Sport

Dinamo are un nou acționar! Eugen Voicu a apelat la o companie-surpriză: ”E nevoie destul de repede de bani”. Exclusiv

Acționarul majoritar Red&White, Eugen Voicu, a cedat 7,80% din acțiunile sale unei companii din portofoliul său, pentru a consolida finanțarea echipei Dinamo.
01.02.2024 | 17:01
Dinamo are un nou actionar Eugen Voicu a apelat la o companiesurpriza E nevoie destul de repede de bani Exclusiv
Acționarul majoritar Red&White, Eugen Voicu, a cedat 7,80% din acțiunile sale unei companii din portofoliul său, pentru a consolida finanțarea echipei Dinamo FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou acționar. Eugen Voicu, acționar majoritar Red&White, societate care deține controlul la Dinamo, a atras în structura acționariatului una dintre companiile sale. Este vorba despre Certinvest Management Solutions SA. Decizia vine într-un moment în care echipa din ”Ștefan cel Mare” luptă pentru salvarea de la retrogradare și are mare nevoie de bani. Dinamo este în insolvență din noiembrie 2021.

Dinamo are un nou acționar. Eugen Voicu a apelat la compania sa, Certinvest

În condițiile în care acționarii vor să scoată Dinamo din insolvență în 2024, iar apartiția unor noi investitori întârzie,  Eugen Voicu a recurs la o mutare surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Concret, Voicu a cesionat, la finalul anului trecut, către Certinvest Management Solutions SA 7,80% din pachetul său de acțiuni pe care îl deține la Red&White. Astfel, fondatorul și acționarul majoritar al Certinvest a rămas în fruntea Red&White cu 33,28% din capitalul social al Societății.

În februarie 2023, după ce a preluat controlul lui Dinamo prin firma Red&White, care a cumpărat de la Dorin Șerdean și de la APCH, 80,7758% din acțiuni, Eugen Voicu declara că implicarea sa la Dinamo este personală, fără a implica vreuna dintre companiile la care este acționar.

ADVERTISEMENT

Întrebat atunci dacă va aduce parteneri dintre companiile sau fondurile de investiții pe care le-a creat, Eugen Voicu a dat un răspuns categoric: ”Nu. V-am spus clar că nu. Nu se amestecă lucrurile”.

După aproape un an,  situația s-a schimbat radical, iar Eugen Voicu a apelat la compania Certinvest, al cărei președinte este, pentru finanțarea lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou acționar. Reacția lui Eugen Voicu

Contactat de FANATIK, Eugen Voicu a explicat motivul pentru care a conectat Dinamo la resursele Certinvest: ”Pentru că la un moment dat a fost nevoie de bani, eu am hotărât să implic și societatea Certinvest Management Solutions în clubul Dinamo. Dar probabil, poate să fie doar pentru o perioadă temporară. Intenția mea este să nu fie pe termen lung.

În perioada asta este nevoie destul de repede de anumite sume de bani, și această companie avea capacitatea financiară să susțină clubul pe perioadele acestea mai scurte”.

ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou acționar de la 15 decembrie 2023

Afacerea a fost validată de Adunarea generală extraordinară a Red&White Management 2022 la 15 decembrie 2023 și a fost publicată în Monitorul Oficial marți, 30 ianuarie:

”Acționarii decid în unanimitate următoarele: Aprobarea cesiunii unui număr de 1.100 acțuni de catre acționarul Voicu Eugen-Gheorghe către invitatul Certinvest Management Solutions S.A., cu o valoare nominală de 10 RON fiecare, însumând o valoare nominală totală de 11.000 RON, reprezentand 7,80% din capitalul social al Societății”.

Mișcarea făcută de Eugen Voicu vine la patru luni după ce a cumpărat cele 5% din acțiunile lui Claudiu Florică. Omul de afaceri se implicase la Dinamo, prin firma Synotech Global Services Romania, dar s-a retras în august 2023 din cauza unor probleme de sănătate.

Cum arată noua structură a acționariatului Red&White

  1. Eugen Voicu: 33,28% – (4.700 acțiuni, având o valoare nominală de 10 RON fiecare și o valoare nominală totală de 47.000 RON)
  2. Andrei Nicolescu: 26,92%  (3.800 acțiuni, avand o valoare nominala de 10 RON fiecare si o valoare nominala totala de 38.000 RON)
  3. RNV Sports SRL: 20,84% (2.943 acțiuni, avand o valoare nominala de 10 RON fiecare si o valoare nominală totală de 29.430 RON)
  4. Team Sport Management SRL (Bogdan Nicolae Pavel): 8,33% (1.177 acțiuni, având o valoare nominală de 10 RON fiecare și o valoare nominală totală de 11.770 RON).
  5. Certinvest Management Solutions SA (Eugen Voicu): 7,80% (1.100 acțiuni, având o valoare nominală de 10 RON fiecare și o valoare nominală totală de 11.000 RON)
  6. Dan-Junior Gătăianțu: 2,83%  (400 acțiuni, avand o valoare nominală de 10 RON fiecare și o valoare nominală totală de 4.000 RON)

Cine sunt acționari la Dinamo

Red&White – 80,77 %

Asociația Peluza Cătălin Hîldan – 12,06 %

Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Nicolae Badea) – 7,03 %

Andrei Cionca (Dinamo Socios) – 0,03 %

Ana Șerdean (soția lui Dorin Șerdean/Lotus) – 0,01%

ADVERTISEMENT
Tags: