicilor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

2024 este un an cu încercări grele pentru Familia Regală. Regele Charles a recunoscut, în urmă cu câteva săptămâni că a fost diagnosticat cu cancer. Deși este o perioadă foarte dificilă pentru el, dar și pentru întreaga Familie Regală, monarhul a făcut tot posibilul pentru a transmite un mesaj important tuturor.

Regele Charles a transmis un mesaj emoționant tuturor britanicilor

Regele Charles trece prin una dintre cele mai dificile perioade din viața sa. La câteva luni după ce a ajuns pe tronul Marii Britanii, a primit o lovitură dură. Regele a fost diagnosticat cu cancer, iar vestea a picat ca un trăznet asupra Familii Regale, dar și asupra întregii lumi.

ADVERTISEMENT

Deși au trecut câteva săptămâni bune de când monarhul a recunoscut public diagnosticul, britanicii sunt în stare de șoc. Momentan, Familia Regală este foarte discretă și nu a vorbit deloc despre tipul de cancer pe care îl are Regele Charles.

Regele se află sub observație medicală și urmează un tratament menit să îl facă să se simtă mai bine. Medicii i-au recomandat să ia o pauză de la atribuțiile administrative pentru ca recuperarea să fie mult mai ușoară.

ADVERTISEMENT

Regele Marii Britanii a ascultat sfaturile medicilor și a încercat, pe cât posibil, să stea departe de responsabilități și apariții publice. Însă, unele situații cer imperios prezența sa, fie ea și prin intermediul unui discurs.

Pe 31 martie, britanicii sărbătoresc Paștele Catolic, una dintre cele mai mari sărbători din an. Ca de fiecare dată, bisericile țin slujbe înaintea Învierii Domnului, slujbe la care participă și Familia Regală.

ADVERTISEMENT

Regele Charles a fost absent de la slujba din Joia Mare

De data asta, Regele Charles nu a putut fi prezent la slujba din Joia Mare. În schimb, Regina Camila a fost cea care l-a reprezentat și cea care a asistat la difuzarea mesajului Regelui. Charles a vrut să transmită câteva cuvinte britanicilor, chiar dacă nu a putut fi printre ei.

În discursul înregistrat, Regele Charles a vorbit despre importanța empatiei față de cei aflați la nevoie și i-a asigurat pe toți că nu a uitat angajamentul pe care l-a făcut tuturor la încoronarea sa.

ADVERTISEMENT

”Este o mare tristețe pentru mine că nu pot fi cu voi astăzi.”, a spus Regele Charles în discursul său.

Discursul Regelui Charles a fost înregistrat la începutul lunii martie, cu mult timp înainte ca soția Prințului William să anunțe că și ea suferă de cancer. Kate Middleton le-a dat tuturor vestea prin intermediul unui videoclip.

Înainte de a anunța că are cancer, Kate Middleton a suferit o intervenție chirurgicală. Încă de pe atunci, întreaga lume a început să își facă griji cu privire la starea ei de sănătate.

ADVERTISEMENT