Sport

Dinamo – Charleroi 2-6. Coșmar pentru „câini” în ultimul test înainte de reluarea SuperLigii

Dinamo s-a făcut de râs în amicalul cu belgienii de la Charleroi, ultimul test înainte de reluarea SuperLigii, după o repriză secundă de coșmar, în care a primit 5 goluri.
12.01.2024 | 15:56
Dinamo  Charleroi 26 Cosmar pentru caini in ultimul test inainte de reluarea SuperLigii
Meciul cu Charleroi a fost ultimul test pentru Dinamo înainte de reluarea campionatului
ADVERTISEMENT
12-01-2024
11:58

Dinamo - Charleroi 2-6 (Gregorio 9 pen., Abdallah 36 / Guiagon 25, Lucas 63 aut., Benbouali 70, 72, 75, Stulic 89)

Min. 120: S-a terminat meciul.

Min. 90: Velkovski își face debutul la Dinamo într-un meci de coșmar. El îi ia locul lui Lucas. Tot în acest minut intră și David Irimia în locul lui Patriche.

Velkovski

Min. 89: GOOOL Charleroi! Înscrie și Stulic, tot cu un șut din careu.

Min. 82: Politic intră în locul lui Gregorio la Dinamo.

Min. 75: GOOOL Charleroi! „Triplă” Benbouali, cu o reluare simplă, din fața porții.

Min. 72: GOOOL Charleroi! Același Benbouali face „dubla” cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă.

Min. 70: GOOOL Charleroi! Benbouali înscrie cu un șut din interiorul careului.

Min. 63: GOOOL Charleroi! Corner pentru belgieni, mingea lovește bara, ricoșează în Moura și intră în plasă.

Min. 61: Schimbări la pauză în echipa lui Dinamo. Au intrat Ricardo Grigroge, Ghezzali, Bordușanu, Neluț Roșu și Moura, au ieșit Costin, Amzăr, Abdallah, Alex Irimia și Bani.

Min. 36: GOOOL Dinamo! Abdallah îi readuce pe „câini” în avantaj după o fază la care au mai participat Gregorio și Bani.

Min. 25: GOOOL Charleroi! Guiagon profită de o nesincronizare între Amzăr și Bena, scapă singur și înscrie cu un șut plasat. 

Min. 9: GOOOL Dinamo! Gregorio a deschis scorul dintr-un penalty obținut de Abdallah.

Min. 1: A început partida. Iglesias, care trebuia să fie titular, a acuzat probleme medicale la încălzire și a fost înlocuit în formula de start cu Bani.

Meciul va avea două reprize a câte 60 de minute fiecare.

Dinamo: Golubovic – Lucas, Patriche, Bena – Cr. Costin, Bani, Ilic, Amzăr – Al. Irimia, Gregorio, Abdallah. Rezerve: Began – Moura, Larrucea, D. Irimia, Politic, Bordușanu, Velkovski, R. Grigore, Homawoo, N. Roșu, Ghezali

Petrolul, prima adversară a lui Dinamo la reluarea campionatului, și-a trimis doi spioni la jocul „alb-roșiilor” cu Charleroi.

Spionii Petrolului la meciul lui Dinamo.

Însărcinat să ia notițe de principalul Florin Pârvu, noul secund Florin Stângă a scris de zor pe toată durata partidei.

Florin Stângă

Dinamo a făcut un singur transfer în această iarnă, deși are de tras din greu pentru a se salva de la retrogradare. „Alb-roșiii” se apropie de finalul cantonamentului din Antalya, dar încă negociază cu mai mulți jucători .

Dinamo – Charleroi, cel mai important test din cantonamentul de iarnă

Dinamo va juca partida cu Charleroi la ora 14:00, iar partida va fi transmisă în direct pe Facebook și YouTube de Radio Dinamo 1948. Meciul se dispută la baza sportivă Kamelya Selin din Side, unde sunt cazați jucătorii lui Zeljko Kopic.

ADVERTISEMENT

În primul amical din acest stagiu de pregătire, Dinamo a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Genclerbirligi, din liga a doua turcă. Antrenorul croat a fost însă mulțumit de cum s-a pregătit echipa și e încrezător că Dinamo se poate salva de la retrogradare.

Suporterii însă sunt nemulțumiți și cer transferuri de urgență, în timp ce Zejko Kopic refuză să discute despre acest subiect: „Haideți să vorbim astăzi despre meciul nostru și vom vorbi despre transferuri altă dată. De ce să fiu o situație dificilă? Ăsta e fotbalul. Muncim din răsputeri, vreau să vorbesc despre jucători, nu despre transferuri”.

ADVERTISEMENT

Dinamo a mai renunțat la doi jucători. Cu ce jucători negociază conducerea

Între timp, Dinamo a mai renunțat la doi jucători, așa cum FANATIK a dezvăluit. Deniz Giafer și Valentin Borcea au fost împrumutați în liga a doua la CS Tunari.

Andrei Nicolescu negociază însă cu mai mulți jucători, iar Zeljko Kopic speră să aibă cât mai repede noi jucători la antrenamente. Una dintre principalele ținte este un mijlocaș sârb care a jucat la Benfica Lisabona: Ljubomir Fejsa.

ADVERTISEMENT

Dinamo mai are doi jucători pe listă, ambii vin din campionatul Suediei. Este vorba despre atacantului turc Deniz Hummet, liber de contract după despărțirea de Kalmar FF și mijlocașului central Christos Gravius, ultima oară la Degerfors.

Darko Velkovski debutează la Dinamo în amicalul cu Charleroi

Internaționalul nord-macedonean va debuta în sfârșit în tricoul lui Dinamo în amicalul cu Charleroi. Fundașul central este o mutare importantă pentru Zejko Kopic, însă antrenorul a decis să îl lase în afara lotului pentru meciul cu Genclerbirligi fiind venit de foarte puțin timp în cantonamentul echipei.

ADVERTISEMENT

Dinamo se pregătește de meciul cu Petrolul. Antrenorul Florin Pîrvu și staff-ul său au fost prezenți la primul meci amical al „câinilor”, în timp ce Sorin Colceag, secundul lui Kopic, a fost la amicalul celor de la Petrolul cu Debrecen.

Dinamo e pe locul 15 în campionat, cu 16 puncte după 21 de etape. Jucătorii lui Zejko Kopic vin însă după două victorii cu Botoșani și Voluntari, iar pe 19 ianuarie vor juca împotriva celor de la Petrolul în deplasare.

  • 13 ianuarie e data la care Dinamo își încheie cantonamentul din Antalya 
ADVERTISEMENT