Sport

Cum rezistă Dinamo doar cu banii de la DDB şi din drepturile tv: “Mulţi n-au niciun plan. Dacă te ţii de el, lucrurile funcţionează!”. Exclusiv

Dinamo are probleme pe plan sportiv însă din punct de vedere financiar lucrurile sunt pe linia de plutire, deşi echipa nu mai are niciun patron care să investească. Răzvan Zăvăleanu a explicat cum rezistă clubul.
30.03.2022 | 13:33
Cum rezista Dinamo doar cu banii de la DDB si din drepturile tv Multi nau niciun plan Daca te tii de el lucrurile functioneaza Exclusiv
Răzvan Zăvăleanu şi sigla clubului Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a început sezonul cu o nouă insolvenţă. Datoriile mari lăsate de managementul lui Pablo Cortacero au dus echipa într-o situaţie limită, în ciuda eforturilor făcute de cei din programul DDB de a ţine în viaţă echipa.

Dinamo rezistă doar cu banii de la DDB şi din drepturile tv

Dinamo s-a stabilizat din punct de vedere financiar în lunile care au urmat, chiar dacă sursele de finanţare erau destul de subţiri, mai ales că echipa nu are un patron care să cotizeze financiar de doi ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, principalele surse sunt banii de la suporterii din Program DDB şi drepturile tv. Pe lângă acestea, oameni de afaceri precum Nicolae Badea, Marian Iuhasz sau Gheorghe Niţu contribuie cu sponsorizări.

Chiar dacă a fost ameninţată cu depunctarea, administratorul judiciar a reuşit să obţină în timp util aprobarea planului de reorganizare şi lucrurile au intrat pe un făgaş normal, măcar din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

“Orice club din Liga 1 cu banii pe care îi primeşte din drepturile tv şi ceva sponsori de pe-acolo ar putea rezista”

Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ, a explicat pentru FANATIK modul în care Dinamo reuşeşte să reziste financiar în campionat, în comparaţie cu alte echipe ajunse pe buza prăpastiei:

“Nici noi nu suntem într-o situaţie înfloritoare. Dar este vorba de management, de gospodărirea veniturilor, de atenţia la cheltuieli. Orice club din Liga 1 cu banii pe care îi primeşte din drepturile tv şi ceva sponsori de pe-acolo ar putea rezista câtă vreme s-ar întinde cât le este plapuma şi ar face o simulare a ceea ce poate în funcţie de încasări.

ADVERTISEMENT

“N-are nimeni niciun plan. Dacă îţi faci un plan la început şi te ţii de el, lucrurile funcţionează”

Din păcate, mulţi habar n-au de aşa ceva. Vă daţi seama că mulţi spun: «Vin banii de la televiziune. Îi cheltuim. Ăluia îi dăm 3000, celuilalt 7000». N-are nimeni niciun plan. Dacă îţi faci un plan la început şi te ţii de el, lucrurile funcţionează. 

La Dinamo funcţionează pe etape. Nu este uşor. Ne străduim de la lună la lună să acoperim bugetul, dar suntem atenţi şi sper ca lucrurile să funcţioneze în acelaşi mod şi de acum încolo”, a explicat Răzvan Zăvăleanu pentru publicaţia noastră.

ADVERTISEMENT

Dinamo are probleme din punct de vedere sportiv! Şanse mici să scape de baraj

Problemele de la Dinamo sunt din punct de vedere sportiv. Echipa a schimbat nu mai puţin de cinci antrenori în acest sezon şi au rulat un număr record de 53 de jucători în actuala stagiune.

Cu toate acestea, echipa antrenată în prezent de Dusan Uhrin a obţinut doar patru victorii în sezonul regulat, iar în play-out Dinamo are doar un punct după primele două meciuri. Pentru a scăpa de baraj, “câinii” trebuie să recupereze 9 puncte faţă de Chindia.

“Situaţie dificilă este la Clinceni şi Gaz Metan. Nu este o situaţie atât de dificilă. Cu tot cu ceea ce a fost: probleme, datorii, Dinamo nu a suferit nicio depunctare. Pe criteriu sportiv nu au fost realizări, într-adevăr, dar Dinamo nu a fost o situaţie critică niciodată de când sunt eu aici. Plăţile au fost la zi, ceea ce ţinea de club s-a achitat, s-a plătit, s-a făcut”, Gabi Torje într-un interviu pentru FANATIK

  • 7.500.000 de euro sunt datoriile acumulate de Dinamo în sezonul 2020-2021
  • 10 puncte are Dinamo în clasament 
ADVERTISEMENT