Fotbal intern

Din Liga 3 direct în Anglia! Ce a scris The Guardian de golul unui fotbalist român. Video

20.11.2020 | 10:32
Din Liga 3 direct in Anglia Ce a scris The Guardian de golul unui fotbalist roman Video
ADVERTISEMENT

Britanicii de la The Guardian au fost încântați de un gol reușit de un fotbalist român din Liga 3, iar reușita acestuia a ajuns pe site-ul publicației.

Un gol absolut fantastic a fost marcat de Robert Asăvoaie în partida pe care echipa sa, Știința Miroslava, a câștigat-o, cu scorul de 4-0, în fața formației CSM Pașcani, în Liga 3.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 22 de ani, crescut de Poli Iași, a reușit să înscrie cu o execuție în stitlul scorpionului de la 16 metri.

Golul unui fotbalist român a ajuns în The Guardian

Golul de excepție al fotbalistului român a fost remarcat de jurnaliștii de la The Guardian care au făcut un scurt material cu reușita și au pus un video.

ADVERTISEMENT

La scorul de 2-0 pentru gazde, mijlocașul ofensiv a reluat o centrare venită din partea stângă în stil scorpion, reușind astfel unul dintre cele mai frumoase goluri văzute în România în ultimii ani.

”Asăvoaie de la echipa din liga a 3-a a României Știința Miroslava a înscris un gol incredibil din lovitura scorpionului în meciul câștigat de formația sa cu CSM Pașcani, scor 4-0”, a notat celebra publicație britanică.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a explicat pentru digisport.ro cum a reușit să înscrie fabulosul gol: ”Nu mai încercasem vreodată o astfel de execuție, a fost acea inspirație dintr-o fracțiune de secundă, când trebuie să alegi soluția optimă pe moment. Am simțit că se va duce mingea în poartă și m-am bucurat enorm apoi.

Îmi trimit prietenii mesaje cu articole de peste tot, din presa din străinătate, și mă bucură asta! Îmi dă un impuls pozitiv și-mi sporește încrederea în propriile forțe. Golul îl revăd la fiecare oră, nu mă mai satur de el”.

ADVERTISEMENT

Nu este singura reușită demnă de genericele TV din acest sezon al fotbalului românesc. În urmă cu două luni, cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, spaniolul Borja Valle, a salvat-o pe Dinamo în meciul cu Botoșani marcând golul de 1-1 cu o execuție fabuloasă de la mijlocul terenului.

Reușita fostului fotbalist de la Deportivo La Coruna i-a încântat și pe jurnaliștii spanioli de la Marca și As care l-au lădat pe bună dreptate pe conaționalul lor.

Borja Valle intră într-un top select al celor mai frumoase goluri înscrise prin șuturi de la distanță, Gheorghe Hagi fiind un specialist al acestor lovituri, alături de alți fotbaliști români care au talent cu carul, precum Constantin Budescu sau Lucian Sânmârtean.

ADVERTISEMENT