Fotbal international

Didier Deshamps a dat un interviu chiar în timpul finalei Franța – Argentina. Cuvintele care au schimbat istoria meciului

Didier Deschamps a avut un discurs extraordinar la pauza întâlnirii Franța - Argentina, la scorul de 0-2, și a reușit să-și monteze jucătorii pentru o revenire neașteptată.
18.12.2022 | 19:45
Didier Deshamps a dat un interviu chiar in timpul finalei Franta  Argentina Cuvintele care au schimbat istoria meciului
Didier Deschamps a avut un discurs extraordinar la pauza întâlnirii Franța - Argentina, la scorul de 0-2, și a reușit să-și monteze jucătorii pentru o revenire neașteptată. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sud-americanii au făcut o primă repriză fantastică și se îndreptau cu pași mari către câștigarea Cupei Mondiale, dar experimentatul tehnician al campioanei en-titre a reușit să întoarcă jocul.

Cum a schimbat Didier Deschamps la pauză soarta finalei Franța – Argentina

La pauza finalei Franța – Argentina, Didier Deschamps a făcut un lucru neobișnuit pentru o întâlnire cu o asemenea miză. Selecționerul naționalei ”cocoșului galic” a acordat un scurt interviu pentru postul TF1.

ADVERTISEMENT

Discursul său a fost unul agresiv la adresa propriilor jucători. Deși aceștia nu au avut cum să audă cuvintele antrenorului lor, este clar că mesajul a fost unul identic și la vestiare, iar acest lucru s-a văzut, deoarece francezii au reușit să întoarcă soarta jocului și au egalat în doar 2 minute.

”Nu am reușit să ne prezentăm la prima repriză, n-am fost pe teren. Ne așteptam la intensitatea lor, dar nu am avut nici atitudinea corectă și nici răspunsul corect.

ADVERTISEMENT

Va fi nevoie de mult mai mult pentru a putea reveni. Ei au jucat prima repriză de parcă ar fi fost finala Cupei Mondiale, noi nu am făcut-o”, a declarat Deschamps, conform talksport.com.

Penalty-uri ușor acordate în finala Cupei Mondiale

Finala Argentina – Franța a intrat în prelungiri, după ce la finalul primelor 90 de minute scorul a fost egal, 2-2. Sud-americanii au dominat 80 de minute din joc și au condus cu 2-0, dar s-au trezit egalați în doar două minute după ”dubla” lui Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Argentina a făcut un meci perfect în fața Franței, în prima repriză a finalei Cupei Mondiale din Qatar, iar faza din care a reușit golul de 2-0 a fost fabuloasă. A fost nevoie de doar 4 pase pentru ca Angel Di Maria să înscrie.

Sud-americanii au deschis scorul prin Lionel Messi, în minutul 23, care a transformat cu precizie un penalty ușor acordat. Di Maria a pătruns în partea stângă talonat de Ousmane Dembele, iar la un moment dat s-a împiedicat în picioarele francezului.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a luat o decizie în stilul lui Gigi Becali și a hotărât să facă două schimbări înainte de pauză. Olivier Giroud și Ousmane Dembele au fost sacrificați, iar în locul lor au intrat Marcus Thuram, respectiv Kolo Muani.

ADVERTISEMENT