Sport

Curățenie generală la Dinamo: i-a fost reziliat contractul și lui Filip Dujmovic. Update exclusiv

După Borcea și Giafer, care au fost împrumutați la divizionara secundă CS Tunari, Dinamo a oficializat vineri și despărțirea de portarul Filip Dujmovic.
12.01.2024 | 20:31
Curatenie generala la Dinamo ia fost reziliat contractul si lui Filip Dujmovic Update exclusiv
Dinamo i-a reziliat contractul lui Filip Dujmovic. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
12-01-2024
18:39

Dinamo i-a reziliat contractul lui Filip Dujmovic

Anunțată de FANATIK în premieră încă de acum zece zile, despărțirea dintre Dinamo și portarul Filip Dujmovic a devenit oficială vineri seara.

„Mulțumim, Filip Dujmovic!

Dinamo 1948 București și portarul bosniac Filip Dujmovic au convenit în această seară, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, anunță clubul nostru prin intermediul paginilor oficiale de comunicare.

Transferat în luna august a anului 2022, într-un moment complicat al echipei noastre în Liga 2, Filip Dujmovic a adunat 21 de meciuri în poarta dinamoviștilor, fiind unul dintre «câinii» de bază ai revenirii în SuperLigă.

Mult succes în carieră, Filip Dujmovic!”, au anunțat oficialii lui Dinamo pe pagina de Facebook a clubului.

„Un an și jumătate în care m-am simțit cu adevărat un «câine». Am trăit momente de vis alături de suporterii dinamoviști și nu voi uita niciodată drumul de la agonia ligii secunde la bucuria promovării. Mulțumesc, Dinamo!”, a declarat Filip Dujmovic la despărțirea de Dinamo.

 

02-01-2024
16:25

Antrenorul lui Dinamo confirmă FANATIK: "Trebuie să îşi găsească noi cluburi"

Zeljko Kopic confirmă exclusivitatea FANATIK şi susţine că Valentin Borcea şi Deniz Giafer vor fi împrumutaţi de la Dinamo, în timp ce Filip Dujmovic şi Neluţ Roşu sunt liberi să îşi găsească alte echipe: 

“Ţelul nostru pentru perioada de pregătire este să ne antrenăm bine, să transferăm jucători, să îmbunătăţim echipa. În următoarele 5 luni vreau să tragem din greu să îmbunătăţim echipa. Sunt bucuros că am câştigat ultimele două meciuri şi vreau să menţinem acest trend. A fost presiune mare pe echipă în ultimele două confruntări.

Vreau să îi urez succes lui Cătălin Ţîră. De asemenea, Filip Dujmovic şi Iulian Roşu nu vor merge cu noi. Eu cred că ar trebui să meargă în altă parte. Deniz Giafer şi Valentin Borcea trebuie să îşi găsească noi cluburi, o să îi dăm împrumut. Vrem să aibă şansa să îşi îmbunătăţească evoluţiile, sunt jucători tineri şi aş vrea să îi văd că evoluează constant”, a spus Kopic la conferinţă. 

Cu speranța că va reuși minunea de a se salva de la retrogradarea directă din SuperLiga, conducătorii ”câinilor” au început schimbările la nivelul lotului. Iar primul plecat a fost atacantul Cătălin Țîră, anunțul fiind făcut la finalul lui 2023.

Zeljko Kopic a decis plecarea altor 4 jucători de la Dinamo

Startul anului 2024 continuă curățenia în lotul lui Dinamo. Din informațiile FANATIK, antrenorul croat Zeljko Kopic a anunțat conducerea clubului că nu mai are nevoie de 4 jucători care au făcut parte din lot în prima parte a stagiunii.

ADVERTISEMENT

Astfel, ”câinii” se vor despărți în această iarnă de portarul bosniac Filip Dujmovic, mijlocașul central Iulian Roșu, precum și doi dintre copiii crescuți de club, fundașul central Deniz Giafer și mijlocașul ofensiv Valentin Borcea.

FANATIK a aflat că cei 4 jucători care au fost puși pe lista neagră de managementul clubului dinamovist nu vor face deplasarea în cantonamentul din Antalya, care se va desfășura în perioada 3-13 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Imediat după ultimul meci jucat în 2023, Andrei Nicolescu, administratorul special al ”câinilor”, a mărturisit că nu mai puțin de 7 fotbaliști din lotul cu care s-a abordat prima parte a campionatului vor fi puși pe liber.

Kopic, conferință înainte de plecarea în cantonament

Dinamo a anunțat că antrenorul croat Zeljko Kopic va susține prima conferință de presă pe anul 2024 în ziua de marți, 2 ianuarie, de la ora 18:00, 2 ianuarie, la ora 18:00. În tâlnirea cu presa va avea loc în cantonamentul de la Săftica.

ADVERTISEMENT

Lotul dinamoviștilor va pleca miercuri, 3 ianuarie, într-un stagiu de pregătire centralizată de 10 zile în Antalya (Turcia). ”Câinii” vor fi cazați la Kamelya Selin Hotel în perioada stagiului de pregătire.

Elevii lui Zeljko Kopic vor susține și două meciuri amicale în cantonamentul de iarnă. Acestea vor avea loc pe 7 și 12 ianuarie, dar orele de disputare ale partidelor nu au fost încă stabilite și urmează a fi anunțate ulterior.

ADVERTISEMENT

Dinamo, refuzată de un vicecampion mondial

Antrenorul Zeljko Kopic a dezvăluit că nu crede în miracole, doar în muncă, astfel e convins că va reuși să o salveze pe Dinamo de la retrogradare în acest sezon. Tehnicianul a vorbit și despre campania de transferuri din iarnă, practic cheia salvării de la retrogradare.

Ronaldo Deaconu s-a întors în țară pentru a se antrena în pauza competițională. Intrat în ultimele 6 luni de contract cu polonezii de la Korona Kielce, mijlocașul se gândește la o revenire în SuperLiga și a mărturisit că ar accepta să vină la Dinamo, mai ales că este echipa sa de suflet.

FANATIK a aflat că dinamoviștii au fost în negocieri avansate cu mijlocașul Filip Bradaric, vicecampion mondial cu Croația în 2018. În vârstă de 31 de ani, Bradaric a refuzat categorica varianta de a veni în tabăra ”roș-albilor”.

ADVERTISEMENT
Tags: