Fotbal intern

Dinamo are alte probleme în obţinerea licenţei! Îngrijorări în club: “Este prea târziu!”. Exclusiv

09.03.2021 | 10:20
Dinamo are alte probleme in obtinerea licentei Ingrijorari in club Este prea tarziu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo este în plin proces pentru obţinerea licenţei. Suporterii din DDB au demarat o campanie uriaşă de strângere de fonduri care merge foarte bine şi din punct de vedere financiar prognoza este optimistă. Însă, din informaţiile FANATIK, Dinamo are emoţii în ceea ce priveşte alte puncte din manualul de licenţiere. 

Suporterii din programul DDB au calculat că este nevoie de 862.000 de euro pentru obţinerea licenţei, bani care trebuie adunaţi până pe 26 martie. Problema financiară este una presantă la club, însă nu este singura.

ADVERTISEMENT

Dinamo alte probleme în obţinerea licenţei! Îngrijoare în ceea ce priveşte infrastructura

Dacă în ceea ce priveşte strângerea de fonduri, suporterii sunt în grafic: îşi comandă tricouri, cumpără bilete virtuale, fac donaţii şi se înscriu din număr din ce în ce mai mare în programul de socios, lucrurile scârţâie la alte puncte ale licenţierii.

Şi, din informaţiile FANATIK, un punct nevralgic al celor de la Dinamo care trebuie rezolvat este cel al infrastructurii. În manualul de licenţiere scrie că echipa care solicită participarea în viitoare ediţie din Liga 1 trebuie să aibă stadion, terenuri de antrenament outdoor şi o sală de sport. Dinamo are toate aceste lucruri, însă contractele pentru viitorul sezon nu sunt semnate.

ADVERTISEMENT

Dinamo trebuie să semneze în termen record noile contracte pentru infrastructură!

Dinamo are posibilitatea de a evolua în continuare pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, însă pentru asta trebuie încheiat un nou contract cu CS Dinamo. Noi contracte trebuie încheiate şi pentru terenurile de antrenament, dar şi pentru o sală de sport, care va fi folosită pentru antrenamentele din sezonul rece.

Din informaţiile noastre, Dinamo este într-o cursă contra cronometru pentru a rezolva toate aceste probleme de infrastructură. Deşi cei de la CS Dinamo care deţin şi o sală de sport şi terenuri de antrenament au spus că sunt dispuşi să ajute şi la un dialog, aceste contracte trebuie redactate şi semnate.

ADVERTISEMENT

“Cei de la CS Dinamo şi-au arătat disponibilitatea să ajute şi se pot rezolva, dar fizic este târziu să se facă aceste contracte”

Astfel, problema de infrastructură devine din ce în ce mai presantă pentru Dinamo, care a intrat în linie dreaptă pentru obţinerea licenţei. Unul dintre oamenii apropiați clubului susţine că este prea târziu să se rezolve aceste probleme, însă speră că în cele din urmă să fie toate actele în regulă:

“Este prea târziu pentru aceste lucruri. Trebuie semnate contracte şi principala problemă este timpul. Cei de la CS Dinamo şi-au arătat disponibilitatea să ajute şi se pot rezolva, dar fizic este târziu să se facă aceste contracte. Totuşi, e bine că sunt oameni care se ocupă de asta, chiar şi aşa, în ceasul al 12-lea”, s-a confesat pentru FANATIK un apropiat al clubului.

ADVERTISEMENT

Mai precis, nu atât semnarea contractelor este o problemă, cât procedura laborioasă care trebuie respectată. Clubul trebuie să obțină un certificat de securitate, care este parte integrantă a infrastructurii la dosarul de licențiere. Iar obținerea lui durează foarte mult pentru că sunt foarte multe documente de pregătit și avize de luat.

După ce s-au obținut avizele instituțiilor pentru acest certificat (ISCIR, pompieri, jandarmi, etc.), el este semnat de primarul sectorului doi. Iar această etapă este una care durează, în condițiile în care fiecare dintre instituții cere documente pentru a da avizul. Iar timpul nu este cel mai mare aliat al lui Dinamo în acest moment.

Mario Nicolae: “Problema îngrijorătoare este cea financiară, însă din ce mi s-a spus problema în ceea ce priveşte infrastructura se va rezolva”

În plus, cei de la Dinamo trebuie să semneze un contract şi pentru un stadion de rezervă. Adică, în cazul în care, printr-un caz de forţă majoră, nu pot să joace un meci pe Dinamo, trebuie să aibă o variantă de rezervă. Nici acest contract nu a fost încă semnat.

Managerul sportiv al echipei, Marius Nicolae, a fost contactat de FANATIK pe acest subiect, însă este încrezător că lucrurile se vor rezolva şi Dinamo va lua licenţa pentru stagiunea viitoare: “Lucrurile sunt pe un drum foarte bun la modul că se strâng bani din toate părţile. Cei de la DDB se ocupă alături de cei de la birouri. 

Datorită faptului că s-a făcut amicalul cu Dinamo Kiev a dus la vânzarea multor bilete. Am încercat să facem trei-patru nivele de preţ pentru toată lumea. Targetul este să facem un nou sold-out. Avem nevoie de aceşti bani şi este o ambiţie a fanilor. 

Cu infrastructura eu ştiu că suntem în regulă. Nu am totul în faţă în acest moment. Problema îngrijorătoare este cea financiară, însă din ce mi s-a spus problema în ceea ce priveşte infrastructura se va rezolva şi lucrurile sunt în regulă”, a spus Mario Nicolae pentru FANATIK.

Ce spune regulamentul! 

În regulamentul de licenţiere, fiecare echipă trebuie să dovedească faptul că poate folosi un stadion pentru meciurile de pe teren propriu care să fie omologat de FRF/LPF, trebuie să aibă minimum două terenuri de antrenament în aer liber şi o sală de sport pentru antrenamentele din sezonul rece. Toate aceste facilităţi trebuie dovedite prin contracte, iar problema este că cei de la Dinamo nu au încheiat încă aceste înţelegeri:

“Articolul 23 | Stadionul pentru competiţiile UEFA și campionatul național

1. Solicitantul de licenţă UEFA trebuie să dovedească că poate folosi, în sezonul pentru care solicită licența, un stadion verificat și clasificat de UEFA cel puțin de categoria a II-a, care trebuie să se afle pe teritoriul național. Acesta poate fi stadionul pe care își desfășoară activitatea în mod curent sau un stadion de rezervă, care va fi utilizat doar pentru meciurile din competițiile de club UEFA.

2. Solicitantul de licență de Liga I trebuie să dovedească că poate folosi un stadion pe care să desfășoare meciurile din campionatul național în care activează, care trebuie să se afle pe teritoriul naţional şi să fie omologat de FRF/LPF, după caz.

3. Dacă solicitantul de licenţă nu este proprietarul stadionului, acesta trebuie să facă dovada încheierii unui contract scris cu proprietarul sau cu titularul dreptului de folosinţă al stadionului pe care îl va folosi, care să fie valabil pe toată durata sezonului competițional pentru care se solicită acordarea licenței.

4. Este necesar să se garanteze că stadionul respectiv corespunde cerințelor legale și regulamentare privind siguranța și securitatea spectatorilor. În acest scop, vor fi prezentate Procesul verbal de omologare definitivă, Certificatul de securitate și Schița de verificare a instalației de nocturnă, valabile pentru sezonul competițional aflat în desfășurare.

5. Pentru desfăşurarea meciurilor din campionatul naţional Liga I, stadionul trebuie să îndeplinească cerinţele minime definite de Regulamentul FRF de organizare a activităţii fotbalistice – secţiunea Infrastructura Stadionului.

Articolul 24 | Facilităţile de antrenament – Disponibilitate

1. Solicitantul de licenţă trebuie să aibă facilităţi (terenuri) de antrenament disponibile pe tot parcursul sezonului competițional pentru care se solicită licența.

2. Dacă solicitantul de licenţă nu este proprietarul terenurilor de antrenament, acesta trebuie să facă dovada încheierii unui contract cu proprietarul/ii acestora.

3. Este necesar să se garanteze faptul că facilităţile de antrenament pot fi utilizate de toate echipele de juniori ale solicitantului de licenţă în sezonul pentru care se acordă licenţa, ţinându-se cont de programul de dezvoltare a sectorului de juniori.

Articolul 25 | Facilităţile de antrenament | Infrastructura minimă

Infrastructura minimă a bazei de antrenament pentru juniori trebuie să includă cel puţin două terenuri de antrenament în aer liber, două vestiare pentru jucători, un vestiar pentru arbitri şi un
cabinet medical. Unul dintre terenuri trebuie să fie omologat pentru desfășurarea competițiilor de juniori. De asemenea, trebuie să fie disponibilă o sală de sport pentru antrenamente în sezonul
rece”, se arată în Regulamentul de Licenţiere.

Termenul limită pentru obţinerea licenţei UEFA care să permită participarea în cupele europene de anul viitor este 31 martie. Cluburile care ratează acest termen, mai au la dispoziţie o lună pentru a obţine licenţa şi de a evolua în Liga 1, altfel vor fi retrogradate.

  • 862.000 de euro este suma necesară pentru stingerea datoriilor stringente
  • 31 martie 2021 este data limită pentru obţinerea licenţei UEFA 
ADVERTISEMENT